Denemarken eert de Vikingen

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Oorlogsschip van de Vikingen/NoormannenVoor Denemarken is 2013 het Jaar van de Vikingen. Belangrijkste onderdeel van de festiviteiten is de tentoonstelling, die van 22 juni tot en met 17 november te zien is in het Nationalmuseum in Kopenhagen. De expositie verhuist daarna naar Londen (maart t/m juli 2014) en Berlijn (september 2014 t/m januari 2015).De extra aandacht voor de Vikingen c.q. Noormannen heeft alles te maken met Svend Gaffelbaard (Svend Tveskæg). De Deense Vikingkoning wist in 1013 Engeland in handen te krijgen. Koning Svend nam toen met een Deens Vikingleger Londen in, waarna de Engelse koning Ethelred naar Normandië vluchtte.

Oorlogsschip

De tentoonstelling in Nationalmuseet, een van de grootste en belangrijkste musea van Denemarken, probeert een goed overzicht te geven van het reilen en zeilen van de Vikingen. Zij werden bijvoorbeeld niet alleen bekend door hun veroveringstochten, maar ook vanwege hun handelsgeest, zeemanskunst, religie en bekwaamheid tot het maken van sieraden. De expositie wordt opgebouwd rondom de resten van een groot oorlogsschip van de Vikingen.
 

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder