Natuurvakanties op de fiets

1.7142857142857 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: fietsvakantieNatuurvakanties worden steeds populairder. Veel mensen willen op vakantie niet alleen meer relaxen of op avontuur; het genieten van de natuur krijgt prioriteit. Natuurvakanties op de fiets zijn bij uitstek ideaal om tijdens je vakantie ultiem van de omgeving te genieten. Of je nu op een mountainbike door de bossen in Frankrijk trekt, met een racefiets door Duitsland gaat of op een elektrische fiets de kust van Spanje ontdekt.

Fietsvakanties zijn onder Nederlanders enorm populair. In 2014 ondernamen 1,5 miljoen Nederlanders een fietsvakantie, dat is 1,2% van de Nederlandse bevolking. 1,3 miljoen Nederlanders maakten 2,1 miljoen fietsvakanties in eigen land, en 0,2 miljoen Nederlanders ondernamen een fietsvakantie in het buitenland.
Fietsen is dus een populaire manier om de natuur te herkennen, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast is een fietsvakantie een relatief goedkope manier om vakantie te vieren door de lage reiskosten en een gezonde vakantie door de beweging die je krijgt.

Ultiem genieten van de natuur

Op de fiets kun je ideaal van de natuur genieten. Je rijdt op eigen tempo door gebieden die je zelf uitkiest. Op de fiets kun je echt de tijd nemen om van mooie uitzichten te genieten, je bepaald zelf hoe lang je op een bepaalde plaats blijft. Wellicht kom je een mooi veld tegen waar je besluit te picknicken. In een auto, trein of vliegtuig ga je vaak sneller dan je ogen kunnen kijken, en kom je niet snel op die unieke plaatsen met adembenemende uitzichten. Daarnaast ben je op de fiets in de buitenlucht, je ziet niet alleen de natuur maar je ruikt en voelt hem ook, je wordt letterlijk één met de natuur.

Goedkoop en gezond

Een fietsvakantie is niet alleen een geweldige natuurvakantie, het is ook nog eens een goedkope vorm van vakantie. Omdat de fiets je vervoermiddel is, vermijd je hoge reiskosten van vliegtickets, treintickets of benzinekosten. En fietsen is natuurlijk gezond, je bent in de buitenlucht en je bent constant in beweging. Door te fietsen verbeter je je conditie en train je al je spieren. Door rustig in de buitenlucht te fietsen verminder je stress en kun je echt lekker ontspannen. Niet voor niets dat zoveel Nederlanders dus kiezen voor een fietsvakantie!

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder