Feest op Airport Weeze

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ryanair
Ryainair
Met een groots tweedaags festival, met airshow, kermis en reismarkt viert Airport Weeze op 25 en 26 mei, het weekend na Pinksteren, haar 10-jarig jubileum. Op 1 mei 2003 vloog Ryanair met de eerste lijnvlucht van Weeze naar London en opende hiermee het passagiers luchtverkeer op de voormalige Royal Air Force basis.

De hoofdattractie op het evenemententerrein aan de Baaler Strasse is de grote Airshow, met ca. 40 historische vliegtuigen, moderne militaire jets en spectaculaire vliegdemonstraties. Spectaculair zijn de ‘wingwalker’artiesten, die meevliegen op de vleugels van grote dubbeldekkers. Voor het eerst op een airport festival in Weeze wordt een Catalina vliegboot verwacht. Daarnaast springt een skydive team van maar liefst 25 personen op beide festivaldagen met historische ronde parachutes boven de luchthaven uit vliegtuigen.

Zelf de lucht in
Wie zelf de lucht in wil kan met een van de twee vierpersoonshelicopters een rondvlucht maken. Ook het normale vliegverkeer dat tijdens het tweedaagse airport festival plaatsvindt, is vanuit het evenemententerrein te bezichtigen: op beide festivaldagen kun je van dichtbij passagiersvliegtuigen zien starten en landen.

Attracties
Er is een grote kermis met 40 attracties en (eet)kraampjes en een 50 meter hoog reuzenrad.
Op de internationale reismarkt kun je kennismaken met de regio’s Andalusië, Catalonië en Smaland, maar ook met bestemmingen als Bergerac, Beziers, Valencia, Lanzarote en Zadar. Daarnaast presenteren verschillende Niederrheinse buurgemeenten en steden zich op het airport festival. Ook kun je uitgebreid kennismaken met Wunderland Kalkar.  

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder