Sandy eist tientallen levens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Schade New York door Sandy
Schade New York door Sandy
UPDATE: De orkaan Sandy heeft in het noordoosten van de Verenigde Staten aan zeker 40 mensen het leven gekost. Onder hen zijn 18 slachtoffers in de stad New York. Verzekeraars denken dat de schade van het natuurgeweld in de tientallen miljarden dollars gaat lopen. In New York komt het gewone leven weer een beetje op gang. Zo gaan vandaag de luchthavens JFK en Newark weer open, die sinds maandag waren gesloten. Het vliegveld LaGuardia blijft voorlopig nog dicht.

Meer dan 8 miljoen huishoudens in zeventien staten zitten nog zonder stroom. Een kwart van die huishoudens is in New York City, waar straten en metrotunnels onder water staan. Het duurt zeker dagen om de elektriciteitsvoorziening te herstellen. De beurs van Wall Street kan vandaag wel weer open.

Marathon 

De marathon van New York gaat zondag 4 november vooralsnog door, maar het is nog onduidelijk of alle ingeschreven lopers aan de start kunnen verschijnen. Onbekend is bijvoorbeeld of de metro dan weer kan rijden.

Campagne 

Sandy is inmiddels afgezwakt tot stormkracht, maar president Barack Obama waarschuwde eerder dat het gevaar voor overstromingen en stroomuitval nog niet is geweken. De president voert vanwege Sandy ook vandaag geen campagne. Zijn republikeinse rivaal Mitt Romney wil dat wel doen in de belangrijke ‘swing state’ Ohio, maar ziet daarbij af van scherpe politieke uitspraken.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder