Vliegramp Nepal: 19 doden

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

19 doden bij vliegramp Nepal
19 doden bij vliegramp Nepal
Bij een vliegramp met een tweemotorig toestel zijn in Nepal alle 19 inzittenden om het leven gekomen. Het propellervliegtuig van Sita Air is kort na de start in Kathmandu tegen de grond geslagen. Volgens een medewerker van het vliegveld in de Nepalese hoofdstad heeft de piloot gemeld dat het toestel bij het opstijgen een vogel had geraakt. Ooggetuigen zeggen dat het vliegtuig al in brand stond voor het neerstortte.

In het vliegtuig zaten 12 toeristen, zeven Britten en vijf Chinezen. De andere inzittenden kwamen uit Nepal. De politie zoekt in het uitgebrande toestel naar documenten om de slachtoffers te kunnen identificeren.
Het toestel van de maatschappij Sita Air was van Kathmandu op weg naar het stadje Lukla, waar veel bergbeklimmers beginnen aan de beklimming van de Mount Everest.

Reeks ongevallen

Het is al het zesde dodelijke luchtvaartongeluk in 2 jaar in Nepal. Bij deze reeks ongelukken zijn 95 mensen omgekomen. Het land heeft veel vliegvelden en luchtvaartmaatschappijtjes vanwege de slechte wegen en vele toeristen in het Himalayaland.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder