Vliegtuig Carpatair crasht in Rome

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Carpatair
Carpatair
Op de luchthaven van Rome is zaterdagavond een vliegtuig van Alitalia-Carpatair gecrasht. Onder de 46 passagiers waren 16 gewonden. Twee van hen, onder wie de copilote, zijn er ernstig aan toe. Er stond een forse wind op de Fiumicino-luchthaven waardoor het toestel naast de landingsbaan belandde en zo'n 300 meter doorschoof voor het op een grasveld tot stilstand kwam.

Volgens Foxcrawl was de paniek aan boord groot, en is het een wonder dat het nog zo relatief goed is afgelopen. Het toestel van de Roemeense vliegtuigmaatschappij Carpatair vloog in opdracht van Alitalia vanuit Pisa naar Rome. Al eerder was er een onderzoek naar Carpatair vanwege veiligheidsproblemen op Italiaanse vluchten. Na het ongeval van vandaag is het samenwerkingsakkoord Alitalia-Carpatair dan ook uit voorzorg tijdelijk opgeschort.

Vermoed wordt dat de harde wind een rol heeft gespeeld bij het ongeval, maar de autoriteiten stellen een onderzoek in naar de toedracht van de crash met het propellortoestel type ATR 72.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder