Toerisme naar Zuid-Afrika stevig in de plus

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zuid-AfrikaZuid-Afrika heeft toeristisch gezien een bijzonder jaar achter de rug. In 2012 kwamen 9.188.368 internationale toeristen naar het land; een groei van 10,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De positieve cijfers zijn deze week bekendgemaakt door president Jacob Zuma.


Europa blijft de belangrijkste aanjager van het toerisme voor Zuid-Afrika. Afgelopen jaar brachten 9,5 procent meer Europese toeristen een bezoek aan het land. Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk domineren de top vijf van belangrijkste markten voor Zuid-Afrika’s toerisme. De grote groeimarkten zijn echter de ‘emerging markets’, zoals China, India en Brazilië.

'Onderscheidend'

“De geweldige groei is het bewijs dat we ons op succesvolle wijze hebben weten te onderscheiden in een competitieve markt”, zei president Zuma. “Tevens blijft de reputatie van Zuid-Afrika als vriendelijke, gastvrije, inspirerende en unieke bestemming groeien.” Hij benadrukte het belang van continuïteit in de bestaande markten zoals Europa en Noord-Amerika, maar toonde zich ook erg ingenomen met de groeicijfers uit nieuwe markten zoals Afrika, Azië en Zuid-Amerika. “Een aantal jaar geleden hebben we besloten Zuid-Afrika als bestemming actief te promoten in de opkomende markten en dit is het bewijs dat dit een goede investering is geweest. Sinds 2009 zijn de aankomstcijfers uit China ruim verdriedubbeld, cijfers uit Brazilië zijn ruim verdubbeld en cijfers uit India zijn bijna verdubbeld.”

China rukt op

China is in een jaar tijd van de 8ste naar de 4de plek gestegen met een toename van 55,9 procent. De indrukwekkende groei uit India zette door in 2012: 18,2 procent meer bezoekers uit deze voor Zuid-Afrika 8ste markt. Brazilië staat voor het eerst in de top tien lijst van belangrijke markten: met een toename van 44.7 procent komt dit land op de 9de plaats.

Ook naar Zuid-Afrika? Fox organiseert bijzondere rondreizen!

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder