New York: focus op 5 wijken en jonge reizigers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York overviewDe focus van New York ligt in 2013 op jongeren, én alle vijf de wijken van de stad. Burgemeester Michael R. Bloomberg heeft een nieuw plan om het allereerste licentiemodel voor particuliere hostels te creëren. NYC & Company speelt hier op in met het NYC<30 initiatief. De doelgroep is reizigers tussen de 18 en 29 jaar die bij deze nieuwe manier van overnachten een kamer delen met andere toeristen. Ook het ‘onbekende NYC’ heeft prioriteit in 2013 met als focus alle vijf wijken onder de aandacht van de reizigers brengen, bijvoorbeeld de Jackson Heights in Queens, Washington Heights, Brooklyn en Snug Harbor.

Boek nu heel voordelig je hotel in New York met Booking.com!

Focus in 2013 en ambitie voor 2015

Een terugblik op het toeristisch jaar 2012 en de vooruitblik naar de belangrijkste nieuwe initiatieven voor 2013 voor de stad New York, waaronder de focus op alle wijken, waren de onderwerpen van de onlangs gehouden jaarlijkse bijeenkomst van NYC & Company. Samen met meer dan 2000 toeristische partners werden de plannen voor de komende jaren besproken. “New York City verwelkomde vorig jaar maar liefst 52 miljoen bezoekers, een stijging van bijna 19% sinds 2006. Een recordaantal van 11 miljoen waren internationale bezoekers, een stijging van 50% sinds 2006. Vandaag de dag is het totale aandeel ‘overseas visitors’ gestegen tot 33%”, aldus Burgemeester Michael R. Bloomberg.


Op de bijeenkomst bleek ook dat samensmelting van NYC Marketing en NYC Big Events naar NYC & Company en de gerichte toeristische campagnes de stad geen windeieren heeft gelegd. Het toerisme groeide en ook de werkgelegenheid binnen de hospitality en leisure sector stijgt gestaag; van 285.000 banen in 2006 tot 356.000 banen in 2012. Het doel voor 2015 is in ieder geval ambitieus: het halen van 55 miljoen bezoekers en $70 miljard aan economische impact.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder