Sandy eist tientallen levens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Schade New York door Sandy
Schade New York door Sandy
UPDATE: De orkaan Sandy heeft in het noordoosten van de Verenigde Staten aan zeker 40 mensen het leven gekost. Onder hen zijn 18 slachtoffers in de stad New York. Verzekeraars denken dat de schade van het natuurgeweld in de tientallen miljarden dollars gaat lopen. In New York komt het gewone leven weer een beetje op gang. Zo gaan vandaag de luchthavens JFK en Newark weer open, die sinds maandag waren gesloten. Het vliegveld LaGuardia blijft voorlopig nog dicht.

Meer dan 8 miljoen huishoudens in zeventien staten zitten nog zonder stroom. Een kwart van die huishoudens is in New York City, waar straten en metrotunnels onder water staan. Het duurt zeker dagen om de elektriciteitsvoorziening te herstellen. De beurs van Wall Street kan vandaag wel weer open.

Marathon 

De marathon van New York gaat zondag 4 november vooralsnog door, maar het is nog onduidelijk of alle ingeschreven lopers aan de start kunnen verschijnen. Onbekend is bijvoorbeeld of de metro dan weer kan rijden.

Campagne 

Sandy is inmiddels afgezwakt tot stormkracht, maar president Barack Obama waarschuwde eerder dat het gevaar voor overstromingen en stroomuitval nog niet is geweken. De president voert vanwege Sandy ook vandaag geen campagne. Zijn republikeinse rivaal Mitt Romney wil dat wel doen in de belangrijke ‘swing state’ Ohio, maar ziet daarbij af van scherpe politieke uitspraken.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder