Adam & Eve, paradijs in Belek

3.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Kamer in Adam & Eve
Kamer in Adam & Eve
Verbazing en verwondering bij binnenkomst in de lobby van 5 sterren designresort Adam & Eve in Belek (Turkije). Alles is wit, en overal zijn spiegels. Sterker nog, elke muur in het hele hotel bestaat alleen maar uit spiegels. Het is niet voor niets dat het hotel al diverse prijzen in de wacht sleepte als 'topdesignhotel'. Hoewel, hotel? Volgens directeur Talha Görgülü is Adam & Eve méér dan een hotel. “Die spiegels zijn er omdat we willen dat onze gasten zich nooit alleen voelen. We hebben de kamers zo ingericht dat men zelf de sfeer kan bepalen. En bovenal willen we dat iedereen zich hier thuisvoelt en het verblijf een feestje is. Daarom is alles, echt alles, van de hoogste kwaliteit”.

Met Adam & Eve wilde Görgülü iets anders neerzetten dan een standaard all-inclusive hotel. Hij had een plan voor de buitenkant en ideeën voor binnen, maar de uiteindelijke inrichting van de ‘hemel op aarde’ ontstond pas tijdens de bouw. “Elke keer waren er weer nieuwe inzichten en leuke plannetjes die we uit wilden laten voeren. En als het kon dan gebeurde dat ook, en zo groeide Adam & Eve uit tot wat het nu is.” Görgülü is dan ook zeker geslaagd om een gebouw neer te zetten dat zowel van buiten - met gevels van kunstgras - als van binnen verrassend is.

Booking.com

Verbluffend atrium

Na de eerste ervaring in de lobby gaat de verrassende ontdekingstocht door het hotel verder. Wanneer je vanuit de lift, uiteraard ook met spiegels, het centrale deel van het hotel instapt zie je hoe de vooruitstrevende directeur zijn visie in praktijk bracht: het atrium is bijna 150 meter lang en heeft in het midden een 96-meter lange bar. “De langste van de wereld”, zegt Görgülü trots. Aan weerszijden van de bar staan doorzichtige kuipvormige barkrukken. Langs de spiegelwanden een aaneengesloten rij witte leren relaxbanken.

Buikdanseres
Buikdanseres
Ook hier is alles wit: de bar, de vloer, de tafels en de stoelen. Het metershoge plafond is adembenemend en bestaat uit meer dan vijf miljoen kleine spiegeltjes die er, stuk voor stuk, handmatig zijn ingelegd. Oogt het atrium overdag wat steriel door al dat wit en de spiegels, ’s avonds ontstaat door de lichteffecten en lasershows een betoverende sfeer. De bar blijkt multifunctioneel: op de podia aan de uiteinden wordt elke avond een dansshow gegeven. Een dj of band verzorgt de muziek en meisjes op rollerskates brengen drankjes naar de mensen die op de loungebanken liggen. En o, ja, een van de barmannen blijkt kampioen te zijn in het mixen van cocktails. Hij geeft avond aan avond een spetterende show weg, compleet met vuurwerk. Tom Cruise, eat your heart out.

Kleuren die kleuren

De verrassingstocht gaat verder. Om het contrast met de witte kamers groter te maken zijn de gangen bijna volledig verduisterd. Het geeft me een onbehaaglijk gevoel en ik kan er niet zo goed aan wennen. Maar toegegeven, wanneer je vanuit het duister je kamer binnenkomt stap je letterlijk het licht in want ook in de kamers is alles wit en bestaat het behang uit spiegels. Aan een kant van de spiegelwand staan een enorm tweepersoonsbed en supergrote relaxbank. En, luxe ten top, je hebt je eigen whirlpool en een douche die tevens stoomcabine is. Welke kleur je je kamer wilt geven bepaal je met een afstandsbediening. Sfeerverlichting naar wens! Voor de rolluiken heb je een andere afstandsbediening en zijn ze eenmaal omhoog dan ontvouwt zich vanaf het balkon het uitzicht op de middellandse zee. Vind ik de spiegels misschien wat too much, het is wel erg leuk dat je via die spiegels vanuit je bubbelende badje de zee kunt zien. Kijk, daar kan ik nou wel aan wennen.

Puur genieten

barman
barman
Waar ik ook aan kan wennen zijn de lekkere cappuccino’s in de koffiebar en de luxe ligbedden in de tuin. Hier kun je je heerlijk ontspannen met een koel drankje, dat supersnel bezorgd wordt. De afstand tussen de bedden is zo ruim dat je niet bang hoeft te zijn voor je privacy. Natuurlijk ligt Adam & Eve direct aan het strand en op de grote houten vlonder die meters de zee insteekt kun je romantisch dineren in de laatste zonnestralen van de dag.

Ontspannen, genieten, wellness, jezelf kunnen zijn in de 'hemel op aarde'. Voila. De toverformule van Adam & Eve in een notendop. Koppel dat aan het waanzinnige design van het hotel, het fantastische eten en de betoverende sfeer van de kamers en je hebt in Belek de ultieme plek gevonden als je er eens op een hele bijzondere manier helemaal uit wilt zijn. En als ik vanaf het luxe ligbed op mijn balkon de zon in de zee zie zakken bedenk ik me dat dit inderdaad bijna de hemel op aarde is.
 

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder

Vakantie met restrictie

Vakantie met restrictie

Eerst een tent, dan een caravan, uiteindelijk een stacaravan. Die laatste caravan blijft staan. De hang naar onthaasting. Even geen werk, geen stress, geen doordenderende 24 uurseconomie. Veel nieuwe en Tweedehands stacaravans staan op campings waarvan er velen zijn in Nederland. Volgens Recron, brancheorganisatie voor recreatiebedrijven, gebruiken duizenden Nederlanders deze recreatievoorziening.

Lees verder

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Europees uit eten, gewoon in je eigen keuken

Door de Covid-19 (corona)uitbraak kunnen we – voorlopig – alleen nog virtueel reizen. Er zijn inmiddels veel filmpjes die je vanaf de bank meenemen op reis. Leuk! Maar je proeft en ruikt het niet. Dat kan wel als je in je eigen keuken een van de nationale gerechten van een land maakt. Vanaf je eigen eettafel uit eten in Europa. Heb je aanvullingen voor onderstaand overzicht, deel die dan vooral in het ‘comments’ blok. Zo krijgen we allemaal nog meer tips voor Europees uit eten thuis.

Lees verder

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Corona en thuisblijven: tips om de tijd door te komen

Reizen is niet meer mogelijk omdat letterlijk de hele wereld op slot is door de Covid-19 (corona)uitbraak. Ook het openbare leven ligt stil. Evenementen zijn afgelast, scholen, horeca en attracties hebben hun deuren gesloten. Je moet zoveel mogelijk binnenblijven en je onthouden van sociale contacten. Maar wat doe je dan om de tijd te doden?

Lees verder