Feest op Airport Weeze

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ryanair
Ryainair
Met een groots tweedaags festival, met airshow, kermis en reismarkt viert Airport Weeze op 25 en 26 mei, het weekend na Pinksteren, haar 10-jarig jubileum. Op 1 mei 2003 vloog Ryanair met de eerste lijnvlucht van Weeze naar London en opende hiermee het passagiers luchtverkeer op de voormalige Royal Air Force basis.

De hoofdattractie op het evenemententerrein aan de Baaler Strasse is de grote Airshow, met ca. 40 historische vliegtuigen, moderne militaire jets en spectaculaire vliegdemonstraties. Spectaculair zijn de ‘wingwalker’artiesten, die meevliegen op de vleugels van grote dubbeldekkers. Voor het eerst op een airport festival in Weeze wordt een Catalina vliegboot verwacht. Daarnaast springt een skydive team van maar liefst 25 personen op beide festivaldagen met historische ronde parachutes boven de luchthaven uit vliegtuigen.

Zelf de lucht in
Wie zelf de lucht in wil kan met een van de twee vierpersoonshelicopters een rondvlucht maken. Ook het normale vliegverkeer dat tijdens het tweedaagse airport festival plaatsvindt, is vanuit het evenemententerrein te bezichtigen: op beide festivaldagen kun je van dichtbij passagiersvliegtuigen zien starten en landen.

Attracties
Er is een grote kermis met 40 attracties en (eet)kraampjes en een 50 meter hoog reuzenrad.
Op de internationale reismarkt kun je kennismaken met de regio’s Andalusië, Catalonië en Smaland, maar ook met bestemmingen als Bergerac, Beziers, Valencia, Lanzarote en Zadar. Daarnaast presenteren verschillende Niederrheinse buurgemeenten en steden zich op het airport festival. Ook kun je uitgebreid kennismaken met Wunderland Kalkar.  

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder