Vliegtuig Carpatair crasht in Rome

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Carpatair
Carpatair
Op de luchthaven van Rome is zaterdagavond een vliegtuig van Alitalia-Carpatair gecrasht. Onder de 46 passagiers waren 16 gewonden. Twee van hen, onder wie de copilote, zijn er ernstig aan toe. Er stond een forse wind op de Fiumicino-luchthaven waardoor het toestel naast de landingsbaan belandde en zo'n 300 meter doorschoof voor het op een grasveld tot stilstand kwam.

Volgens Foxcrawl was de paniek aan boord groot, en is het een wonder dat het nog zo relatief goed is afgelopen. Het toestel van de Roemeense vliegtuigmaatschappij Carpatair vloog in opdracht van Alitalia vanuit Pisa naar Rome. Al eerder was er een onderzoek naar Carpatair vanwege veiligheidsproblemen op Italiaanse vluchten. Na het ongeval van vandaag is het samenwerkingsakkoord Alitalia-Carpatair dan ook uit voorzorg tijdelijk opgeschort.

Vermoed wordt dat de harde wind een rol heeft gespeeld bij het ongeval, maar de autoriteiten stellen een onderzoek in naar de toedracht van de crash met het propellortoestel type ATR 72.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder