Adembenemende stranden

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Whitehaven Beach, Australië
Whitehaven Beach, Australië
Mother Nature Network heeft onderzocht waar de meest ongerepte stranden op deze aarde liggen. In de top 8 komt Europa één keer voor, de andere spectaculaire kustlijnen liggen ver, vaak heel ver hier vandaan. Op nummer 1 staat Whitehaven Beach op Whitsunday Islands in Australië, althans volgens MNN. Whitehaven Beach is een wit, bijna lichtgevend zandstrand met een lengte van 6 kilometer. Het heeft verscheidene prijzen gewonnen, waaronder dat voor het schoonste strand van Queensland. Whitehaven Beach is niet zomaar te bezoeken: bezoekers moeten zich aanmelden bij de Great Barrier Reef Marine Park Authority en kunnen het eiland alleen met een gids betreden.


De andere 7 onderscheiden stranden zijn:
 

Playa Matapalo, Costa Rica
Playa Matapalo, Costa Rica
Playa Matapalo ligt op het Osa schiereiland in Costa Rica. Het eiland staat bekend als de longen van de aarde, vanwege de dichte bossen en de ecologische aanpak van de overheid. De helft van de 500.000 soorten flora en fauna in Costa Rica kan er worden gevonden. In het gebied ligt het prachtige Playa Matapalo, een zandstrand dat enorm populair is bij surfers.

 

  

Hanauma Bay Oahu (Hawaii)
Hanauma Bay op Oahu (Hawaii)

Hanauma Bay Nature Preserve op Oahu (Hawaii) is een voormalige vulkaankrater en het eerste Marine Life Conservation District in de Amerikaanse staat. Het aantal bezoekers is niet alleen beperkt; ze moeten voor binnenkomst verplicht een educatieve video over het behoud van het kwetsbare ecosysteem bekijken.

 

 
 

Koh Libong, Thailand
Koh Libong, Thailand
 Ambtenaren in de provincie Trang in Thailand doen er alles aan om Koh Libong te behouden voor het ecotoerisme. Dit grootste eiland in de provincie wordt beschermd met hulp van Zweedse milieudeskundigen. In het dunbevolkte gebied mogen niet veel toeristen komen, aangezien zij schade zouden kunnen aanrichten aan de populatie vogels, schildpadden of zeekoeien.

 
 

 

Las Islas Cies in Galicië (Spanje)
Las Islas Cies in Galicië (Spanje)
Las Islas Cies in Galicië (Spanje) heeft volgens velen de mooiste stranden van Europa. De kleine eilandengroep voor de kust van Pontevedra mag slechts beperkt worden bezocht; auto’s zijn verboden en overnachten mag alleen op de camping. Las Islas Cies zijn sinds 1980 beschermd gebied.

 

  

 

Bay Sancho, Brazilië
Bay Sancho, Brazilië
Het eiland Fernando de Noronha in Brazilië is een beschermd ecologisch reservaat, dat per keer slechts door 420 toeristen kan worden bezocht. Je vindt er helderblauw water en 15 zandstranden, waarvan Bay Sancho – omgeven door natuurlijke muren – het meest onbedorven is. Het strand is uitsluitend te bereiken via een ladder.

 

 

  

Short Sands Beach VS
Short Sands Beach VS
Veel routes leiden naar Short Sands Beach in Oswald West State Park in de Amerikaanse staat Oregon.  Het strand is weggestopt in een inham en wordt omringd door bergen, waardoor het afgezonderd lijkt van de rest van de wereld. Op een kleine 300 meter van de Stille Oceaan zijn 30 primitieve kampeerplekken ingericht.

 

 

 

Goosewing Beach Wing Preserve VS
Goosewing Beach Wing Preserve VS
 Strand, duinen en kust komen samen op deze unieke plek in de VS. Goosewing Beach Wing Preserve in Little Compton is eigendom van de natuurbeschermers van Rhode Island en andere groepen, in een poging om bedreigde kustvogels te beschermen. Het is een van de weinige broedplaatsen voor de plevier.

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder