Sneeuw in skigebieden Europa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sneeuw
Sneeuw
Hebben we vandaag in Nederland nog even wat zachter weer, vanaf vannacht is dat helemaal afgelopen. Een stevig koufront met hagel en sneeuwbuiten trekt vanuit het noorden over ons land. Dat betekent een nieuwe periode met vorst en sneeuw, met gladheid op de wegen en wellicht weer verstoringen in het trein- en luchtvaartverkeer. Naarmate de week vordert komen de temperaturen steeds verder onder het vriespunt. De vooruitzichten voor de skigebieden in Europa zijn niet anders want de komende dagen valt er in bijna alle Europese skigebieden verse sneeuw.

Dit weekend viel in de westelijke Alpen al een flink pak sneeuw. Ook de vooruitzichten voor Frankrijk en Zwitserland zijn goed. Wel waait er een stevige wind in de Noordalpen waardoor het lawinegevaar groter is.

Waar vind je de sneeuw?

Ardennen, Sauerland, Eifel

Vandaag zijn de temperaturen boven 0, maar vanaf morgen gaat het weer vriezen en verandert de neerslag van regen in sneeuw.

Harz, Beierse Woud, Tsjechië, Zwarte Woud en Vogezen/Jura

In het weekend is er veel sneeuw gevallen. Ook hier vandaag tijdelijk invallende dooi, maar vanaf morgen weer winters weer met lichte of matige vorst en verse sneeuw. Plaatselijk tot wel zo'n 20 centimeter.

Alpen

Vooral de West- en de Noordalpen hebben veel sneeuw. In het Zwitserse Wallis, Freiburg en Berner Oberland zelfs wel een halve meter of meer. In de Noordalpen ligt zo'n 20 tot 30 centimeter, lokaal zelfs meer. Ook de Noordalpen krijgen zo’n 20 tot 30 centimeter, maar hier moet door de stevige wind rekening gehouden worden met lawines.

Pyreneeën

Na een relatief warme dag vandaag wordt het hier vanaf dinsdag weer een flink stuk kouder en gaat de sneeuwgrens omlaag.


Kou ontvluchten?

zon
zon
Lekker naar de sauna of geef een saunabon cadeau!

Boek een zonvakantie bij D-Reizen

Ga eens anders op pad met Elizawashere

 


De verkeersknelpunten

Vooral zaterdag 9 februari moeten Nederlandse wintersporters rekening houden met lange files op de wegen in het zuiden van Duitsland en in de Alpen.  De grootste knelpunten zijn de A3/A9 Frankfurt - Neurenberg - München,  A7 Ulm - Füssen en de A8 Ulm - München - Salzburg.
In Oostenrijk wordt het zaterdag druk op de routes naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland. Veel vertraging is er op de route naar Tirol, via de Fernpas (B179). 
Op de wegen in de Franse Alpen wordt zaterdag vanaf 09.00 uur topdrukte verwacht. Vooral de smalle toegangsroutes naar de wintersportgebieden krijgen veel verkeer te verwerken. De wegen rond Albertville, Grenoble, Genève, Moûtiers en Le Bourg-d'Oisans zijn beruchte knelpunten.

 

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder