Natuurvakanties op de fiets

1.7142857142857 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: fietsvakantieNatuurvakanties worden steeds populairder. Veel mensen willen op vakantie niet alleen meer relaxen of op avontuur; het genieten van de natuur krijgt prioriteit. Natuurvakanties op de fiets zijn bij uitstek ideaal om tijdens je vakantie ultiem van de omgeving te genieten. Of je nu op een mountainbike door de bossen in Frankrijk trekt, met een racefiets door Duitsland gaat of op een elektrische fiets de kust van Spanje ontdekt.

Fietsvakanties zijn onder Nederlanders enorm populair. In 2014 ondernamen 1,5 miljoen Nederlanders een fietsvakantie, dat is 1,2% van de Nederlandse bevolking. 1,3 miljoen Nederlanders maakten 2,1 miljoen fietsvakanties in eigen land, en 0,2 miljoen Nederlanders ondernamen een fietsvakantie in het buitenland.
Fietsen is dus een populaire manier om de natuur te herkennen, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast is een fietsvakantie een relatief goedkope manier om vakantie te vieren door de lage reiskosten en een gezonde vakantie door de beweging die je krijgt.

Ultiem genieten van de natuur

Op de fiets kun je ideaal van de natuur genieten. Je rijdt op eigen tempo door gebieden die je zelf uitkiest. Op de fiets kun je echt de tijd nemen om van mooie uitzichten te genieten, je bepaald zelf hoe lang je op een bepaalde plaats blijft. Wellicht kom je een mooi veld tegen waar je besluit te picknicken. In een auto, trein of vliegtuig ga je vaak sneller dan je ogen kunnen kijken, en kom je niet snel op die unieke plaatsen met adembenemende uitzichten. Daarnaast ben je op de fiets in de buitenlucht, je ziet niet alleen de natuur maar je ruikt en voelt hem ook, je wordt letterlijk één met de natuur.

Goedkoop en gezond

Een fietsvakantie is niet alleen een geweldige natuurvakantie, het is ook nog eens een goedkope vorm van vakantie. Omdat de fiets je vervoermiddel is, vermijd je hoge reiskosten van vliegtickets, treintickets of benzinekosten. En fietsen is natuurlijk gezond, je bent in de buitenlucht en je bent constant in beweging. Door te fietsen verbeter je je conditie en train je al je spieren. Door rustig in de buitenlucht te fietsen verminder je stress en kun je echt lekker ontspannen. Niet voor niets dat zoveel Nederlanders dus kiezen voor een fietsvakantie!

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder