Ergernissen op de korte vlucht

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

British Airways
British Airways
Lekker snel op de plek van bestemming. Zeker. Maar voor veel mensen is zo'n korte vlucht toch ook een bron van ergernis. Zit je net lekker en mag je eindelijk je tablet of mobiele telefoon inschakelen, dan is het eigenlijk al weer voorbij. British Airways vroeg aan 2000 passagiers uit de hele wereld wat hen het meest irriteerde tijdens zo'n korte vliegreis. Daarnaast wilde de luchtvaartmaatschappij weten wat een korteafstandsvlucht leuker kan maken.

Wat irriteert tijdens een korteafstandsvlucht?

Wereldwijd staat de te luidruchtige medepassagier op nummer 1 van de irritatielijst. De tweede plaats gaat naar betalen voor inflight eten of drinken, een dure aangelegenheid die bovendien niet bepaald gastronomische hoogstandjes oplevert. Het is dan ook niet voor niets dat net geen 30 procent van de ondervraagden eigen boterhammetjes meeneemt.
Nederlanders scoren hierin bovengemiddeld: 37 procent neemt eigen eten mee. Ook geven Nederlanders het minst uit aan taxfree winkelen. Het minst kostbewust zijn de Fransen, waarvan 82% zijn maaltijd koopt op het vliegtuig. Op de vraag ‘wat drink je aan boord?’ gaf 15 procent van de Nederlanders aan wel eens alcohol te drinken. Uit de enquête blijkt dat de Belgen de grootste alcoholische drinkers zijn.

Wat zou jouw korteafstandsvlucht leuker kunnen maken?

Iedereen wil overal bereikbaar zijn. Ook in het vliegtuig: 65 procent van de ondervraagde wil graag internet aan boord. Nog eens bijna een kwart van de ondervraagden wil een mobiele telefoon gebruiken of een digitaal magazine doorbladeren.
Grootse ideeën waren er ook: van individueel entertainment in 3D, een aparte kinderzone – inclusief kindermeisjes – tot een panoramisch dak in het vliegtuig.

Wat doen mensen om de tijd te verdrijven aan boord?

Favoriete bezigheid voor 85 procent van de Nederlanders is het lezen van een boek. Verrassend genoeg besteden de respondenten van de enquête meer tijd aan kletsen met hun buren dan aan spelen met elektronische gadgets. Opvallend: de Polen blijken het meest sociaal tijdens de vliegreis: 37 procent knoopt een gesprek aan met een medereiziger. Nederlanders scoren op sociale praat 22 procent.  Wie geen zin heeft in een babbeltje kan het best naast een Belg gaan zitten. Slechts 16% van de Belgen wil graag een praatje maken.

Opmerkelijke cijfers
Nederland is de koploper in het snel inpakken: 43 procent heeft minder dan een halfuur nodig.
Van de Nederlanders die de survey invulden moest 24 procent al eens bijbetalen voor te zware bagage. 

Het onderzoek
De British Airways Short-haul Survey werd uitgevoerd bij 2000 reizigers uit Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Nederland, Roemenië, Polen en België die minstens twee keer per jaar het vliegtuig nemen.
De resultaten zijn belangrijk voor de Britse luchtvaartmaatschappij die prat gaat op zijn uitstekende service: zo biedt British Airways op alle korteafstandklanten een brede waaier van warme en koude gerechten en alcoholische en niet-alcoholische dranken zonder extra kosten.
Daarnaast kun je gratis je stoel kiezen en kan je heerlijk shoppen in Terminal 5, de gloednieuwe terminal van British Airways op de Londense luchthaven Heathrow. Op de Business Traveller Awards van 2012 ging de maatschappij dan ook aan de haal met een aantal prijzen, waaronder ‘Best Airline’ en ‘Best Short-haul Airline’.

Wat is jouw ergernis?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder