Wandelavontuur in Rwanda

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Avontuurlijk wandelen langs het Kivumeer in RwandaEen paar weken vrij en zin in een avontuurlijke wandeltocht? Loop dan eens de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer in Rwanda. Op het traject van 227 kilometer in het Afrikaanse land kom je langs strand, watervallen, rivieren en koffie- en theeplantages. Rusten en overnachten doe je bij de lokale gemeenschap.


De Trail in ‘het land van de duizend heuvels’ loopt van Kamembe, gelegen bij Afrika’s grootste regenwoud Nyungwe National Park, naar Gisenyi. Deze stad in het noordwesten ligt vlakbij het Volcanoes National Park. Dit reservaat ligt in vulkanisch gebied en is de thuisbasis van de laatste in het wild levende berggorilla’s.

Ook per fiets of terreinwagen

Voor de wandeling staan minstens 10 dagen. De route is ook per fiets te doen; hou dan rekening met een inspanning over 5 dagen. Nog sneller, maar veel minder actief, is de tocht per terreinwagen: 3 dagen.
Het Kivumeer is onderdeel van het Grote Merengebied in Afrika, en ligt op de grens van Rwanda met Congo. De rivier de Ruzizi vindt haar oorsprong in dit water, dat weer uitmondt in het zuidelijker gelegen Tanganyikameer. Het meer beslaat een oppervlakte van 2700 km² en ligt op 1460 meter boven zeeniveau.


Rondreizen Rwanda

Op deze reis door dit intrigerende Afrikaanse land kun je van dichtbij berggolrilla's zien! Je moet ervoor naar nationaal park Volcanoes, waar de bekende film Gorilla’s in the Mist is opgenomen! Ook indrukwekkend is nationaal park Akagera, waar je olifanten, luipaarden en giraffes kunt tegenkomen. Wil jij zo'n fantastische ervaring opdoen? Baobab maakt dat mogelijk!

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder