Wandelavontuur in Rwanda

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Avontuurlijk wandelen langs het Kivumeer in RwandaEen paar weken vrij en zin in een avontuurlijke wandeltocht? Loop dan eens de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer in Rwanda. Op het traject van 227 kilometer in het Afrikaanse land kom je langs strand, watervallen, rivieren en koffie- en theeplantages. Rusten en overnachten doe je bij de lokale gemeenschap.


De Trail in ‘het land van de duizend heuvels’ loopt van Kamembe, gelegen bij Afrika’s grootste regenwoud Nyungwe National Park, naar Gisenyi. Deze stad in het noordwesten ligt vlakbij het Volcanoes National Park. Dit reservaat ligt in vulkanisch gebied en is de thuisbasis van de laatste in het wild levende berggorilla’s.

Ook per fiets of terreinwagen

Voor de wandeling staan minstens 10 dagen. De route is ook per fiets te doen; hou dan rekening met een inspanning over 5 dagen. Nog sneller, maar veel minder actief, is de tocht per terreinwagen: 3 dagen.
Het Kivumeer is onderdeel van het Grote Merengebied in Afrika, en ligt op de grens van Rwanda met Congo. De rivier de Ruzizi vindt haar oorsprong in dit water, dat weer uitmondt in het zuidelijker gelegen Tanganyikameer. Het meer beslaat een oppervlakte van 2700 km² en ligt op 1460 meter boven zeeniveau.


Rondreizen Rwanda

Op deze reis door dit intrigerende Afrikaanse land kun je van dichtbij berggolrilla's zien! Je moet ervoor naar nationaal park Volcanoes, waar de bekende film Gorilla’s in the Mist is opgenomen! Ook indrukwekkend is nationaal park Akagera, waar je olifanten, luipaarden en giraffes kunt tegenkomen. Wil jij zo'n fantastische ervaring opdoen? Baobab maakt dat mogelijk!

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder