Lenin even in witte tent

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mausoleum Lenin
Mausoleum Lenin
De fundering van het mausoleum waar Vladimir Iljitsj Oeljanov, beter bekend als Lenin, ligt opgebaard heeft zware waterschade opgelopen aan de fundering. Hierdoor is het gebouw ernstig aan het verzakken en is een grondige renovatie nodig die ongeveer 4 maanden zal duren. Tijdens de herstelwerkzaamheden blijft het lichaam van Lenin wel op zijn plaats liggen, maar wordt het mausoleum op het Rode Plein in Moskou afgeschermd met een witte tent.

Het mausoleum trekt jaarlijks duizenden toeristen. Allemaal willen ze een blik werpen op het gebalsemde lichaam van de eerste leider van de Sovjet-Unie, die hier sinds zijn dood in 1924 ligt opgebaard. Sergej Devjatov van de Federale Veiligheidsdienst vertelde aan een landelijke krant dat het lichaam van Lenin vrij goed bewaard is gebleven. Toch wordt tijdens de renovatiewerkzaamheden van het gebouw ook het lichaam wat opgeknapt. De kosten voor het conserveren en bewaren van het lichaam zijn echter zeer hoog, en de roep om Lenin te begraven steeds luider. Dit is tegen het zere been van Russische communisten, die Lenin beschouwen  als nationale held, ook al 20 jaar geleden een eind gekomen aan de Sovjet Unie.
Als de herstelwerkzaamheden volgens plan verlopen gaat het museum 30 april 2013 weer open.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder