Weer sterke drank in Tsjechië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Drankschandaal Tsjechië
Drankschandaal Tsjechië
Mondjesmaat valt in Tsjechië weer sterke drank te krijgen. De overheid heeft het verbod op de verkoop grotendeels opgeheven. Het verbod werd twee weken geleden ingesteld vanwege een schandaal met vergiftigde alcohol, dat inmiddels aan 26 mensen het leven heeft gekost.Volgens de Tsjechische autoriteiten is met de arrestatie van twee hoofdverdachten, deze week, het gevaar geweken. De mannen, die verantwoordelijk worden gehouden voor de vergiftiging, werkten in een bedrijf dat ruitenvloeistof voor auto’s maakt. Ze zouden goedkope fabrieksalcohol hebben verkocht aan mensen die deze vloeistof dan toevoegden aan sterke drank.
Sterke drank geproduceerd voor 2012 mag nu weer in Tsjechië worden verkocht. Voor drank die na die tijd is gemaakt, wordt een nieuw keurmerk verplicht.

3x naar Tsjechië

Wintersport Reuzengebergte
Wintersport Reuzengebergte
Het Reuzengebergte is het hele jaar door een aanlokkelijk vakantiegebied. Specialist Tsjecho Reizen heeft in het centrum van Spindleruv Mlyn een nieuwe ontdekking gedaan voor het nadere winterseizoen: Hotel Barbora. De accommodatie ligt in de buurt van de skipistes, waar ook kinderen en beginners goed uit de voeten kunnen.


Meer behoefte aan wellness in het Reuzengebergte? Kies dan voor een arrangement in het Wellness Hotel van Harrachov. Een tip: maak eerst een wandeling langs de bekende Mumlava-watervallen en laat je daarna in hotel Centrum verwennen met bijvoorbeeld een hydromassage.

Voor het hele gezin of de hele familie een luxe villa huren aan het Lipnomeer? Meer weten over dit bijzondere meer in het zuiden van Tsjechië? Lees dan deze reportage.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder