Istanbul spint garen bij James Bond

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Daniel Craig als James Bond in actie in IstanbulSkyfall, de jongste film van James Bond, heeft Istanbul en Turkije een toeristische boost gegeven. Tot die conclusie komt de Engelse boekingsite Directline Holidays. De nieuwste rolprent met 007 in de hoofdrol kent veel scènes in de Turkse miljoenenstad aan de Bosporus.


De openingsscène is bijvoorbeeld geschoten op het bekende plein Sultanahmet. Het is de derde keer dat James Bond Istanbul aandoet. Eerder was hij er actief in From Russia with Love en The World Is Not Enough. Lokale toerismebureaus spelen op de Bond-rage in door rondleidingen te organiseren langs plaatsen waar scènes zijn opgenomen.

Meer vliegverbindingen

De mogelijkheden voor een bezoek aan Istanbul worden vanaf 1 april overigens nog ruimer. Turkish Airlines gaat vanaf die datum vliegen vanaf Schiphol op de luchthaven Sabiha Gökçen. Het aantal vluchten begint met 3x per week in april, 4x in mei en breidt uit naar elke dag vanaf juni. Daarnaast blijft de luchtvaartmaatschappij 4x per dag vliegen van Schiphol naar Atatürk luchthaven. Deze nieuwe lijnvlucht komt voort uit een toenemende vraag naar vluchten op de route Amsterdam-Istanbul.

Naar Istanbul

Zelf naar de filmlocaties van de nieuwste James Bond in Istanbul? Bekijk dan het aanbod naar de Turkse topper of een andere interessante stad op Stedentrips.nl, D-reizen, Expedia en Vliegwinkel.nl.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder