Istanbul spint garen bij James Bond

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Daniel Craig als James Bond in actie in IstanbulSkyfall, de jongste film van James Bond, heeft Istanbul en Turkije een toeristische boost gegeven. Tot die conclusie komt de Engelse boekingsite Directline Holidays. De nieuwste rolprent met 007 in de hoofdrol kent veel scènes in de Turkse miljoenenstad aan de Bosporus.


De openingsscène is bijvoorbeeld geschoten op het bekende plein Sultanahmet. Het is de derde keer dat James Bond Istanbul aandoet. Eerder was hij er actief in From Russia with Love en The World Is Not Enough. Lokale toerismebureaus spelen op de Bond-rage in door rondleidingen te organiseren langs plaatsen waar scènes zijn opgenomen.

Meer vliegverbindingen

De mogelijkheden voor een bezoek aan Istanbul worden vanaf 1 april overigens nog ruimer. Turkish Airlines gaat vanaf die datum vliegen vanaf Schiphol op de luchthaven Sabiha Gökçen. Het aantal vluchten begint met 3x per week in april, 4x in mei en breidt uit naar elke dag vanaf juni. Daarnaast blijft de luchtvaartmaatschappij 4x per dag vliegen van Schiphol naar Atatürk luchthaven. Deze nieuwe lijnvlucht komt voort uit een toenemende vraag naar vluchten op de route Amsterdam-Istanbul.

Naar Istanbul

Zelf naar de filmlocaties van de nieuwste James Bond in Istanbul? Bekijk dan het aanbod naar de Turkse topper of een andere interessante stad op Stedentrips.nl, D-reizen, Expedia en Vliegwinkel.nl.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder