Snel een weekendje weg: boek een last minute

1.1428571428571 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
New York©MvdW
New York©MvdW

 

Heb je niet veel tijd of wil je er gewoon eens even lekker tussenuit dan is een last minute weekend weg dé ultieme manier om even uit de dagelijkse sleur te komen. Je kunt kiezen voor een citytrip in het buitenland, of voor een korte zon- of autovakantie. Maar ook Nederland heeft genoeg mogelijkheden voor een paar ontspannen dagen weg.



Maanden voorbereiden, alles regelen en plannen en niet vergeten de lange voorpret. Nee, dat heb je met een last minute weekendje weg niet. Maar je hebt wel een spontane trip, minder stress en de voorpret dat je op heel korte termijn even een stukje andere wereld ziet. Daarnaast zijn last minutes vaak nog een stuk voordeliger. Dat komt soms omdat niet alle accommodaties en vliegtickets helemaal uitverkocht worden. Dat zegt overigens niets over de accommodaties: soms worden boekingen geannuleerd of is een datum iets minder populair. Last minute betekent overigens niet dat je al direct de volgende dag moet vertrekken. Last minutes zijn over het algemeen reizen met een vertrek binnen zes weken na boeking. Een klein beetje voorbereiding en voorpret zijn dus zeker niet uitgesloten.

Een klein nadeel van last minute boekingen is wel dat de keus daarom wat beperkter kan zijn. Zeker in een periode van slecht weer (wat je van de zomer van 2018 zeker niet kan zeggen), ontstaat een run op de last minutes en slinkt het aanbod snel.

Waarom een lastminute weekendje weg?

  1. Het is avontuurlijk
    Je weet pas op het laatste moment waar je heen gaat.
    De keuze kan misschien beperkt zijn, maar dat kan ook betekenen dat je op een bestemming komt waar je in eerste instantie niet aan gedacht hebt die een onvergetelijke ervaring blijkt te zijn.

  2. Het is minder stressvol
    Omdat je niet al te lange tijd hebt tussen boeken en inpakken heb je minder tijd om je druk te maken of de vakantiegarderobe wel helemaal in orde is. Je pakt je koffer sneller, en daardoor ook vaak efficiënter.

  3. Het is verrassend
    Niet alleen voor jezelf, maar ook als je iemand op korte termijn wilt verrassen met een kort reisje. Snel gepland, snel geregeld.

Regionale vliegvelden

Bij het boeken van een last minute reis kun je ook eens kiezen voor vertrek vanaf een regionaal vliegveld zoals Rotterdam, Eindhoven, Groningen of Maastricht. Of net over de grens: Dusseldorf en Weeze in Duitsland of Charleroi in België.

Wat zijn populaire bestemmingen voor een last minute weekendje weg?

Wil je alleen een vliegticket boeken dan is het meestal voordeliger om wat langer van tevoren te boeken. Voor een complete reis (vervoer, accommodatie) geldt: hoe flexibeler je bent (geen schoolvakanties, niet met zes personen op reis hoeven), hoe meer mogelijkheden er zijn.

Kies je voor een citytrip dan kun je als je nu boekt, al over een paar dagen in steden als Barcelona, Parijs of Londen staan. Maar kijk ook eens naar een weekendtrip naar Valencia, Boedapest, Bordeaux, Stockholm of Krakau! Andere populaire steden zijn ondermeer Istanbul, Berlijn, Rome, Florence, Brussel en ja, ook ons ‘eigen’ Amsterdam. En New York is de ultieme ‘ver weg’ bestemming voor een citytrip.

Maar behalve citytrips zijn er meer mogelijkheden om een last minute weekendje weg op een heerlijke manier in te vullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een paar dagen relaxen op de Veluwe of met de auto naar heerlijk vakantiepark, hotel of appartement in Oostenrijk, Italië of Duitsland. Liever een korte zonvakantie? Kijk dan eens bij het aanbod voor de Balearen (Mallorca, Ibiza en Menorca).
Vliegen, met de trein of met de auto: bij TUI is er voor iedereen wel een last minute weekend weg te vinden. 

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië
Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder