Sneeuw in skigebieden Europa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sneeuw
Sneeuw
Hebben we vandaag in Nederland nog even wat zachter weer, vanaf vannacht is dat helemaal afgelopen. Een stevig koufront met hagel en sneeuwbuiten trekt vanuit het noorden over ons land. Dat betekent een nieuwe periode met vorst en sneeuw, met gladheid op de wegen en wellicht weer verstoringen in het trein- en luchtvaartverkeer. Naarmate de week vordert komen de temperaturen steeds verder onder het vriespunt. De vooruitzichten voor de skigebieden in Europa zijn niet anders want de komende dagen valt er in bijna alle Europese skigebieden verse sneeuw.

Dit weekend viel in de westelijke Alpen al een flink pak sneeuw. Ook de vooruitzichten voor Frankrijk en Zwitserland zijn goed. Wel waait er een stevige wind in de Noordalpen waardoor het lawinegevaar groter is.

Waar vind je de sneeuw?

Ardennen, Sauerland, Eifel

Vandaag zijn de temperaturen boven 0, maar vanaf morgen gaat het weer vriezen en verandert de neerslag van regen in sneeuw.

Harz, Beierse Woud, Tsjechië, Zwarte Woud en Vogezen/Jura

In het weekend is er veel sneeuw gevallen. Ook hier vandaag tijdelijk invallende dooi, maar vanaf morgen weer winters weer met lichte of matige vorst en verse sneeuw. Plaatselijk tot wel zo'n 20 centimeter.

Alpen

Vooral de West- en de Noordalpen hebben veel sneeuw. In het Zwitserse Wallis, Freiburg en Berner Oberland zelfs wel een halve meter of meer. In de Noordalpen ligt zo'n 20 tot 30 centimeter, lokaal zelfs meer. Ook de Noordalpen krijgen zo’n 20 tot 30 centimeter, maar hier moet door de stevige wind rekening gehouden worden met lawines.

Pyreneeën

Na een relatief warme dag vandaag wordt het hier vanaf dinsdag weer een flink stuk kouder en gaat de sneeuwgrens omlaag.


Kou ontvluchten?

zon
zon
Lekker naar de sauna of geef een saunabon cadeau!

Boek een zonvakantie bij D-Reizen

Ga eens anders op pad met Elizawashere

 


De verkeersknelpunten

Vooral zaterdag 9 februari moeten Nederlandse wintersporters rekening houden met lange files op de wegen in het zuiden van Duitsland en in de Alpen.  De grootste knelpunten zijn de A3/A9 Frankfurt - Neurenberg - München,  A7 Ulm - Füssen en de A8 Ulm - München - Salzburg.
In Oostenrijk wordt het zaterdag druk op de routes naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland. Veel vertraging is er op de route naar Tirol, via de Fernpas (B179). 
Op de wegen in de Franse Alpen wordt zaterdag vanaf 09.00 uur topdrukte verwacht. Vooral de smalle toegangsroutes naar de wintersportgebieden krijgen veel verkeer te verwerken. De wegen rond Albertville, Grenoble, Genève, Moûtiers en Le Bourg-d'Oisans zijn beruchte knelpunten.

 

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder