Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
fietsendrager
Kies de juiste fietsendrager©PR

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

 

 

De verschillende soorten fietsendragers

Om te beginnen is het goed om te weten dat er drie soorten fietsendragers zijn. Het gaat om trekhaakfietsendragers, dakfietsendragers en achterklepfietsendragers. Om erachter te komen welke fietsendrager geschikt is voor jouw auto moet je rekening houden met verschillende factoren, zoals: heeft je auto een trekhaak, welk type fiets wil je vervoeren en hoe zwaar is de fiets. Elektrische fietsen zijn bijvoorbeeld een stuk zwaarder dan racefietsen of mountainbikes.

Fietsendrager op de trekhaak

De fietsendrager op de trekhaak is het populairst. Dit komt omdat dit type fietsdrager een hoog draagvermogen heeft en daardoor meerdere fietsen tegelijk kan vervoeren. Dit kan van één tot vier fietsen zijn.

Fietsendrager op het dak

Een andere manier om je fiets te vervoeren met de auto is om een fietsendrager op het dak te plaatsen. Dit heeft als voordeel dat je er geen trekhaak voor nodig hebt. De dakfietsendrager is heel eenvoudig te bevestigen. Hou er echter wel rekening mee dat een dakfietsendrager niet geschikt is voor elektrische fietsen, omdat het gewicht daarvan vaak te hoog is. Behalve elektrische fietsen kun je bijna ieder type fiets op deze manier vervoeren.

Fietsendrager op de achterklep

Tot slot heb je nog een fietsendrager die op de achterklep gemonteerd wordt. Deze optie is echter niet geschikt voor ieder type auto. Wanneer je auto een kunststof, zwakke of grote spoiler heeft is het niet mogelijk om dit type fietsendrager op de achterklep te monteren. Los van de elektrische fiets kun je wel bijna ieder type fiets en meerdere fietsen tegelijk hierop vervoeren. Ook heb je voor dit type fietsendrager uiteraard geen trekhaak nodig.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder