Adembenemende stranden

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Whitehaven Beach, Australië
Whitehaven Beach, Australië
Mother Nature Network heeft onderzocht waar de meest ongerepte stranden op deze aarde liggen. In de top 8 komt Europa één keer voor, de andere spectaculaire kustlijnen liggen ver, vaak heel ver hier vandaan. Op nummer 1 staat Whitehaven Beach op Whitsunday Islands in Australië, althans volgens MNN. Whitehaven Beach is een wit, bijna lichtgevend zandstrand met een lengte van 6 kilometer. Het heeft verscheidene prijzen gewonnen, waaronder dat voor het schoonste strand van Queensland. Whitehaven Beach is niet zomaar te bezoeken: bezoekers moeten zich aanmelden bij de Great Barrier Reef Marine Park Authority en kunnen het eiland alleen met een gids betreden.


De andere 7 onderscheiden stranden zijn:
 

Playa Matapalo, Costa Rica
Playa Matapalo, Costa Rica
Playa Matapalo ligt op het Osa schiereiland in Costa Rica. Het eiland staat bekend als de longen van de aarde, vanwege de dichte bossen en de ecologische aanpak van de overheid. De helft van de 500.000 soorten flora en fauna in Costa Rica kan er worden gevonden. In het gebied ligt het prachtige Playa Matapalo, een zandstrand dat enorm populair is bij surfers.

 

  

Hanauma Bay Oahu (Hawaii)
Hanauma Bay op Oahu (Hawaii)

Hanauma Bay Nature Preserve op Oahu (Hawaii) is een voormalige vulkaankrater en het eerste Marine Life Conservation District in de Amerikaanse staat. Het aantal bezoekers is niet alleen beperkt; ze moeten voor binnenkomst verplicht een educatieve video over het behoud van het kwetsbare ecosysteem bekijken.

 

 
 

Koh Libong, Thailand
Koh Libong, Thailand
 Ambtenaren in de provincie Trang in Thailand doen er alles aan om Koh Libong te behouden voor het ecotoerisme. Dit grootste eiland in de provincie wordt beschermd met hulp van Zweedse milieudeskundigen. In het dunbevolkte gebied mogen niet veel toeristen komen, aangezien zij schade zouden kunnen aanrichten aan de populatie vogels, schildpadden of zeekoeien.

 
 

 

Las Islas Cies in Galicië (Spanje)
Las Islas Cies in Galicië (Spanje)
Las Islas Cies in Galicië (Spanje) heeft volgens velen de mooiste stranden van Europa. De kleine eilandengroep voor de kust van Pontevedra mag slechts beperkt worden bezocht; auto’s zijn verboden en overnachten mag alleen op de camping. Las Islas Cies zijn sinds 1980 beschermd gebied.

 

  

 

Bay Sancho, Brazilië
Bay Sancho, Brazilië
Het eiland Fernando de Noronha in Brazilië is een beschermd ecologisch reservaat, dat per keer slechts door 420 toeristen kan worden bezocht. Je vindt er helderblauw water en 15 zandstranden, waarvan Bay Sancho – omgeven door natuurlijke muren – het meest onbedorven is. Het strand is uitsluitend te bereiken via een ladder.

 

 

  

Short Sands Beach VS
Short Sands Beach VS
Veel routes leiden naar Short Sands Beach in Oswald West State Park in de Amerikaanse staat Oregon.  Het strand is weggestopt in een inham en wordt omringd door bergen, waardoor het afgezonderd lijkt van de rest van de wereld. Op een kleine 300 meter van de Stille Oceaan zijn 30 primitieve kampeerplekken ingericht.

 

 

 

Goosewing Beach Wing Preserve VS
Goosewing Beach Wing Preserve VS
 Strand, duinen en kust komen samen op deze unieke plek in de VS. Goosewing Beach Wing Preserve in Little Compton is eigendom van de natuurbeschermers van Rhode Island en andere groepen, in een poging om bedreigde kustvogels te beschermen. Het is een van de weinige broedplaatsen voor de plevier.

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Maak eens een stedentrip in eigen land!

Lange wintermaanden, een coronadip, het gevoel dat veel dagen Blue Monday heten. Gelukkig zijn er manieren om de accu snel weer op te laden. De leukste remedie is het maken van een stedentrip! Inderdaad, zo’n heerlijke minivakantie van een paar dagen, waarin je al het moois van een bestemming kunt bezoeken en bekijken. En daarvoor hoef je echt niet naar het buitenland!

Lees verder

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

Dagje weg: 9 tips voor als het weer kan

De lockdown in Nederland duurt nog voort, maar uiteindelijk zullen we weer op pad kunnen. Wie staat niet te popelen om weer een gezellig dagje weg te gaan met je partner, je gezin of een vriend of vriendin? Van slenteren door een dorp of stad, een museum bezoeken of lekker actief, we geven 9 tips voor een dagje weg.

Lees verder

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Handige zaken voor als we weer kunnen reizen

Reizen en vakanties. Hoe 'gewoon' was het in 2019, hoe wachten is het in 2021 op het moment dat het weer kan. En als je dan weer je vakantie hebt gepland, dan zijn daar ook die voorbereidingen. Want...wat mocht je nou ook al niet meer vergeten. Natuurlijk zijn paspoort, pinpas, creditcard, geld en kleding voor de hand liggende zaken. Maar onderstaande tips en accessoires kunnen je reis nog aangenamer maken.

Lees verder

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

De Leistert, een recreatiepark met heel veel meer!

Nu buitenlandse vakanties vanwege corona en negatieve reisadviezen voorlopig nog niet mogelijk zijn is er extra veel animo voor vakanties in Nederland. Maar dan wel coronaproof, comfortabel en met voldoende activiteiten voor zowel (groot)ouders als (klein)kinderen. Recreatiepark de Leistert beantwoordt aan al die wensen.

Lees verder

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Huisdier mee op vakantie? Lees de tips!

Heel voorzichtig gloort weer enig vooruitzicht op een zomer- of najaarsvakantie. En heb je een hond of kat dan wil je die wellicht meenemen. Ga je op reis met je eigen accommodatie zoals tent, caravan of camper kijk dan vooraf of je huisdier op de door jouw gewenste camping welkom is. Huur je een accommodatie dan kun je steeds vaker terecht op plekken waar dieren welkom zijn. Waar moet je rekening mee houden?

Lees verder

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Op vakantie in de Caraïben: de ABC-eilanden

Ben je ook zo klaar met de kou? Heb je de neiging om je spullen te pakken en te vertrekken naar een warm eiland, om daar de rest van de koude winter uit te zitten? Helaas is dat door de pandemie nu niet mogelijk, maar erover wegdromen kan zeker! Wat inspiratie opdoen kan geen kwaad, toch? Vlak boven Venezuela liggen de Kleine Antillen, ook bekend als de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. 

Lees verder