Sandy eist tientallen levens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Schade New York door Sandy
Schade New York door Sandy
UPDATE: De orkaan Sandy heeft in het noordoosten van de Verenigde Staten aan zeker 40 mensen het leven gekost. Onder hen zijn 18 slachtoffers in de stad New York. Verzekeraars denken dat de schade van het natuurgeweld in de tientallen miljarden dollars gaat lopen. In New York komt het gewone leven weer een beetje op gang. Zo gaan vandaag de luchthavens JFK en Newark weer open, die sinds maandag waren gesloten. Het vliegveld LaGuardia blijft voorlopig nog dicht.

Meer dan 8 miljoen huishoudens in zeventien staten zitten nog zonder stroom. Een kwart van die huishoudens is in New York City, waar straten en metrotunnels onder water staan. Het duurt zeker dagen om de elektriciteitsvoorziening te herstellen. De beurs van Wall Street kan vandaag wel weer open.

Marathon 

De marathon van New York gaat zondag 4 november vooralsnog door, maar het is nog onduidelijk of alle ingeschreven lopers aan de start kunnen verschijnen. Onbekend is bijvoorbeeld of de metro dan weer kan rijden.

Campagne 

Sandy is inmiddels afgezwakt tot stormkracht, maar president Barack Obama waarschuwde eerder dat het gevaar voor overstromingen en stroomuitval nog niet is geweken. De president voert vanwege Sandy ook vandaag geen campagne. Zijn republikeinse rivaal Mitt Romney wil dat wel doen in de belangrijke ‘swing state’ Ohio, maar ziet daarbij af van scherpe politieke uitspraken.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder