Natuurvakanties op de fiets

1.9166666666667 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: fietsvakantieNatuurvakanties worden steeds populairder. Veel mensen willen op vakantie niet alleen meer relaxen of op avontuur; het genieten van de natuur krijgt prioriteit. Natuurvakanties op de fiets zijn bij uitstek ideaal om tijdens je vakantie ultiem van de omgeving te genieten. Of je nu op een mountainbike door de bossen in Frankrijk trekt, met een racefiets door Duitsland gaat of op een elektrische fiets de kust van Spanje ontdekt.

Fietsvakanties zijn onder Nederlanders enorm populair. In 2014 ondernamen 1,5 miljoen Nederlanders een fietsvakantie, dat is 1,2% van de Nederlandse bevolking. 1,3 miljoen Nederlanders maakten 2,1 miljoen fietsvakanties in eigen land, en 0,2 miljoen Nederlanders ondernamen een fietsvakantie in het buitenland.
Fietsen is dus een populaire manier om de natuur te herkennen, zowel in Nederland als in het buitenland. Daarnaast is een fietsvakantie een relatief goedkope manier om vakantie te vieren door de lage reiskosten en een gezonde vakantie door de beweging die je krijgt.

Ultiem genieten van de natuur

Op de fiets kun je ideaal van de natuur genieten. Je rijdt op eigen tempo door gebieden die je zelf uitkiest. Op de fiets kun je echt de tijd nemen om van mooie uitzichten te genieten, je bepaald zelf hoe lang je op een bepaalde plaats blijft. Wellicht kom je een mooi veld tegen waar je besluit te picknicken. In een auto, trein of vliegtuig ga je vaak sneller dan je ogen kunnen kijken, en kom je niet snel op die unieke plaatsen met adembenemende uitzichten. Daarnaast ben je op de fiets in de buitenlucht, je ziet niet alleen de natuur maar je ruikt en voelt hem ook, je wordt letterlijk één met de natuur.

Goedkoop en gezond

Een fietsvakantie is niet alleen een geweldige natuurvakantie, het is ook nog eens een goedkope vorm van vakantie. Omdat de fiets je vervoermiddel is, vermijd je hoge reiskosten van vliegtickets, treintickets of benzinekosten. En fietsen is natuurlijk gezond, je bent in de buitenlucht en je bent constant in beweging. Door te fietsen verbeter je je conditie en train je al je spieren. Door rustig in de buitenlucht te fietsen verminder je stress en kun je echt lekker ontspannen. Niet voor niets dat zoveel Nederlanders dus kiezen voor een fietsvakantie!

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder