Vakantie? Pas op met Facebook en Twitter

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

inbreker
inbreker
Wie plakt er wel eens een briefje op de deur met de tekst: 'Dag... wij zijn er even niet. We zijn met vakantie van dan tot dan. Tot later.' Niemand toch! Maar veel mensen blijken wel op hun Facebook of Twitterpagina aan te kondigen dat ze op vakantie gaan. Compleet met datum van vertrek. En... ook leuk voor inbrekers: de dagelijkse updates vanaf het vakantieadres. Een open invitatie voor inbrekers die op dit soort berichten gespitst zijn. 

Want al is het erg gemakkelijk om vrienden en bekenden te laten weten wat je plannen zijn, iedereen kan meelezen, zeker als je je profiel niet goed afschermt. En hoe gemakkelijk is het dan om te achterhalen waar je woont. Ook tijdens je vakantie berichten posten dat je zo heerlijk op dat Spaanse of Franse terrasje zit is vragen om moeilijkheden, vooral als er niemand 'thuis' is achtergebleven. Let ook op of je via je smartphone niet automatisch je locatie doorgeeft op social media en vraag aan vrienden en bekenden om niet via Facebook of Twitter te informeren of je het naar je zin hebt op je vakantieadres!

Meer preventietips

1. Doe alsof je thuis bent, ook als je met vakantie bent: vraag buren, vrienden of bekenden om gordijnen af en toe open en dicht te doen. Laat de post uit de brievenbus halen en deze stapel op een niet zichtbare plaats opbergen.
2. Staat normaal gesproken je auto voor de deur of op de oprit? Vraag dan of iemand af en toe een auto voor de deur wil parkeren.
3. Berg waardevolle spullen die je thuis laat goed op. Liefst in een kluis. Je kunt ook je kostbaarheden in bewaring geven bij iemand die niet met vakantie is.
4. Haal ladders, containers en andere zaken waar inbrekers mee naar binnen kunnen klimmen weg.
5. De politie heeft handige registratiekaarten voor je waardevolle spulletjes. Je kunt ook je spullen met speciale stiften markeren.
6. Maak foto's van je eigendommen. Handig om gestolen spullen sneller terug te kunnen krijgen. Bovendien, wie weet nog precies hoeveel kralen er aan die mooie ketting zaten? 
7. Vraag buren om direct 1-1-2 te bellen als ze iets of iemand verdachts zien.

Bedenk dat een gemiddelde inbraak slechts 30 seconden duurt. Heeft een inbreker langer dan een paar minuten nodig dan staakt hij vaak zijn poging. De kans op woninginbraak daalt met 90 procent als een huis voorzien is van een Keurmerk Veilig Wonen.
Heb jij nog goede tips? 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder