Wandelavontuur in Rwanda

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Avontuurlijk wandelen langs het Kivumeer in RwandaEen paar weken vrij en zin in een avontuurlijke wandeltocht? Loop dan eens de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer in Rwanda. Op het traject van 227 kilometer in het Afrikaanse land kom je langs strand, watervallen, rivieren en koffie- en theeplantages. Rusten en overnachten doe je bij de lokale gemeenschap.


De Trail in ‘het land van de duizend heuvels’ loopt van Kamembe, gelegen bij Afrika’s grootste regenwoud Nyungwe National Park, naar Gisenyi. Deze stad in het noordwesten ligt vlakbij het Volcanoes National Park. Dit reservaat ligt in vulkanisch gebied en is de thuisbasis van de laatste in het wild levende berggorilla’s.

Ook per fiets of terreinwagen

Voor de wandeling staan minstens 10 dagen. De route is ook per fiets te doen; hou dan rekening met een inspanning over 5 dagen. Nog sneller, maar veel minder actief, is de tocht per terreinwagen: 3 dagen.
Het Kivumeer is onderdeel van het Grote Merengebied in Afrika, en ligt op de grens van Rwanda met Congo. De rivier de Ruzizi vindt haar oorsprong in dit water, dat weer uitmondt in het zuidelijker gelegen Tanganyikameer. Het meer beslaat een oppervlakte van 2700 km² en ligt op 1460 meter boven zeeniveau.


Rondreizen Rwanda

Op deze reis door dit intrigerende Afrikaanse land kun je van dichtbij berggolrilla's zien! Je moet ervoor naar nationaal park Volcanoes, waar de bekende film Gorilla’s in the Mist is opgenomen! Ook indrukwekkend is nationaal park Akagera, waar je olifanten, luipaarden en giraffes kunt tegenkomen. Wil jij zo'n fantastische ervaring opdoen? Baobab maakt dat mogelijk!

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder