Natuurvakanties op de fiets

1.7142857142857 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: fietsvakantieNatuurvakanties worden steeds populairder. Veel mensen willen op vakantie niet alleen meer relaxen of op avontuur; het genieten van de natuur krijgt prioriteit. Natuurvakanties op de fiets zijn bij uitstek ideaal om tijdens je vakantie ultiem van de omgeving te genieten. Of je nu op een mountainbike door de bossen in Frankrijk trekt, met een racefiets door Duitsland gaat of op een elektrische fiets de kust van Spanje ontdekt.

Fietsvakanties zijn onder Nederlanders enorm populair. In 2014 ondernamen 1,5 miljoen Nederlanders een fietsvakantie, dat is 1,2% van de Nederlandse bevolking. 1,3 miljoen Nederlanders maakten 2,1 miljoen fietsvakanties in eigen land, en 0,2 miljoen Nederlanders ondernamen een fietsvakantie in het buitenland.
Fietsen is dus een populaire manier om de natuur te herkennen, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast is een fietsvakantie een relatief goedkope manier om vakantie te vieren door de lage reiskosten en een gezonde vakantie door de beweging die je krijgt.

Ultiem genieten van de natuur

Op de fiets kun je ideaal van de natuur genieten. Je rijdt op eigen tempo door gebieden die je zelf uitkiest. Op de fiets kun je echt de tijd nemen om van mooie uitzichten te genieten, je bepaald zelf hoe lang je op een bepaalde plaats blijft. Wellicht kom je een mooi veld tegen waar je besluit te picknicken. In een auto, trein of vliegtuig ga je vaak sneller dan je ogen kunnen kijken, en kom je niet snel op die unieke plaatsen met adembenemende uitzichten. Daarnaast ben je op de fiets in de buitenlucht, je ziet niet alleen de natuur maar je ruikt en voelt hem ook, je wordt letterlijk één met de natuur.

Goedkoop en gezond

Een fietsvakantie is niet alleen een geweldige natuurvakantie, het is ook nog eens een goedkope vorm van vakantie. Omdat de fiets je vervoermiddel is, vermijd je hoge reiskosten van vliegtickets, treintickets of benzinekosten. En fietsen is natuurlijk gezond, je bent in de buitenlucht en je bent constant in beweging. Door te fietsen verbeter je je conditie en train je al je spieren. Door rustig in de buitenlucht te fietsen verminder je stress en kun je echt lekker ontspannen. Niet voor niets dat zoveel Nederlanders dus kiezen voor een fietsvakantie!

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder