Egypte heeft het bij sommige landen verbruid

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

CaïroDe aanhoudende protesten in Egypte maken het land zo onveilig dat verscheidene landen negatieve reisadviezen hebben afgegeven. De Verenigde Staten hebben dit gedaan na de dood van een Amerikaan, vrijdag, bij gevechten tussen voor- en tegenstanders van de regering Morsi. De Nederlandse regering raadt mensen af naar bepaalde gebieden in Egypte te reizen. De populaire toeristenbestemmingen, zoals de kust aan de Rode Zee en de Golf van Akaba, worden wel veilig geacht.


Mars naar paleis

Op het Tahrirplein in Caïro zijn vandaag vele duizenden mensen op de been. De 30ste juni 2013 is de eerste verjaardag van de regering Morsi. Zijn tegenstanders beschuldigen hem ervan een autocratische islamitische staat na te streven en de economie te verwaarlozen. Ze hebben een mars gepland naar het presidentiële paleis. Ook in Alexandrië en Port Saïd zijn veel demonstranten op de been. Mogelijk komt het plaatselijk tot botsingen met voorstanders van het bewind. Om die reden zijn de ambassades van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in Caïro vandaag dicht.

Nederlandse aangevallen

Op het bekende plein in Caïro is vrijdagavond een 22-jarige Nederlandse vrouw aangevallen. Volgens sommige berichten zou ze zijn verkracht, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag wil dat bericht bevestigen noch ontkennen. De vrouw is opgevangen in de Nederlandse ambassade.
 

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder