Varen van Cairo tot Aswan

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Cruisen Egypte
Cruisen Egypte
Bij Nile Travel kun je vanaf heden de langverwachte Long Cruise van Cairo tot Aswan boeken. Vanaf de jaren '90 was deze historische route gesloten voor toeristen, maar het traject is onlangs door de Egyptische regering weer opengesteld voor publiek omdat het gebied al weer geruime tijd veilig is en de infrastructuur ingrijpend verbeterd. Nile Travel biedt Nederlandse toeristen de primeur om een van de eersten te zijn die deze unieke rondreis kunnen maken.

Van oudsher is de route Cairo- Aswan zeer geliefd bij mensen die de schatten van Egypte willen bezoeken. De tocht voert langs de verscheidene piramides, tempels en koninkrijken van de vergeten heersers van het land van de Nijl. Moest je vroeger vliegen naar Cairo en dan per binnenlandse trein of vlucht naar Luxor, met de Long Cruise board je direct in Cairo en geniet je de gehele reis van de juwelen van het land, zoals het Egyptisch Museum, de tombes bij Beni Hansan en de gerenoveerde Tempel van Dendera.

Tijdens de Long Cruise verblijf je aan boord van de Mövenpick M/S Hameed, een van de meest moderne en comfortabele cruiseschepen van deze tijd. Het schip heeft 72 kamers, verscheidene restaurants en een 5 sterren service.

Sherif Moustafa van Nile Travel: "Nile Travel is zeer verheugd deze unieke reis als enige Egypteaanbieder in Nederland aan te bieden. De openstelling van de route is geweldig nieuws voor ons.  Als Egyptespecialist zijn wij altijd bezig een zo compleet mogelijk programma aan onze gasten aan te bieden. De toevoeging van de Long Cruise aan ons assortiment zorgt ervoor dat wij onze gasten nog meer tegemoet kunnen komen in de kennismaking met of verdere verkenning van dit prachtige land.”  

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder