7 Tips om langer een vakantiegevoel te houden

1.3636363636364 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Strand
Strand Florida@MvdW

Uit een enquete van VakantieDiscounter onder tweeduizend mensen blijkt dat we de zomervakantie gemiddeld waarderen met een 8,4. Een heerlijk vakantiegevoel dus, maar helaas blijkt dat prettige gevoel al na 3 dagen thuis weer te zijn verdwenen. Kun je dat gevoel een beetje rekken? We geven 7 tips.

 

Heb je echt werk waar je een hekel aan hebt? Of zit je in een situatie die je eigenlijk wel wilt veranderen, dan helpt geen enkele van onderstaande tips. Het roer omgooien vergt iets meer dan een wandeling maken. Maar voor wie simpelweg een 'after vakantiedipje' wil voorkomen of uitstellen:

 

 

 

  1. Doorbreek je patronen

    Ben je weer aan het werk, neem dan, als dat kan, eens een andere route naar je werk of naar huis. Doe wat anders tijdens de lunch: maak een wandeling.
  2. Verlaag je tempo

    Tijdens de vakantie hoef je niet veel en moet je nog minder. Eenmaal terug beginnen we gelijk met het doen van de vakantiewas, het zorgen dat het huis weer op orde is en de strijd tegen de klok. Neem wat meer tijd. Het hoeft niet in één dag af.

  3. Ga naar buiten

    De hele dag binnenzitten is vermoeiend. Dus trek er op uit. Niet alleen tijdens de lunch, maar ook ’s avonds na het eten en in het weekend. Door buiten te zijn krijg je nieuwe energie.

  4. Ga meer op pad

    Tijdens de vakantie is boodschappen doen soms een uitje: nieuwe winkels, nieuwe producten. Ook trek je er vaker op uit en bezoekt een museum, een stad of een locaal restaurant.Slenteren is tijdens je vakantie heel normaal. Doe dit ook als je thuis bent. Wees eens een toerist in je eigen stad of dorp of ontdek een stad of mooie plek dichtbij je woonplaats. Beklim eens een toren. Wandel een museum binnen. Trek er gewoon wat vaker op uit.

  5. Wees geen slaaf van je telefoon

    Zet je tijdens je vakantie je telefoon wel eens op stil of zelfs uit? Heerlijk rustgevend toch. En die Sociale Media hoef je ook niet elk uur te checken. Minder slaaf van je telefoon (werkmail lezen ’s avonds!) biedt meer ruimte voor het ondernemen van leuke dingen (zie 3 en 4).

  6. Foto als herinnering

    Tijdens je vakantie maak je vast heel veel foto’s. Neem een paar avonden de tijd (na je avondwandeling) en maak er een mooi vakantieboek van. De allerleukste foto laat je groot afdrukken en hang je aan de muur. Krijg je spontaan weer dat vakantiegevoel van.

  7. Staar je niet blind

    Alles is leuker en lekkerder tijdens je vakantie. Ook al neem je die ene fles olijfolie mee, of heb je dat recept voor die ovenschotel goed genoteerd, eenmaal thuis smaakt het toch net even iets anders dan tijdens je vakantie. Dat is niet zo gek, omdat behalve de smaak, ook de ambiance meetelt in je ervaring. Staar je daar dus niet blind op, accepteer dat het anders is dan ‘daar’ en geniet van die zalige zeevruchtenpaëlla aan je eigen eettafel of in de tuin.

Misschien tip 8: plan je volgende vakantie...


                  

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder