Turkse douane herkent speelgoedpas van 9-jarig meisje niet

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Emiilu Harris toont haar 'eigen' pasEen 9-jarig meisje uit South Wales (Groot-Brittannië) is met een eigengemaakt paspoort Turkije binnengekomen. De douane op de luchthaven van Antalya zag het reisdocument voor echt aan, ondanks het feit dat op de voorkant twee gouden teddyberen staan afgebeeld. Emily Harris begon op die opmerkelijke manier met haar ouders aan een vakantie van een week aan de Turkse zuidkust.Moeder Nicky wist niet wat haar overkwam, toen ze met haar man Alan en dochterlief de douane op Antalya Airport was gepasseerd en de paspoorten van het gezin weer wilde verzamelen. Op dat moment kreeg ze door dat Emily haar zelfgemaakte exemplaar aan de douane had laten zien, maar zonder problemen kon doorlopen. "En de pas lijkt nog niets eens echt, het is echt een speelgoedding", aldus een verbijsterde moeder. De bewuste douanier moet het paspoort overigens in handen hebben gehad, want binnenin staat namens de Turkse overheid keurig een stempel. En dat terwijl Emiiy op enkele pagina's ook afbeeldingen van blauwe eenhoorns had geplaatst, haar favoriete dier...

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder