Varen van Cairo tot Aswan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cruisen Egypte
Cruisen Egypte
Bij Nile Travel kun je vanaf heden de langverwachte Long Cruise van Cairo tot Aswan boeken. Vanaf de jaren '90 was deze historische route gesloten voor toeristen, maar het traject is onlangs door de Egyptische regering weer opengesteld voor publiek omdat het gebied al weer geruime tijd veilig is en de infrastructuur ingrijpend verbeterd. Nile Travel biedt Nederlandse toeristen de primeur om een van de eersten te zijn die deze unieke rondreis kunnen maken.

Van oudsher is de route Cairo- Aswan zeer geliefd bij mensen die de schatten van Egypte willen bezoeken. De tocht voert langs de verscheidene piramides, tempels en koninkrijken van de vergeten heersers van het land van de Nijl. Moest je vroeger vliegen naar Cairo en dan per binnenlandse trein of vlucht naar Luxor, met de Long Cruise board je direct in Cairo en geniet je de gehele reis van de juwelen van het land, zoals het Egyptisch Museum, de tombes bij Beni Hansan en de gerenoveerde Tempel van Dendera.

Tijdens de Long Cruise verblijf je aan boord van de Mövenpick M/S Hameed, een van de meest moderne en comfortabele cruiseschepen van deze tijd. Het schip heeft 72 kamers, verscheidene restaurants en een 5 sterren service.

Sherif Moustafa van Nile Travel: "Nile Travel is zeer verheugd deze unieke reis als enige Egypteaanbieder in Nederland aan te bieden. De openstelling van de route is geweldig nieuws voor ons.  Als Egyptespecialist zijn wij altijd bezig een zo compleet mogelijk programma aan onze gasten aan te bieden. De toevoeging van de Long Cruise aan ons assortiment zorgt ervoor dat wij onze gasten nog meer tegemoet kunnen komen in de kennismaking met of verdere verkenning van dit prachtige land.”  

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs 2024: win entreetickets bij Puur op reis

Vakantiebeurs in de Jaarbeurs Utrecht is dé ultieme manier om in een dag de wereld rond te gaan. Vind de meest bijzondere en mooiste onontdekte bestemmingen van over de hele wereld, ontdek nieuwe culturen, smaken en avonturen en laat je informeren over de nieuwste reistrends. En… doe mee aan onze prijsvraag waarmee je twee entreekaarten kunt winnen zodat je de Vakantiebeurs gratis kunt bezoeken!

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben je in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is 'futloos' met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. Veel mensen hebben last van de kou en negatieve gevoelens die de winterdip kunnen versterken.

Lees verder

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

De beste reistijd voor een rondreis door Australië

Australië, het land van eindeloze stranden, indrukwekkende steden en een unieke flora en fauna. Een rondreis Australië is een droom voor veel mensen. Het continent is zo groot en gevarieerd dat je er gemakkelijk maanden kunt rondreizen zonder je te vervelen. Van het bruisende Sydney tot de stille outback, van het Great Barrier Reef tot de regenwouden van Queensland. Je kunt er surfen, duiken, hiken en kangoeroes in het wild zien.

Lees verder

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder