Varen van Cairo tot Aswan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cruisen Egypte
Cruisen Egypte
Bij Nile Travel kun je vanaf heden de langverwachte Long Cruise van Cairo tot Aswan boeken. Vanaf de jaren '90 was deze historische route gesloten voor toeristen, maar het traject is onlangs door de Egyptische regering weer opengesteld voor publiek omdat het gebied al weer geruime tijd veilig is en de infrastructuur ingrijpend verbeterd. Nile Travel biedt Nederlandse toeristen de primeur om een van de eersten te zijn die deze unieke rondreis kunnen maken.

Van oudsher is de route Cairo- Aswan zeer geliefd bij mensen die de schatten van Egypte willen bezoeken. De tocht voert langs de verscheidene piramides, tempels en koninkrijken van de vergeten heersers van het land van de Nijl. Moest je vroeger vliegen naar Cairo en dan per binnenlandse trein of vlucht naar Luxor, met de Long Cruise board je direct in Cairo en geniet je de gehele reis van de juwelen van het land, zoals het Egyptisch Museum, de tombes bij Beni Hansan en de gerenoveerde Tempel van Dendera.

Tijdens de Long Cruise verblijf je aan boord van de Mövenpick M/S Hameed, een van de meest moderne en comfortabele cruiseschepen van deze tijd. Het schip heeft 72 kamers, verscheidene restaurants en een 5 sterren service.

Sherif Moustafa van Nile Travel: "Nile Travel is zeer verheugd deze unieke reis als enige Egypteaanbieder in Nederland aan te bieden. De openstelling van de route is geweldig nieuws voor ons.  Als Egyptespecialist zijn wij altijd bezig een zo compleet mogelijk programma aan onze gasten aan te bieden. De toevoeging van de Long Cruise aan ons assortiment zorgt ervoor dat wij onze gasten nog meer tegemoet kunnen komen in de kennismaking met of verdere verkenning van dit prachtige land.”  

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder