Tips voor het drukknopje van je vliegtuigstoel

1.1764705882353 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hoe zet je de rugleuning van je vliegtuigstoel naar achteren zonder dat de passagier in de stoel achter je direct met zijn knieën klem zit. Of een kop net uitgeserveerde hete thee over zich heen krijgt. We geven je wat simpele tips waarmee je de vliegreis voor jezelf en je achterbuur prettiger maakt.

Het is niet meer bij alle luchtvaartmaatschappijen mogelijk om je stoelleuning naar achteren te zetten. Vooral op korte vluchten van prijsvechters kom je steeds vaker tegen dat de leuningen ‘op slot’ staan. Of in een bepaalde rij (meestal de rijen voor de nooduitgang), niet naar achteren kunnen. Op lange vluchten is het nog wel mogelijk. En vooral in economy class zetten bijna alle passagiers op een bepaald moment hun stoel in standje ‘iets relaxter’. Want comfortabel zijn de stoelen niet echt meer te noemen.

468x60 Herfstbesparingen

Waar let je op:

Ja. Je hebt het recht om op het knopje in je armleuning te drukken en daarmee je stoel naar achteren te zetten. Maar de passagier achter je heeft ook rechten. Op een beetje attentheid bijvoorbeeld. Daarom:

  • Zet de leuning niet naar achteren tijdens het uitserveren van de maaltijden of drankjes.
  • Kijk even om en laat de passagier achter je weten dat je de leuning naar achteren wilt zetten. Zo zie je of er ruimte is/hoe ver je naar achteren kunt en kunnen eventueel op het tafeltje liggende spullen even vastgehouden worden tijdens het naar achteren zetten van de leuning.
  • Zet niet in één klap de leuning achterover, maar doe het voorzichtig.
  • Gaat er toch iets mis, zeg dan even sorry. Daar is nog nooit iemand slechter van geworden en het klaart de lucht.

Heb jij nog tips of aanvullingen? Want als iedereen een klein beetje oplet loop je zelf ook niet het risico op een mini-ramp met eten. Want ook jij bent een ‘achterpassagier’.

Standaard banner 728x90

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Leiden, ontdek de Bronstijd en de stad

Leiden, ontdek de Bronstijd en de stad

De tentoonstelling ‘Bronstijd. Vuur van verandering’ is van 18 oktober 2024 tot en met 16 maart 2025 te zien is in het Rijksmuseum van Oudheden. Deze grote overzichtstentoonstelling richt zich op de rijke ergernis in de prehistorie van Nederland en West-Europa: de bronstijd (2000-800 v.Chr.) en is een mooie gelegenheid om ook het huidige Leiden te ontdekken.

Lees verder

Winterzonvakantie: we tippen 5 heerlijke winterzonbestemmingen

Winterzonvakantie: we tippen 5 heerlijke winterzonbestemmingen

Veel 50Plussers gaan buiten de schoolvakantieperiodes op reis. Het voor- en najaar zijn de populairste seizoenen, maar ook de ‘winterzonbestemmingen’ doen het goed. Heerlijk genieten op een mooie plek van de zon terwijl het ‘thuis’ guur en koud is. En die winterzonvakanties worden al volop geboekt.

Lees verder

Op vakantie in je eigen chalet

Op vakantie in je eigen chalet

Wat is er nou fijner dan vakantie vieren in je eigen chalet of stacaravan. Je hoeft nooit te zoeken naar spullen omdat je precies weet wat je hebt. Je hebt je eigen keukeninventaris en je eigen kasten, waarin je kleding kunt laten hangen. Je kunt altijd naar je chalet gaan, zonder dat je een reservering hoeft te maken. En… de (klein)kinderen kunnen ook heerlijk langs komen en blijven logeren. Maar hoe vind je nu een mooi chalet dat aansluit bij jouw wensen?

Lees verder

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie? Laat je woning veilig achter

Vakantie, een weekendje weg of een avondje uit. Voor dieven en inbrekers ideale momenten om tijdens je afwezigheid hun slag te slaan. Zij houden geen rekening met de impact die een woninginbraak op je heeft. En dat die ring van oma niet waardevol, maar wel dierbaar is daar hebben ze ook geen boodschap aan. Het beste middel om woninginbraak te voorkomen is dan ook een goede inbraakbeveiliging van je huis en spullen. Update: 10 juli 2024, 

Lees verder

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea

De Frans Atlantische kust: zon, zee, strand en musea
We weten wel waarom de Frans Atlantische kust zo populair is: zon, zee, strand en een verscheidenheid aan landschappen. Heerlijk om het zeewater op te snuiven tijdens je vakantie. Maar ook wie cultuur wil snuiven kan prima terecht in dit gebied. Deze zes musea nemen je mee op een reis door de tijd, de natuur en de rijke maritieme geschiedenis van de regio. Of het nu gaat om zoutwinning in Sabres, de wereld van de mosselen in Les Sables-d'Olonne of de vuurtorens aan de Gironde, de musea zijn het bezoeken waard. En niet alleen als het regent.

Lees verder

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder