Tips voor de herfstvakantie

0.70454545454545 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

We hopen natuurlijk op lekker nazomerweer. Maar dat heeft niemand in de hand. Wat we wel kunnen doen is jullie attenderen op leuke activiteiten voor de herfstvakantie, of een ander moment, voor zowel binnen als buiten, maar met de focus op activiteiten in Nederland. We vullen dit artikel aan zodra we weer wat nieuws hebben gevonden, dus kom regelmatig even een kijkje nemen.

Heb je zelf tips? Zet ze in de commentbox of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wandelen en hardlopen op De Hoge Veluwe

Op 7 en 8 oktober aanstaande vindt het Hoge Veluwe Loopweekend plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Wandelen en hardlopen dwars door de bossen en over de uitgestrekte heidevelden. Op zondag 8 oktober is er voor de kinderen een speciale hardlooproute, de Moeffie Mijl.

De Hoge Veluwe Wandeldag
Op zaterdag 7 oktober staat wandelen centraal. Door middel van afwisselende routes van 1, 5, 10 en 20 kilometer kunnen wandelaars genieten van de uitgestrekte natuur van het Park. De routes van 1 en 5 kilometer zijn goed toegankelijk voor gezinnen met kinderen en mindervaliden, tevens zijn alle routes geschikt voor nordic- en powerwalkers. Deelname aan de Wandeldag is gratis, wel dient de reguliere entree voor het Park betaald te worden. Inschrijven kan vooraf via hogeveluwe.nl of op de dag zelf. Het Park is op 7 oktober vanaf 7.30 uur geopend en er kan vanaf 8.00 uur gestart worden.

Actie
Deelnemers die zich online inschrijven vóór 7 oktober ontvangen tijdens de Wandeldag een gratis Beschermerkaart 2017, waarmee u het Park de rest van het jaar gratis kunt bezoeken. Wie al in het bezit is van een Beschermerkaart 2017, krijgt een wandeling onder begeleiding van een natuurgids cadeau. Let op: de voorinschrijving sluit op 6 oktober om 12.00 uur.

De Hoge Veluwe Loop
Op zondag 8 oktober is het de beurt aan de hardlopers en joggers. Tijdens de 13e editie van deze loop kunnen deelnemers kiezen uit routes van 5 of 10 kilometer, een halve marathon, of een 15 km of 28 km trail. Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar is er de Moeffie Mijl; een route van 1,6 kilometer, die wordt gelopen in drie verschillende leeftijdscategorieën. Kosten variëren van € 11,50 tot € 25,- (inclusief entree Park) bij inschrijving. Let op: behalve voor de Moeffie Mijl is inschrijven op de dag zelf niet mogelijk.

Beweegmarkt
Een uniek onderdeel van de Hoge Veluwe Loop is de Beweegmarkt, toegankelijk voor zowel bezoekers als lopers. Na het lopen heerlijk ontspannen met een massage, of tijdens de loop genieten van muziek en theater, alles is mogelijk. Ook aan de kinderen is gedacht: voor hen is er een speciaal programma met activiteiten en leuke workshops. Uitstekende catering maakt de dag compleet. De Beweegmarkt is dé plek waar iedereen zich kan vermaken tijdens de Hoge Veluwe Loop.

Boek gelijk een weekendje Veluwe


Keukenhof - Bloembollenmarkt  6 en 7 oktober 2017

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober vindt de Keukenhof Bloembollenmarkt plaats. Tientallen kwekers die zich gespecialiseerd hebben op het kweken van niet alledaagse soorten bolgewassen, bieden hun producten aan. De kleur van het voorjaar maakt plaats voor een markt waar zij hun bloembollen tonen Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten en op zoek is naar unieke bolgewassen kan terecht op de Keukenhof Bloembollenmarkt. De Bloembollenmarkt is geopend op 6 en 7 oktober van 10.00 tot 16.30 uur. De toegang en het parkeren zijn gratis. De Keukenhof tuinmannen verzorgen plantdemonstraties en je krijgt nuttige tips en adviezen.
Tijdens de bloembollenmarkt wordt het mozaïek in bollen gepresenteerd voor het Keukenhof thema van 2018: Romantiek in Bloemen.

Keukenhof is geopend van 22 maart t/m 13 mei 2018.


Gouda, Zotte Zaterdag, koekjes en (eco)shoppen

  • Op 14 oktober trekken troubadours, pestdokters en hofdames door de stad. Op deze Zotte Zaterdag maak je kennis met Gouda uit de tijd van Erasmus in de 16e eeuw, met een vette knipoog naar zijn bekendste werk ‘Lof der Zotheid’. Ga op stap met het Goudse Gidsen Gilde, vaar per trekschuit door de Goudse grachten, doe middeleeuwse spelletjes in de museumtuin van Museum Gouda en kom inkopen doen op de middeleeuwse warenmarkt Zotte Zaterdag.
  • Echte stroopwafels waren te duur voor het zangkoor van de Goudse Sint-Janskerk, zo wil het verhaal. Daarom bedacht bakkersfamilie Punselie ‘de vervanger van de Goudse stroopwafel’, de Punselie. Een overheerlijk koekje dat in 2017 in aantallen van 40.000 stuks per uur in de fabriek in de Goudse binnenstad van de band rolt en wereldwijd fans heeft. Op 19 oktober, 13 november en 15 december 2017 kun je een kijkje nemen bij de leukste koekjesfabriek van Nederland met een rondleiding inclusief proeven van de typische lekkernij en koffie of thee.
  • De Goudse straatjes door en de authentieke winkels ontdekken kan met de gratis xpire Gouda app. En ook de liefhebbers van ‘(h)eerlijk winkelen’ komen aan hun trekken bij de 17 winkels, restaurants en conceptstores die op de Eerlijk Winkelen lijst staan..

Overnachten in Gouda: kijk hier voor de leukste hotels.


Herfstvakantieactiviteiten bij Streets of the World

Tijdens de herfstvakantie, van zaterdag 14 oktober tot en met zondag 29 oktober, organiseert  Streets of the World kinderrondleidingen in het museum in Zaandam. Dagelijks (van vrijdag t/m zondag) zijn er 2 rondleidingen voor kinderen tussen de 7 en 11 jaar, voorafgegaan door een ‘meet & greet’ met fotograaf Jeroen Swolfs. De kinderrondleidingen starten deze dagen om 11.00 uur en 14.00 uur en duren een uur. Neem je kinderen mee op een onvergetelijke wereldreis. Na afloop limonade en lekkers.


 

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder