Egypte heeft het bij sommige landen verbruid

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

CaïroDe aanhoudende protesten in Egypte maken het land zo onveilig dat verscheidene landen negatieve reisadviezen hebben afgegeven. De Verenigde Staten hebben dit gedaan na de dood van een Amerikaan, vrijdag, bij gevechten tussen voor- en tegenstanders van de regering Morsi. De Nederlandse regering raadt mensen af naar bepaalde gebieden in Egypte te reizen. De populaire toeristenbestemmingen, zoals de kust aan de Rode Zee en de Golf van Akaba, worden wel veilig geacht.


Mars naar paleis

Op het Tahrirplein in Caïro zijn vandaag vele duizenden mensen op de been. De 30ste juni 2013 is de eerste verjaardag van de regering Morsi. Zijn tegenstanders beschuldigen hem ervan een autocratische islamitische staat na te streven en de economie te verwaarlozen. Ze hebben een mars gepland naar het presidentiële paleis. Ook in Alexandrië en Port Saïd zijn veel demonstranten op de been. Mogelijk komt het plaatselijk tot botsingen met voorstanders van het bewind. Om die reden zijn de ambassades van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in Caïro vandaag dicht.

Nederlandse aangevallen

Op het bekende plein in Caïro is vrijdagavond een 22-jarige Nederlandse vrouw aangevallen. Volgens sommige berichten zou ze zijn verkracht, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag wil dat bericht bevestigen noch ontkennen. De vrouw is opgevangen in de Nederlandse ambassade.
 

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder