Amsterdam, groene stad van vele parken

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Gesponsord artikel

Pure markt
Foto: Pure Markt
Naast monumentale herenpanden, pittoreske grachten en eigenzinnige woonboten is Amsterdam ook veel groene stadsparken rijk. De stad telt ongeveer 40 parken, die trekpleisters zijn voor zowel de stadsbewoners als toeristen. Voor natuurliefhebbers vormen deze groene oases de ideale gelegenheid om de drukte van de stad even te ontvluchten. Naast een florarijke vegetatie en mooie fietsroutes bieden de parken ’s zomers ook prachtige hotspots voor diverse festivals, cultuurevenementen en markten. Zoek je een leuk en goed hotel in Amsterdam? Expedia  heeft hotels in iedere prijscategorie.

 In Amsterdam valt voor alle leeftijden wel wat te beleven. Puur picknicken, biologisch barbecueën, theater in de buitenlucht; het kan allemaal! 

Vondelpark

Op loopafstand van zowel het Leidse- als het Museumplein ligt het Vondelpark van alle stadsparken het meest centraal. Het Vondelpark, ontworpen in Engelse landschapstijl en tevens een rijksmonument, is de meest bekendepark van Amsterdam. Zomers zijn talrijke concerten en theatervoorstellingen gratis bij te wonen in het openluchttheater en op Koninginnedag staat het park volledig in het teken van de kindervrijmarkt. Met mooi weer kunnen terrasliefhebbers neerstrijken op het terras van het Blauwe Theehuis of Café Vertigo, gehuisvest in het prachtige Vondelpark paviljoen, een verplichte bezichtiging waard.

Westerpark

Gelegen in stadsdeel West, met een kindvriendelijke speelvijver is Westerpark bijzonder in trek bij gezinnen. Cultuurliefhebbers zitten hier echter ook goed, want bij het Westerpark horen ook de historische gebouwen van het Westergasterrein. Deze gerenoveerde fabrieken zijn tegenwoordig in gebruik als unieke locaties voor menig cultureel evenement of vrijetijdsbesteding. Filmliefhebbers pakken in het Ketelhuis bioscoop de nieuwste art house films en documentaires, terwijl Pacific Parc en Westergasterras gezellige plekken zijn voor een hapje en een drankje. Iedere eerste zondag van de maand is er de Sunday Market waar shoppen, kunst en diverse biologische producten en culinaire kraampjes samenkomen.

Amstelpark

Voor liefhebbers van florissante flora en fauna is het Amstelpark een absolute must. Dit speciaal voor de Floriade van 1972 aangelegde park biedt een breed aanbod aan kunstwerken en tuinen, geïnspireerd door, onder andere, de Japanse en Romeinse stijl. Diverse kleurrijke bloemen vindt men in de dahliarama, het rosarium, het rhododendronvallei en de orangerie. Voor groeps- en kinderactiviteiten is er een doolhof, een midgetgolfbaan, een grote speeltuin en het populaire Amsteltreintje. Iedere tweede zondag van de maand vindt de Pure Markt hier plaats met regionaal en seizoensgebonden eten en drinken waarbij duurzaamheid en ambachtelijkheid centraal staan.

Wil je meer Amsterdamse parken bezoeken dan doe je er goed aan om het Sarphatipark, het Oosterpark, Park Frankendael en uiteraard ook het Amsterdamse Bos in de toeristische gidsen op te zoeken. Deze parken mogen zeker niet in het lijstje ontbreken en bieden voor jong en oud talrijke activiteiten om de vakantie mee te vullen.

Boek je hotel in Amsterdam
 

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder

Van druk, druk, druk naar even niets

Van druk, druk, druk naar even niets

Het is heerlijk om lekker bezig te zijn. Reizen te plannen en te maken. Werken, de dagelijkse dingen te doen. Maar soms wordt het allemaal wat veel omdat er meer op je bordje ligt dan je wilt. Je slaapt steeds slechter, bent overdag geïrriteerd. En nee, het is niet de overgang: je hebt het te druk, druk, druk. Dan is het verstandig om eens een keertje helemaal niets te doen. Echt niets.

Lees verder

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Nederlandse televisie kijken op reis? Het kan met een VPN

Een VPN gebruiken voor een veilige verbinding tussen je telefoon/laptop en openbaar internet is alleen al om cybercriminaliteit tegen te gaan een goed idee. Maar wist je dat je met een VPN in het buitenland ook Nederlandse televisie en Netflix kunt kijken? Zo hoef je niets meer  te missen als je zin hebt in een filmpje of terugkijken via uitzending gemist.

Lees verder

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

Hoe wordt je vliegreis prettiger?

De een vindt vliegen geweldig, voor de ander is het een oncomfortabele manier, tenzij je businessclass vliegt natuurlijk, om van de ene plek naar de andere te komen wanneer dat niet met trein, schip of auto kan. Wat kun je doen om de vlucht net iets prettiger te maken?

Lees verder