Wandelavontuur in Rwanda

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Avontuurlijk wandelen langs het Kivumeer in RwandaEen paar weken vrij en zin in een avontuurlijke wandeltocht? Loop dan eens de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer in Rwanda. Op het traject van 227 kilometer in het Afrikaanse land kom je langs strand, watervallen, rivieren en koffie- en theeplantages. Rusten en overnachten doe je bij de lokale gemeenschap.


De Trail in ‘het land van de duizend heuvels’ loopt van Kamembe, gelegen bij Afrika’s grootste regenwoud Nyungwe National Park, naar Gisenyi. Deze stad in het noordwesten ligt vlakbij het Volcanoes National Park. Dit reservaat ligt in vulkanisch gebied en is de thuisbasis van de laatste in het wild levende berggorilla’s.

Ook per fiets of terreinwagen

Voor de wandeling staan minstens 10 dagen. De route is ook per fiets te doen; hou dan rekening met een inspanning over 5 dagen. Nog sneller, maar veel minder actief, is de tocht per terreinwagen: 3 dagen.
Het Kivumeer is onderdeel van het Grote Merengebied in Afrika, en ligt op de grens van Rwanda met Congo. De rivier de Ruzizi vindt haar oorsprong in dit water, dat weer uitmondt in het zuidelijker gelegen Tanganyikameer. Het meer beslaat een oppervlakte van 2700 km² en ligt op 1460 meter boven zeeniveau.


Rondreizen Rwanda

Op deze reis door dit intrigerende Afrikaanse land kun je van dichtbij berggolrilla's zien! Je moet ervoor naar nationaal park Volcanoes, waar de bekende film Gorilla’s in the Mist is opgenomen! Ook indrukwekkend is nationaal park Akagera, waar je olifanten, luipaarden en giraffes kunt tegenkomen. Wil jij zo'n fantastische ervaring opdoen? Baobab maakt dat mogelijk!

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder