Wandelavontuur in Rwanda

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Avontuurlijk wandelen langs het Kivumeer in RwandaEen paar weken vrij en zin in een avontuurlijke wandeltocht? Loop dan eens de 1000 Hills Trail langs het Kivumeer in Rwanda. Op het traject van 227 kilometer in het Afrikaanse land kom je langs strand, watervallen, rivieren en koffie- en theeplantages. Rusten en overnachten doe je bij de lokale gemeenschap.


De Trail in ‘het land van de duizend heuvels’ loopt van Kamembe, gelegen bij Afrika’s grootste regenwoud Nyungwe National Park, naar Gisenyi. Deze stad in het noordwesten ligt vlakbij het Volcanoes National Park. Dit reservaat ligt in vulkanisch gebied en is de thuisbasis van de laatste in het wild levende berggorilla’s.

Ook per fiets of terreinwagen

Voor de wandeling staan minstens 10 dagen. De route is ook per fiets te doen; hou dan rekening met een inspanning over 5 dagen. Nog sneller, maar veel minder actief, is de tocht per terreinwagen: 3 dagen.
Het Kivumeer is onderdeel van het Grote Merengebied in Afrika, en ligt op de grens van Rwanda met Congo. De rivier de Ruzizi vindt haar oorsprong in dit water, dat weer uitmondt in het zuidelijker gelegen Tanganyikameer. Het meer beslaat een oppervlakte van 2700 km² en ligt op 1460 meter boven zeeniveau.


Rondreizen Rwanda

Op deze reis door dit intrigerende Afrikaanse land kun je van dichtbij berggolrilla's zien! Je moet ervoor naar nationaal park Volcanoes, waar de bekende film Gorilla’s in the Mist is opgenomen! Ook indrukwekkend is nationaal park Akagera, waar je olifanten, luipaarden en giraffes kunt tegenkomen. Wil jij zo'n fantastische ervaring opdoen? Baobab maakt dat mogelijk!

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder