Sneeuw in skigebieden Europa

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Sneeuw
Sneeuw
Hebben we vandaag in Nederland nog even wat zachter weer, vanaf vannacht is dat helemaal afgelopen. Een stevig koufront met hagel en sneeuwbuiten trekt vanuit het noorden over ons land. Dat betekent een nieuwe periode met vorst en sneeuw, met gladheid op de wegen en wellicht weer verstoringen in het trein- en luchtvaartverkeer. Naarmate de week vordert komen de temperaturen steeds verder onder het vriespunt. De vooruitzichten voor de skigebieden in Europa zijn niet anders want de komende dagen valt er in bijna alle Europese skigebieden verse sneeuw.

Dit weekend viel in de westelijke Alpen al een flink pak sneeuw. Ook de vooruitzichten voor Frankrijk en Zwitserland zijn goed. Wel waait er een stevige wind in de Noordalpen waardoor het lawinegevaar groter is.

Waar vind je de sneeuw?

Ardennen, Sauerland, Eifel

Vandaag zijn de temperaturen boven 0, maar vanaf morgen gaat het weer vriezen en verandert de neerslag van regen in sneeuw.

Harz, Beierse Woud, Tsjechië, Zwarte Woud en Vogezen/Jura

In het weekend is er veel sneeuw gevallen. Ook hier vandaag tijdelijk invallende dooi, maar vanaf morgen weer winters weer met lichte of matige vorst en verse sneeuw. Plaatselijk tot wel zo'n 20 centimeter.

Alpen

Vooral de West- en de Noordalpen hebben veel sneeuw. In het Zwitserse Wallis, Freiburg en Berner Oberland zelfs wel een halve meter of meer. In de Noordalpen ligt zo'n 20 tot 30 centimeter, lokaal zelfs meer. Ook de Noordalpen krijgen zo’n 20 tot 30 centimeter, maar hier moet door de stevige wind rekening gehouden worden met lawines.

Pyreneeën

Na een relatief warme dag vandaag wordt het hier vanaf dinsdag weer een flink stuk kouder en gaat de sneeuwgrens omlaag.


Kou ontvluchten?

zon
zon
Lekker naar de sauna of geef een saunabon cadeau!

Boek een zonvakantie bij D-Reizen

Ga eens anders op pad met Elizawashere

 


De verkeersknelpunten

Vooral zaterdag 9 februari moeten Nederlandse wintersporters rekening houden met lange files op de wegen in het zuiden van Duitsland en in de Alpen.  De grootste knelpunten zijn de A3/A9 Frankfurt - Neurenberg - München,  A7 Ulm - Füssen en de A8 Ulm - München - Salzburg.
In Oostenrijk wordt het zaterdag druk op de routes naar de skigebieden in Vorarlberg, Tirol en het Salzburgerland. Veel vertraging is er op de route naar Tirol, via de Fernpas (B179). 
Op de wegen in de Franse Alpen wordt zaterdag vanaf 09.00 uur topdrukte verwacht. Vooral de smalle toegangsroutes naar de wintersportgebieden krijgen veel verkeer te verwerken. De wegen rond Albertville, Grenoble, Genève, Moûtiers en Le Bourg-d'Oisans zijn beruchte knelpunten.

 

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder