• Puuropreis
  • Nieuws
  • Verloren weddenschap: Sir Richard Branson speelt voor stewardess

Verloren weddenschap: Sir Richard Branson speelt voor stewardess

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Richard Branson speelt voor stewardessKitesurfen over Het Kanaal, vliegen in speciale ballons. Sir Richard Branson, de baas van luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic, schuwt de publiciteit niet. Zondag 12 mei voegt de Brit aan die serie een nieuw onderdeel toe, als hij – verkleed als stewardess – drankjes en hapjes zal serveren tijdens een vlucht van Air Asia van Perth (Australië) naar Kuala Lumpur (Maleisië). De klus voor de concurrent komt voort uit een weddenschap met Tony Fernandes, de eigenaar van Air Asia.

Branson en Fernandes hebben naast een luchtvaartmaatschappij beiden ook een team in de Formule 1. In 2010 sloten de eigenaren de volgende weddenschap: wie in de titelrace van dat jaar de meeste punten zou behalen, kreeg voor één keer de concurrent als stewardess aan boord. Beide teams behaalden in 2010 geen punten, maar Lotus Racing won het op basis van klasseringen van Virgin Racing Formula One.

Make-up, hoge hakken en onthaarde benen

En zo moet Branson (62) morgen aan de bak tijdens vlucht D7 237, gekleed in een uniform, lopend op hoge hakken en de benen keurig onthaard. Ook make-up zal dit keer niet ontbreken op het gezicht van de Virgin-baas, zo heeft Fernandes (48) bedongen. De Maleisiër heeft gezegd dat Branson allerlei taken moet verrichten, zoals ‘het aanbieden van koffie, thee en andere levensmiddelen aan de gasten, tijdens de zes uur durende vlucht’.
De weddenschap dient overigens wel een goed doel. De opbrengst van de tickets gaat naar de stichting Starlight Children’s in Australië.

Zien hoe Sir Richard het deed als stewardess?

 


 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder