Fietsen en varen bij Tour de Manche

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Tour de MancheDe kust van het Kanaal ontdekken op de fiets, zowel aan de Franse als de Engelse kant. Dat kan met de Tour de Manche, een 1200 kilometer lange fietsroute langs de zuidwestelijke kust van Engeland, de kust van Bretagne en de binnenlanden van Normandië. De overtocht tussen beide landen wordt verzorgd door Brittany Ferries, partner in het overkoepelende project Cycle West.


De nieuwe langeafstandsfietsroute loopt in Frankrijk van Roscoff (Bretagne) tot Cherbourg (Normandië) en in Engeland van Poole (Dorset County) tot Plymouth (Devon County). Naast de Tour de Manche heeft Cycle West recentelijk ook de Vélodyssée, van Ifracombe tot Hendaye, en de Petit Tour de Manche; de verkorte versie van de Tour de Manche, ontwikkeld. De routes zijn mogelijk gemaakt met Europese subsidies, met als doel fietstoerisme als een duurzame vorm van toerisme te bevorderen. De volledig bewegwijzerde Tour de Manche - La Manche is overigens de Franse benaming voor het Kanaal - loopt voornamelijk over rustige wegen. De ronde is in korte etappes opgesplitst, zodat minder gevorderde fietsers niet direct worden afgeschrikt.

Poole, Corfe Castle, Dartmoor

In Engeland kom je onder meer langs de haven van Poole, de Jurassic Coast, de ruïnes van het Corfe Castle en langs de voormalige spoorlijn, die door Dartmoor National Park leidt. Voordat de overtocht bij Plymouth in zicht komt, moet je over de Plym Bridge. Deze brug geeft uitzicht over een vallei waar in de lente een deken van primula’s, boshyacinten en wilde knoflook groeit.

Morlaix, Cap Fréhel, Saint-Malo

Eenmaal in Bretagne gaat de route verder in Roscoff, aan het begin van de baai van Morlaix. De route loopt vervolgens door Morlaix, langs Château de Taureau, de Roze Granietkust, vissersdorpjes als Paimpol, het uitzichtpunt Cap Fréhel en het nabijliggende fort La Latte,  het middeleeuwse stadje Dinan met haar imposante uitkijk over de Rance en de piratenstad Saint-Malo. Fietsend langs de Mont Saint Michel en haar baai kom je vervolgens in Normandië langs de watervallen bij Mortain, het regionale natuurpark Cotentin en de moerassen van Bessin en buigt de route na St-Lô af naar het westen. Cherbourg vormt met haar historische centrum het einde van deze 1200 kilometer lange route.

Kleine ronde, met stop op Jersey

Wie de hele Frans-Britse ronde te lang of te zwaar vindt, kan kiezen voor een verkorte versie van 440 kilometer. Bij deze Petit Tour de Manche neem je in Engeland in Weymouth de boot naar Saint-Malo, of vice versa, en maak je een stop op het Kanaaleiland Jersey voor een extra rondje van bijna 12 kilometer.

Boek een fijne fietsvakantie bij Aktiva Tours

Een impressie zien van de Tour de Manche?
 

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder