Koala knuffelt toeriste

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Koala
Koala
Hoeveel kans heb je dat een jonge wilde koala spontaan in je benen klimt om een knuffel te vragen? Het overkwam een Canadees echtpaar toen het een wandeltocht maakte bij de Great Ocean Road in Victoria (Australië). De koala kwam aan de voeten van Charli zitten. Dolenthousiast spoorde ze het diertje aan met ‘Hey koala, hey sweetie’. Dat het omhoog klimmen van de koala niet geheel pijnloos is, vertelt ze in het filmpje dat haar man van de knuffelpartij maakte.

Uiteindelijk klom de koala tot in de armen van de blije Canadese toeriste en bleef een paar minuten zitten voordat hij weer naar beneden klauterde en verdween. Het filmpje staat al een poosje op Youtube.


Zelf een vakantie naar Australië boeken? Het wordt nu zomer ‘down under’! 

Australië heeft ontzettend veel te bieden: relax op de schitterende witte zandstranden van West-Australië, snuif de rijke cultuur op van Melbourne en geniet van een prachtige woestijnzonsondergang bij Ayers Rock.  En wat dacht je van Tasmanië met haar unieke  combinatie van bergen en bossen, of bruisend Sydney. Ga snorkelen of duiken op het Great Barrier Reef of bezoek de tropisce regenwouden in de omgeving van Darwin. Kijk bij het uitgebreide reisaanbod van 'Beleef Australië', hét Australiëreisbureau van 2011 en boek zo'n fantastische reis.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder