Onderzoek geëist naar Ryanair

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Verkeersvliegers eisen onderzoek naar praktijken RyanairDe Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers eist volgens de NOS een onderzoek naar vermeende misstanden bij luchtvaartmaatschappij Ryanair. De Ierse prijsvechter doet er alles aan om de kosten laag te houden, maar dat gaat naar het oordeel van de VNV ten koste van de veiligheid. Zo zouden piloten door de leiding van Ryanair onder druk worden gezet om zo weinig mogelijk brandstof mee te nemen. Ook zouden vliegers zich niet ziek durven te melden, omdat ze bang zijn dat anders bijvoorbeeld hun vakantie niet wordt toegekend.

Voorzitter Evert van Zwol van de VNV is geschokt en vindt dat Ryanair onmiddellijk deze praktijken moet beëindigen. Geen enkele piloot van Ryanair is lid van de VNV, maar de vakbond is samen met andere vakbonden voor vliegers bezig om ook de Ryanair-piloten te verenigen.
Vier piloten van Ryanair vertellen vanavond anoniem in een uitzending van KRO Reporter hoe de Ierse luchtvaartmaatschappij de veiligheid van passagiers en personeel in gevaar brengt. “Het onderzoek zou het best Europees geregeld kunnen worden, zoals door de Europese veiligheidsinstantie voor de luchtvaart, de EASA”, aldus Van Zwol. “Maar ook de Nederlandse politiek zou daar het voortouw in kunnen nemen. Nederland is een grote speler op luchtvaartgebied, dus dat zou zeker helpen.”

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder