New York: focus op 5 wijken en jonge reizigers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York overviewDe focus van New York ligt in 2013 op jongeren, én alle vijf de wijken van de stad. Burgemeester Michael R. Bloomberg heeft een nieuw plan om het allereerste licentiemodel voor particuliere hostels te creëren. NYC & Company speelt hier op in met het NYC<30 initiatief. De doelgroep is reizigers tussen de 18 en 29 jaar die bij deze nieuwe manier van overnachten een kamer delen met andere toeristen. Ook het ‘onbekende NYC’ heeft prioriteit in 2013 met als focus alle vijf wijken onder de aandacht van de reizigers brengen, bijvoorbeeld de Jackson Heights in Queens, Washington Heights, Brooklyn en Snug Harbor.

Boek nu heel voordelig je hotel in New York met Booking.com!

Focus in 2013 en ambitie voor 2015

Een terugblik op het toeristisch jaar 2012 en de vooruitblik naar de belangrijkste nieuwe initiatieven voor 2013 voor de stad New York, waaronder de focus op alle wijken, waren de onderwerpen van de onlangs gehouden jaarlijkse bijeenkomst van NYC & Company. Samen met meer dan 2000 toeristische partners werden de plannen voor de komende jaren besproken. “New York City verwelkomde vorig jaar maar liefst 52 miljoen bezoekers, een stijging van bijna 19% sinds 2006. Een recordaantal van 11 miljoen waren internationale bezoekers, een stijging van 50% sinds 2006. Vandaag de dag is het totale aandeel ‘overseas visitors’ gestegen tot 33%”, aldus Burgemeester Michael R. Bloomberg.


Op de bijeenkomst bleek ook dat samensmelting van NYC Marketing en NYC Big Events naar NYC & Company en de gerichte toeristische campagnes de stad geen windeieren heeft gelegd. Het toerisme groeide en ook de werkgelegenheid binnen de hospitality en leisure sector stijgt gestaag; van 285.000 banen in 2006 tot 356.000 banen in 2012. Het doel voor 2015 is in ieder geval ambitieus: het halen van 55 miljoen bezoekers en $70 miljard aan economische impact.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder