Waterpret in Abu Dhabi

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Waterpark Abu Dhabi
Waterpark Abu Dhabi
Het recent geopende Yas Waterworld in Abu Dhabi is een van de grootste waterpretparken ter wereld en telt 43 glijbanen en attracties op een oppervlakte zo groot als 15 voetbalvelden. Het park baseert zich op de  Arabische geschiedenis van het parelduiken. In het park kun je 'Dana en haar vrienden'  volgen op hun reis om de legendarische 'verloren parel' te vinden. Met dit thema wil Abu Dhabi haar culturele erfgoed combineren met puur plezier. Uniek is ook dat het park een 'groen' certificaat heeft.

Een van de grootste attracties is de Dawwama, een tornadoglijbaan van 238 meter met een trechter van 20 meter. De 'Bubble's Barrel' is met 3 meter de grootste kunstmatige golf in de wereld.  Natuurlijk zijn er schietspellen met water en een achtbaan met water- en lasereffect. Abu Dhabi heeft nog een bekend pretpark: het nabij Yas Waterworld gelegen Ferrari World park. Voor beide parken is een combiticket beschikbaar.

Boek je ticket naar Abu Dhabi bij

Vliegwinkel.nl                                                                              KLM                                                                                      Skyscanner

 

 

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder