Een bikini? Dat kannie!

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Binnenkort ga ik een cruise maken door het Caribisch gebied. Heerlijk. Ook al is het werk, het is zeker ook relaxen, zon en zwemmen. ZON en ZWEMMEN? Oeps. Dat betekent badpak of bikini mee. Een badpak is prima voor het zwembad, maar zonnen in ééndelig zwart betekent een witte buik en rug. Bikini mee dus. Ik heb er 2, maar waar zijn ze?

Ik duik in mijn kledingkast en kom al snel een exemplaar tegen dat je vroeger misschien nog wel ‘bikini’ had kunnen noemen, maar waar je anno 2014 je neus niet eens meer in wilt snuiten. Trouwens, dat gele T-shirt dat erbij ligt kan eigenlijk ook wel weg. En nu ik toch bezig ben…

Twee uur later is de kast opgeruimd. Keurig nette stapeltjes met keurig nette shirtjes en truitjes lachen me toe. Net als de twee vuilniszakken kleding voor een goed doel. Want die is nog prima, maar mij helaas tijdelijk te klein, zeg maar.
De zak afgedankte en niet meer door te geven kleding staat er zielig naast. En in deze zak zitten ook mijn bikini’s. Dat betekent een ritje naar de winkel.

MIS. In Nederland wordt niet gezwommen in de winter. En ga je ook niet in de winter op reis naar een zonniger oord. Want veel winkels, waar ik toch wel badkleding verwacht, hebben de collectie nog niet binnen. ‘Nee mevrouw, het is nog geen badpakkentijd he. Dat begint zo ongeveer in mei.’ Goh…

Hoera

En dan heb ik geluk. In een lingeriewinkel waar ik normaal niet kom hangt, in het achterste hoekje, een rekje met de zo gezochte badkleding. Één model, maar, voordeel, wel in drie kleuren. Het nadeel zie ik ook: broekje en topje zijn niet los verkrijgbaar. Heel lastig, als je twee verschillende maten hebt.
De twee dames, strak kapsel, perfecte make-up, kijken me meewarig aan. Ik hoor ze bijna denken: ‘Komt de winkel in gerend, wil in de winter een bikini en stelt ook nog eisen. Wat is er mis met een setje?’  Ik beantwoord hun niet uitgesproken vraag en zeg dat, bij zo’n setje, een van de twee onderdelen mij meestal niet past.

Dat is tegen het zere been van beide dames. Natuurlijk past het. Als de top goed zit dan zit het broekje ook goed weten ze. Ik pak de bikini met top in mijn maat, ga het pashokje in, trek het setje aan en schiet in de lach. “Lukt het”, vraagt een van de dames en schuift het gordijn opzij. Met twee handen houd ik het broekje omhoog. Ze trekt een wenkbrauw op: “Merkwaardig. Maar als het niet past, dan hebben we verder niets”, zegt ze.

Het avontuur is voorbij. Ik kleed me aan, knik de dames gedag en ga naar huis. Volgende week nog maar eens een andere winkel proberen. En anders wordt het gewoon eendelig zwart. Want in de winter een bikini? Dat kannie.

Reacties  

 
#1 Melané Fahner-Botha 25-02-2014 06:59
Het schip in gaat gekleurd hoor. Gisteren nog met kleindochter geconstateerd dat de doorsnee zwemster op Zuidplein er blommig bij zal zitten op strand of scheepsdek
Veel plezier en we verheugen ons op je blogs van boord... !
Citeer | Melden aan beheerder
 
 
#2 Luli Fama 25-02-2014 16:23
Aangepast door redactie. URL en verwijzingen naar websites niet toegestaan.

Beste Madeleine,

Ik ben heel benieuwd in welke winkel je bent geweest, vrijwel alle winkels die ons merk voeren hebben al vanaf vorig jaar oktober onze nieuwe badmode collectie in de winkel liggen.

Onze collectie is gebasseerd op mix en match en biedt een uitgebreide keuze aan pasvormen en (caribische) kleuren. Je hebt dus nooit problemen met een topje/broekje wat niet past of niet jou stijl is.

In ieder geval een fijne vakantie/cruise gewenst!!
Citeer | Melden aan beheerder
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder