Volop fietsactiviteiten bij Center Parcs

0.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fietsen in Center Parcs
Fietsen in Center Parcs
Liefhebbers van fietsen opgelet: in de 2014-agenda van Center Parcs staan weer tal van evenementen gepland. De vakantieparken zijn het hele jaar door een ideale uitvalsbasis voor fietsers – van alle leeftijden en voor elk niveau – én hun familie.

De vakantieparken van Center Parcs en Sunparks bevinden zich stuk voor stuk in prachtige regio’s waar fietsers hun hart kunnen ophalen op verharde of onverharde wegen. Zo komen zowel recreatieve fietsers, fervente mountainbikers als wielrenners aan hun trekken. En terwijl de fietsers hun passie beleven, geniet de rest van het gezelschap van de vele activiteiten die de parken te bieden hebben.

Een overzicht van de fietsevenementen bij Center Parcs:

Center Parcs Park Zandvoort - NL: Cycling Zandvoort
In het weekend van 16 mei 2014 is het tijd voor de tweede editie van Cycling Zandvoort, een drie-daags fietsspektakel met een afwisselend aanbod voor fietsers van elk niveau en alle leeftijden. Op het programma: toertochten, spinning marathon, ploegentijdrit, offroad parcours en als hoogtepunt de 24-uurs estafetterace op het circuit van Zandvoort.

Center Parcs Port Zélande – NL: Elektrisch fietsen
Voor fervente elektrische fietsers organiseren Center Parcs, Eneco en Gazelle van 19 t/m 23 mei 2014 het eerste elektrische fietsevenement in Zeeland! Dit actieve evenement staat geheel in het teken van elektrisch fietsen, de Zeeuwse natuur en cultuur. Er zijn verschillende fietstochten door het schitterende landschap, workshops, een bezoek aan een windmolenpark en diverse culturele bezienswaardigheden. Deelnemers zonder elektrische fiets zijn eveneens van harte welkom. Gazelle stelt namelijk kosteloos elektrische fietsen ter beschikking voor één dag.

Center Parcs De Huttenheugte en Parc Sandur - NL: Drentse Fiets4Daagse 2014

Van 22 t/m 25 juli 2014 vindt de Drentse Fiets4Daagse plaats. Tijdens dit grootste fietsevenement van Nederland ontdekken ruim 15.000 deelnemers vier dagen lang wat de provincie Drenthe allemaal voor moois te bieden heeft. Je kunt kiezen uit routes van 30, 40 of 60 km per dag. Vanuit Center Parcs De Huttenheugte en Parc Sandur zijn de startplaatsen Dalen en Emmen goed bereikbaar. Beide parken zijn dan ook een ideale uitvalsbasis voor elke deelnemer van dit grootse evenement. Na een dag fietsen kun je heerlijk bijkomen in je eigen cottage.

Center Parcs Park Eifel - DE: Eifel Cycling Classic 2014
Na het succes van voorgaande jaren organiseert Center Parcs het weekend van 26 september 2014, in samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, Rabobank, Eneco en Achmea Health Centers, het vierde Eifel Cycling Classic weekend. Dé afsluiting van het wegseizoen voor de sportieve fietser waar ook prominente wielrenners, zoals Leontien van Moorsel en Rob Harmeling, aanwezig zullen zijn. Center Parcs Park Eifel is het startpunt van verschillende routes - 50, 100, 150 en 200 km - door deze prachtige regio. Wie deelneemt geniet niet alleen van een feilloze technische ondersteuning, ravitaillering en sportontbijt, maar ook van alle voordelen die Center Parcs te bieden heeft, zoals een comfortabele cottage en de uitgebreide faciliteiten van het park.

 

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder