Varen van Cairo tot Aswan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cruisen Egypte
Cruisen Egypte
Bij Nile Travel kun je vanaf heden de langverwachte Long Cruise van Cairo tot Aswan boeken. Vanaf de jaren '90 was deze historische route gesloten voor toeristen, maar het traject is onlangs door de Egyptische regering weer opengesteld voor publiek omdat het gebied al weer geruime tijd veilig is en de infrastructuur ingrijpend verbeterd. Nile Travel biedt Nederlandse toeristen de primeur om een van de eersten te zijn die deze unieke rondreis kunnen maken.

Van oudsher is de route Cairo- Aswan zeer geliefd bij mensen die de schatten van Egypte willen bezoeken. De tocht voert langs de verscheidene piramides, tempels en koninkrijken van de vergeten heersers van het land van de Nijl. Moest je vroeger vliegen naar Cairo en dan per binnenlandse trein of vlucht naar Luxor, met de Long Cruise board je direct in Cairo en geniet je de gehele reis van de juwelen van het land, zoals het Egyptisch Museum, de tombes bij Beni Hansan en de gerenoveerde Tempel van Dendera.

Tijdens de Long Cruise verblijf je aan boord van de Mövenpick M/S Hameed, een van de meest moderne en comfortabele cruiseschepen van deze tijd. Het schip heeft 72 kamers, verscheidene restaurants en een 5 sterren service.

Sherif Moustafa van Nile Travel: "Nile Travel is zeer verheugd deze unieke reis als enige Egypteaanbieder in Nederland aan te bieden. De openstelling van de route is geweldig nieuws voor ons.  Als Egyptespecialist zijn wij altijd bezig een zo compleet mogelijk programma aan onze gasten aan te bieden. De toevoeging van de Long Cruise aan ons assortiment zorgt ervoor dat wij onze gasten nog meer tegemoet kunnen komen in de kennismaking met of verdere verkenning van dit prachtige land.”  

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder