Lenin even in witte tent

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Mausoleum Lenin
Mausoleum Lenin
De fundering van het mausoleum waar Vladimir Iljitsj Oeljanov, beter bekend als Lenin, ligt opgebaard heeft zware waterschade opgelopen aan de fundering. Hierdoor is het gebouw ernstig aan het verzakken en is een grondige renovatie nodig die ongeveer 4 maanden zal duren. Tijdens de herstelwerkzaamheden blijft het lichaam van Lenin wel op zijn plaats liggen, maar wordt het mausoleum op het Rode Plein in Moskou afgeschermd met een witte tent.

Het mausoleum trekt jaarlijks duizenden toeristen. Allemaal willen ze een blik werpen op het gebalsemde lichaam van de eerste leider van de Sovjet-Unie, die hier sinds zijn dood in 1924 ligt opgebaard. Sergej Devjatov van de Federale Veiligheidsdienst vertelde aan een landelijke krant dat het lichaam van Lenin vrij goed bewaard is gebleven. Toch wordt tijdens de renovatiewerkzaamheden van het gebouw ook het lichaam wat opgeknapt. De kosten voor het conserveren en bewaren van het lichaam zijn echter zeer hoog, en de roep om Lenin te begraven steeds luider. Dit is tegen het zere been van Russische communisten, die Lenin beschouwen  als nationale held, ook al 20 jaar geleden een eind gekomen aan de Sovjet Unie.
Als de herstelwerkzaamheden volgens plan verlopen gaat het museum 30 april 2013 weer open.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder