Koala knuffelt toeriste

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koala
Koala
Hoeveel kans heb je dat een jonge wilde koala spontaan in je benen klimt om een knuffel te vragen? Het overkwam een Canadees echtpaar toen het een wandeltocht maakte bij de Great Ocean Road in Victoria (Australië). De koala kwam aan de voeten van Charli zitten. Dolenthousiast spoorde ze het diertje aan met ‘Hey koala, hey sweetie’. Dat het omhoog klimmen van de koala niet geheel pijnloos is, vertelt ze in het filmpje dat haar man van de knuffelpartij maakte.

Uiteindelijk klom de koala tot in de armen van de blije Canadese toeriste en bleef een paar minuten zitten voordat hij weer naar beneden klauterde en verdween. Het filmpje staat al een poosje op Youtube.


Zelf een vakantie naar Australië boeken? Het wordt nu zomer ‘down under’! 

Australië heeft ontzettend veel te bieden: relax op de schitterende witte zandstranden van West-Australië, snuif de rijke cultuur op van Melbourne en geniet van een prachtige woestijnzonsondergang bij Ayers Rock.  En wat dacht je van Tasmanië met haar unieke  combinatie van bergen en bossen, of bruisend Sydney. Ga snorkelen of duiken op het Great Barrier Reef of bezoek de tropisce regenwouden in de omgeving van Darwin. Kijk bij het uitgebreide reisaanbod van 'Beleef Australië', hét Australiëreisbureau van 2011 en boek zo'n fantastische reis.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder