Feest op Airport Weeze

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ryanair
Ryainair
Met een groots tweedaags festival, met airshow, kermis en reismarkt viert Airport Weeze op 25 en 26 mei, het weekend na Pinksteren, haar 10-jarig jubileum. Op 1 mei 2003 vloog Ryanair met de eerste lijnvlucht van Weeze naar London en opende hiermee het passagiers luchtverkeer op de voormalige Royal Air Force basis.

De hoofdattractie op het evenemententerrein aan de Baaler Strasse is de grote Airshow, met ca. 40 historische vliegtuigen, moderne militaire jets en spectaculaire vliegdemonstraties. Spectaculair zijn de ‘wingwalker’artiesten, die meevliegen op de vleugels van grote dubbeldekkers. Voor het eerst op een airport festival in Weeze wordt een Catalina vliegboot verwacht. Daarnaast springt een skydive team van maar liefst 25 personen op beide festivaldagen met historische ronde parachutes boven de luchthaven uit vliegtuigen.

Zelf de lucht in
Wie zelf de lucht in wil kan met een van de twee vierpersoonshelicopters een rondvlucht maken. Ook het normale vliegverkeer dat tijdens het tweedaagse airport festival plaatsvindt, is vanuit het evenemententerrein te bezichtigen: op beide festivaldagen kun je van dichtbij passagiersvliegtuigen zien starten en landen.

Attracties
Er is een grote kermis met 40 attracties en (eet)kraampjes en een 50 meter hoog reuzenrad.
Op de internationale reismarkt kun je kennismaken met de regio’s Andalusië, Catalonië en Smaland, maar ook met bestemmingen als Bergerac, Beziers, Valencia, Lanzarote en Zadar. Daarnaast presenteren verschillende Niederrheinse buurgemeenten en steden zich op het airport festival. Ook kun je uitgebreid kennismaken met Wunderland Kalkar.  

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder