Boeing levert even geen 787’s

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Boeing staakt levering 787´s DreamlinerBoeing staakt voorlopig de levering van 787’s. Vliegtuigmaatschappijen krijgen hun Dreamliners pas als de problemen met de lithium-ion-accu’s zijn opgelost. Het Amerikaanse bedrijf gaat wel door met de productie van het paradepaardje, zo heeft een woordvoerder gezegd. Wereldwijd zijn meer dan 800 orders geplaatst voor de Dreamliner, van wie 25 door Air France-KLM.


De 49 Dreamliners die wereldwijd in gebruik zijn, staan sinds deze week aan de grond. Directe aanleiding zijn de branden die in twee Japanse toestellen zijn ontstaan, vermoedelijk na oververhitting van de accu’s. Eén toestel stond in Boston, het andere moest als gevolg van rookontwikkeling in de cockpit een noodlanding maken in Japan.

Accu´s

Onderzoek in Amerika richt zich vooral op de accu’s, die meer capaciteit hebben en sneller bijladen dan gewone exemplaren, maar wellicht ook minder betrouwbaar zijn. De oververhitting kan in de accu’s zelf liggen, maar ook in de elektronica van het vliegtuig. De betreffende lithium-ion-accu’s zijn gemaakt door het Japanse GS Yuasa.

Concurrent

Dergelijke accu´s zitten ook in het pronkstuk van concurrent Airbus, de A380. In dit toestel worden ze echter alleen gebruikt voor de noodverlichting. Het risico van oververhitting is hierdoor veel kleiner. In de nieuwe A350 van Airbus spelen de bewuste accu´s wel een grotere rol. Raymond Lahood, de Amerikaanse minister van Transport, heeft gezegd dat de Dreamliners pas weer mogen vliegen als de accu’s ‘met duizend procent zekerheid’ veilig zijn.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder