Natuurvakanties op de fiets

1.9166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: fietsvakantie
Puur op reis: fietsvakantie
Natuurvakanties worden steeds populairder. Veel mensen willen op vakantie niet alleen meer relaxen of op avontuur; het genieten van de natuur krijgt prioriteit. Natuurvakanties op de fiets zijn bij uitstek ideaal om tijdens je vakantie ultiem van de omgeving te genieten. Of je nu op een mountainbike door de bossen in Frankrijk trekt, met een racefiets door Duitsland gaat of op een elektrische fiets de kust van Spanje ontdekt.

Fietsvakanties zijn onder Nederlanders enorm populair. In 2014 ondernamen 1,5 miljoen Nederlanders een fietsvakantie, dat is 1,2% van de Nederlandse bevolking. 1,3 miljoen Nederlanders maakten 2,1 miljoen fietsvakanties in eigen land, en 0,2 miljoen Nederlanders ondernamen een fietsvakantie in het buitenland.
Fietsen is dus een populaire manier om de natuur te herkennen, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast is een fietsvakantie een relatief goedkope manier om vakantie te vieren door de lage reiskosten en een gezonde vakantie door de beweging die je krijgt.

Ultiem genieten van de natuur

Op de fiets kun je ideaal van de natuur genieten. Je rijdt op eigen tempo door gebieden die je zelf uitkiest. Op de fiets kun je echt de tijd nemen om van mooie uitzichten te genieten, je bepaald zelf hoe lang je op een bepaalde plaats blijft. Wellicht kom je een mooi veld tegen waar je besluit te picknicken. In een auto, trein of vliegtuig ga je vaak sneller dan je ogen kunnen kijken, en kom je niet snel op die unieke plaatsen met adembenemende uitzichten. Daarnaast ben je op de fiets in de buitenlucht, je ziet niet alleen de natuur maar je ruikt en voelt hem ook, je wordt letterlijk één met de natuur.

Goedkoop en gezond

Een fietsvakantie is niet alleen een geweldige natuurvakantie, het is ook nog eens een goedkope vorm van vakantie. Omdat de fiets je vervoermiddel is, vermijd je hoge reiskosten van vliegtickets, treintickets of benzinekosten. En fietsen is natuurlijk gezond, je bent in de buitenlucht en je bent constant in beweging. Door te fietsen verbeter je je conditie en train je al je spieren. Door rustig in de buitenlucht te fietsen verminder je stress en kun je echt lekker ontspannen. Niet voor niets dat zoveel Nederlanders dus kiezen voor een fietsvakantie!

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder

De leukste weetjes over Turkije

De leukste weetjes over Turkije

Zand, strand, blauwe zee, maar ook prachtige natuur in de binnenlanden en bijzondere cultuurschatten. Turkije is zo gevarieerd dat je er voor elke soort vakantie terecht kunt. We hebben een aantal bijzondere weetjes over Turkije voor je verzameld.

Lees verder

Vroegboekkorting of toch een last minute-aanbieding?

Vroegboekkorting of toch een last minute-aanbieding?

Januari en februari zijn bij uitstek maanden om een volgende vakantie te plannen. De Vakantiebeurs in Utrecht is voor veel mensen een inspiratiebron, net als onze reisreportages. Maar wat is nou wijsheid? Moet je er vroeg bij zijn, of juist last minute boeken om een zo gunstig mogelijke prijs te krijgen? Dat hangt van een aantal factoren af.

Lees verder

Tips die helpen bij winterdips

Tips die helpen bij winterdips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip.

Lees verder