New York: focus op 5 wijken en jonge reizigers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York overviewDe focus van New York ligt in 2013 op jongeren, én alle vijf de wijken van de stad. Burgemeester Michael R. Bloomberg heeft een nieuw plan om het allereerste licentiemodel voor particuliere hostels te creëren. NYC & Company speelt hier op in met het NYC<30 initiatief. De doelgroep is reizigers tussen de 18 en 29 jaar die bij deze nieuwe manier van overnachten een kamer delen met andere toeristen. Ook het ‘onbekende NYC’ heeft prioriteit in 2013 met als focus alle vijf wijken onder de aandacht van de reizigers brengen, bijvoorbeeld de Jackson Heights in Queens, Washington Heights, Brooklyn en Snug Harbor.

Boek nu heel voordelig je hotel in New York met Booking.com!

Focus in 2013 en ambitie voor 2015

Een terugblik op het toeristisch jaar 2012 en de vooruitblik naar de belangrijkste nieuwe initiatieven voor 2013 voor de stad New York, waaronder de focus op alle wijken, waren de onderwerpen van de onlangs gehouden jaarlijkse bijeenkomst van NYC & Company. Samen met meer dan 2000 toeristische partners werden de plannen voor de komende jaren besproken. “New York City verwelkomde vorig jaar maar liefst 52 miljoen bezoekers, een stijging van bijna 19% sinds 2006. Een recordaantal van 11 miljoen waren internationale bezoekers, een stijging van 50% sinds 2006. Vandaag de dag is het totale aandeel ‘overseas visitors’ gestegen tot 33%”, aldus Burgemeester Michael R. Bloomberg.


Op de bijeenkomst bleek ook dat samensmelting van NYC Marketing en NYC Big Events naar NYC & Company en de gerichte toeristische campagnes de stad geen windeieren heeft gelegd. Het toerisme groeide en ook de werkgelegenheid binnen de hospitality en leisure sector stijgt gestaag; van 285.000 banen in 2006 tot 356.000 banen in 2012. Het doel voor 2015 is in ieder geval ambitieus: het halen van 55 miljoen bezoekers en $70 miljard aan economische impact.

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder