• Puuropreis
  • Nieuws
  • Verloren weddenschap: Sir Richard Branson speelt voor stewardess

Verloren weddenschap: Sir Richard Branson speelt voor stewardess

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Richard Branson speelt voor stewardessKitesurfen over Het Kanaal, vliegen in speciale ballons. Sir Richard Branson, de baas van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic, schuwt de publiciteit niet. Zondag 12 mei voegt de Brit aan die serie een nieuw onderdeel toe, als hij – verkleed als stewardess – drankjes en hapjes zal serveren tijdens een vlucht van Air Asia van Perth (Australië) naar Kuala Lumpur (Maleisië). De klus voor de concurrent komt voort uit een weddenschap met Tony Fernandes, de eigenaar van Air Asia.

Branson en Fernandes hebben naast een luchtvaartmaatschappij beiden ook een team in de Formule 1. In 2010 sloten de eigenaren de volgende weddenschap: wie in de titelrace van dat jaar de meeste punten zou behalen, kreeg voor één keer de concurrent als stewardess aan boord. Beide teams behaalden in 2010 geen punten, maar Lotus Racing won het op basis van klasseringen van Virgin Racing Formula One.

Make-up, hoge hakken en onthaarde benen

En zo moet Branson (62) morgen aan de bak tijdens vlucht D7 237, gekleed in een uniform, lopend op hoge hakken en de benen keurig onthaard. Ook make-up zal dit keer niet ontbreken op het gezicht van de Virgin-baas, zo heeft Fernandes (48) bedongen. De Maleisiër heeft gezegd dat Branson allerlei taken moet verrichten, zoals ‘het aanbieden van koffie, thee en andere levensmiddelen aan de gasten, tijdens de zes uur durende vlucht’.
De weddenschap dient overigens wel een goed doel. De opbrengst van de tickets gaat naar de stichting Starlight Children’s in Australië.

Zien hoe Sir Richard het deed als stewardess?

 


 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder