Weer sterke drank in Tsjechië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Drankschandaal Tsjechië
Drankschandaal Tsjechië
Mondjesmaat valt in Tsjechië weer sterke drank te krijgen. De overheid heeft het verbod op de verkoop grotendeels opgeheven. Het verbod werd twee weken geleden ingesteld vanwege een schandaal met vergiftigde alcohol, dat inmiddels aan 26 mensen het leven heeft gekost.Volgens de Tsjechische autoriteiten is met de arrestatie van twee hoofdverdachten, deze week, het gevaar geweken. De mannen, die verantwoordelijk worden gehouden voor de vergiftiging, werkten in een bedrijf dat ruitenvloeistof voor auto’s maakt. Ze zouden goedkope fabrieksalcohol hebben verkocht aan mensen die deze vloeistof dan toevoegden aan sterke drank.
Sterke drank geproduceerd voor 2012 mag nu weer in Tsjechië worden verkocht. Voor drank die na die tijd is gemaakt, wordt een nieuw keurmerk verplicht.

3x naar Tsjechië

Wintersport Reuzengebergte
Wintersport Reuzengebergte
Het Reuzengebergte is het hele jaar door een aanlokkelijk vakantiegebied. Specialist Tsjecho Reizen heeft in het centrum van Spindleruv Mlyn een nieuwe ontdekking gedaan voor het nadere winterseizoen: Hotel Barbora. De accommodatie ligt in de buurt van de skipistes, waar ook kinderen en beginners goed uit de voeten kunnen.


Meer behoefte aan wellness in het Reuzengebergte? Kies dan voor een arrangement in het Wellness Hotel van Harrachov. Een tip: maak eerst een wandeling langs de bekende Mumlava-watervallen en laat je daarna in hotel Centrum verwennen met bijvoorbeeld een hydromassage.

Voor het hele gezin of de hele familie een luxe villa huren aan het Lipnomeer? Meer weten over dit bijzondere meer in het zuiden van Tsjechië? Lees dan deze reportage.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder