Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
fietsendrager
Kies de juiste fietsendrager©PR

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

 

 

De verschillende soorten fietsendragers

Om te beginnen is het goed om te weten dat er drie soorten fietsendragers zijn. Het gaat om trekhaakfietsendragers, dakfietsendragers en achterklepfietsendragers. Om erachter te komen welke fietsendrager geschikt is voor jouw auto moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals: heeft je auto een trekhaak, welk type fiets wil je vervoeren en hoe zwaar is de fiets. Elektrische fietsen zijn bijvoorbeeld een stuk zwaarder dan racefietsen of mountainbikes.

Fietsendrager op de trekhaak

De fietsendrager op de trekhaak is het populairst. Dit komt omdat dit type fietsdrager een hoog draagvermogen heeft en daardoor meerdere fietsen tegelijk kan vervoeren. Dit kan van één tot vier fietsen zijn.

Fietsendrager op het dak

Een andere manier om je fiets te vervoeren met de auto is om een fietsendrager op het dak te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat je er geen trekhaak voor nodig hebt. De dakfietsendrager is heel eenvoudig te bevestigen. Hou er echter wel rekening mee dat een dakfietsendrager niet geschikt is voor elektrische fietsen, omdat het gewicht daarvan vaak te hoog is. Behalve elektrische fietsen kun je bijna ieder type fiets op deze manier vervoeren.

Fietsendrager op de achterklep

Tot slot heb je nog een fietsendrager die op de achterklep gemonteerd wordt. Deze optie is echter niet geschikt voor ieder type auto. Wanneer je auto een kunststof, zwakke of grote spoiler heeft is het niet mogelijk om dit type fietsendrager op de achterklep te monteren. Los van de elektrische fiets kun je wel bijna ieder type fiets en meerdere fietsen tegelijk hierop vervoeren. Ook heb je voor dit type fietsendrager uiteraard geen trekhaak nodig.

Fietsendrager kopen en fietsvakantie boeken

Bij de Fietswinkeldiscounter vind je niet alleen fietsdragers en fietsen, maar ook onderdelen voor je (elektrische) fiets.

Fietsvakanties boek je snel en voordelig bij Fietsrelax

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder