Sandy eist tientallen levens

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Schade New York door Sandy
Schade New York door Sandy
UPDATE: De orkaan Sandy heeft in het noordoosten van de Verenigde Staten aan zeker 40 mensen het leven gekost. Onder hen zijn 18 slachtoffers in de stad New York. Verzekeraars denken dat de schade van het natuurgeweld in de tientallen miljarden dollars gaat lopen. In New York komt het gewone leven weer een beetje op gang. Zo gaan vandaag de luchthavens JFK en Newark weer open, die sinds maandag waren gesloten. Het vliegveld LaGuardia blijft voorlopig nog dicht.

Meer dan 8 miljoen huishoudens in zeventien staten zitten nog zonder stroom. Een kwart van die huishoudens is in New York City, waar straten en metrotunnels onder water staan. Het duurt zeker dagen om de elektriciteitsvoorziening te herstellen. De beurs van Wall Street kan vandaag wel weer open.

Marathon 

De marathon van New York gaat zondag 4 november vooralsnog door, maar het is nog onduidelijk of alle ingeschreven lopers aan de start kunnen verschijnen. Onbekend is bijvoorbeeld of de metro dan weer kan rijden.

Campagne 

Sandy is inmiddels afgezwakt tot stormkracht, maar president Barack Obama waarschuwde eerder dat het gevaar voor overstromingen en stroomuitval nog niet is geweken. De president voert vanwege Sandy ook vandaag geen campagne. Zijn republikeinse rivaal Mitt Romney wil dat wel doen in de belangrijke ‘swing state’ Ohio, maar ziet daarbij af van scherpe politieke uitspraken.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder