Egypte heeft het bij sommige landen verbruid

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

CaïroDe aanhoudende protesten in Egypte maken het land zo onveilig dat verscheidene landen negatieve reisadviezen hebben afgegeven. De Verenigde Staten hebben dit gedaan na de dood van een Amerikaan, vrijdag, bij gevechten tussen voor- en tegenstanders van de regering Morsi. De Nederlandse regering raadt mensen af naar bepaalde gebieden in Egypte te reizen. De populaire toeristenbestemmingen, zoals de kust aan de Rode Zee en de Golf van Akaba, worden wel veilig geacht.


Mars naar paleis

Op het Tahrirplein in Caïro zijn vandaag vele duizenden mensen op de been. De 30ste juni 2013 is de eerste verjaardag van de regering Morsi. Zijn tegenstanders beschuldigen hem ervan een autocratische islamitische staat na te streven en de economie te verwaarlozen. Ze hebben een mars gepland naar het presidentiële paleis. Ook in Alexandrië en Port Saïd zijn veel demonstranten op de been. Mogelijk komt het plaatselijk tot botsingen met voorstanders van het bewind. Om die reden zijn de ambassades van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk in Caïro vandaag dicht.

Nederlandse aangevallen

Op het bekende plein in Caïro is vrijdagavond een 22-jarige Nederlandse vrouw aangevallen. Volgens sommige berichten zou ze zijn verkracht, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag wil dat bericht bevestigen noch ontkennen. De vrouw is opgevangen in de Nederlandse ambassade.
 

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder