Adembenemende stranden

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Whitehaven Beach, Australië
Whitehaven Beach, Australië
Mother Nature Network heeft onderzocht waar de meest ongerepte stranden op deze aarde liggen. In de top 8 komt Europa één keer voor, de andere spectaculaire kustlijnen liggen ver, vaak heel ver hier vandaan. Op nummer 1 staat Whitehaven Beach op Whitsunday Islands in Australië, althans volgens MNN. Whitehaven Beach is een wit, bijna lichtgevend zandstrand met een lengte van 6 kilometer. Het heeft verscheidene prijzen gewonnen, waaronder dat voor het schoonste strand van Queensland. Whitehaven Beach is niet zomaar te bezoeken: bezoekers moeten zich aanmelden bij de Great Barrier Reef Marine Park Authority en kunnen het eiland alleen met een gids betreden.


De andere 7 onderscheiden stranden zijn:
 

Playa Matapalo, Costa Rica
Playa Matapalo, Costa Rica
Playa Matapalo ligt op het Osa schiereiland in Costa Rica. Het eiland staat bekend als de longen van de aarde, vanwege de dichte bossen en de ecologische aanpak van de overheid. De helft van de 500.000 soorten flora en fauna in Costa Rica kan er worden gevonden. In het gebied ligt het prachtige Playa Matapalo, een zandstrand dat enorm populair is bij surfers.

 

  

Hanauma Bay Oahu (Hawaii)
Hanauma Bay op Oahu (Hawaii)

Hanauma Bay Nature Preserve op Oahu (Hawaii) is een voormalige vulkaankrater en het eerste Marine Life Conservation District in de Amerikaanse staat. Het aantal bezoekers is niet alleen beperkt; ze moeten voor binnenkomst verplicht een educatieve video over het behoud van het kwetsbare ecosysteem bekijken.

 

 
 

Koh Libong, Thailand
Koh Libong, Thailand
 Ambtenaren in de provincie Trang in Thailand doen er alles aan om Koh Libong te behouden voor het ecotoerisme. Dit grootste eiland in de provincie wordt beschermd met hulp van Zweedse milieudeskundigen. In het dunbevolkte gebied mogen niet veel toeristen komen, aangezien zij schade zouden kunnen aanrichten aan de populatie vogels, schildpadden of zeekoeien.

 
 

 

Las Islas Cies in Galicië (Spanje)
Las Islas Cies in Galicië (Spanje)
Las Islas Cies in Galicië (Spanje) heeft volgens velen de mooiste stranden van Europa. De kleine eilandengroep voor de kust van Pontevedra mag slechts beperkt worden bezocht; auto’s zijn verboden en overnachten mag alleen op de camping. Las Islas Cies zijn sinds 1980 beschermd gebied.

 

  

 

Bay Sancho, Brazilië
Bay Sancho, Brazilië
Het eiland Fernando de Noronha in Brazilië is een beschermd ecologisch reservaat, dat per keer slechts door 420 toeristen kan worden bezocht. Je vindt er helderblauw water en 15 zandstranden, waarvan Bay Sancho – omgeven door natuurlijke muren – het meest onbedorven is. Het strand is uitsluitend te bereiken via een ladder.

 

 

  

Short Sands Beach VS
Short Sands Beach VS
Veel routes leiden naar Short Sands Beach in Oswald West State Park in de Amerikaanse staat Oregon.  Het strand is weggestopt in een inham en wordt omringd door bergen, waardoor het afgezonderd lijkt van de rest van de wereld. Op een kleine 300 meter van de Stille Oceaan zijn 30 primitieve kampeerplekken ingericht.

 

 

 

Goosewing Beach Wing Preserve VS
Goosewing Beach Wing Preserve VS
 Strand, duinen en kust komen samen op deze unieke plek in de VS. Goosewing Beach Wing Preserve in Little Compton is eigendom van de natuurbeschermers van Rhode Island en andere groepen, in een poging om bedreigde kustvogels te beschermen. Het is een van de weinige broedplaatsen voor de plevier.

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder