Boeing levert even geen 787’s

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Boeing staakt levering 787´s DreamlinerBoeing staakt voorlopig de levering van 787’s. Vliegtuigmaatschappijen krijgen hun Dreamliners pas als de problemen met de lithium-ion-accu’s zijn opgelost. Het Amerikaanse bedrijf gaat wel door met de productie van het paradepaardje, zo heeft een woordvoerder gezegd. Wereldwijd zijn meer dan 800 orders geplaatst voor de Dreamliner, van wie 25 door Air France-KLM.


De 49 Dreamliners die wereldwijd in gebruik zijn, staan sinds deze week aan de grond. Directe aanleiding zijn de branden die in twee Japanse toestellen zijn ontstaan, vermoedelijk na oververhitting van de accu’s. Eén toestel stond in Boston, het andere moest als gevolg van rookontwikkeling in de cockpit een noodlanding maken in Japan.

Accu´s

Onderzoek in Amerika richt zich vooral op de accu’s, die meer capaciteit hebben en sneller bijladen dan gewone exemplaren, maar wellicht ook minder betrouwbaar zijn. De oververhitting kan in de accu’s zelf liggen, maar ook in de elektronica van het vliegtuig. De betreffende lithium-ion-accu’s zijn gemaakt door het Japanse GS Yuasa.

Concurrent

Dergelijke accu´s zitten ook in het pronkstuk van concurrent Airbus, de A380. In dit toestel worden ze echter alleen gebruikt voor de noodverlichting. Het risico van oververhitting is hierdoor veel kleiner. In de nieuwe A350 van Airbus spelen de bewuste accu´s wel een grotere rol. Raymond Lahood, de Amerikaanse minister van Transport, heeft gezegd dat de Dreamliners pas weer mogen vliegen als de accu’s ‘met duizend procent zekerheid’ veilig zijn.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder