New York: focus op 5 wijken en jonge reizigers

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

New York overviewDe focus van New York ligt in 2013 op jongeren, én alle vijf de wijken van de stad. Burgemeester Michael R. Bloomberg heeft een nieuw plan om het allereerste licentiemodel voor particuliere hostels te creëren. NYC & Company speelt hier op in met het NYC<30 initiatief. De doelgroep is reizigers tussen de 18 en 29 jaar die bij deze nieuwe manier van overnachten een kamer delen met andere toeristen. Ook het ‘onbekende NYC’ heeft prioriteit in 2013 met als focus alle vijf wijken onder de aandacht van de reizigers brengen, bijvoorbeeld de Jackson Heights in Queens, Washington Heights, Brooklyn en Snug Harbor.

Boek nu heel voordelig je hotel in New York met Booking.com!

Focus in 2013 en ambitie voor 2015

Een terugblik op het toeristisch jaar 2012 en de vooruitblik naar de belangrijkste nieuwe initiatieven voor 2013 voor de stad New York, waaronder de focus op alle wijken, waren de onderwerpen van de onlangs gehouden jaarlijkse bijeenkomst van NYC & Company. Samen met meer dan 2000 toeristische partners werden de plannen voor de komende jaren besproken. “New York City verwelkomde vorig jaar maar liefst 52 miljoen bezoekers, een stijging van bijna 19% sinds 2006. Een recordaantal van 11 miljoen waren internationale bezoekers, een stijging van 50% sinds 2006. Vandaag de dag is het totale aandeel ‘overseas visitors’ gestegen tot 33%”, aldus Burgemeester Michael R. Bloomberg.


Op de bijeenkomst bleek ook dat samensmelting van NYC Marketing en NYC Big Events naar NYC & Company en de gerichte toeristische campagnes de stad geen windeieren heeft gelegd. Het toerisme groeide en ook de werkgelegenheid binnen de hospitality en leisure sector stijgt gestaag; van 285.000 banen in 2006 tot 356.000 banen in 2012. Het doel voor 2015 is in ieder geval ambitieus: het halen van 55 miljoen bezoekers en $70 miljard aan economische impact.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder