Weer sterke drank in Tsjechië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Drankschandaal Tsjechië
Drankschandaal Tsjechië
Mondjesmaat valt in Tsjechië weer sterke drank te krijgen. De overheid heeft het verbod op de verkoop grotendeels opgeheven. Het verbod werd twee weken geleden ingesteld vanwege een schandaal met vergiftigde alcohol, dat inmiddels aan 26 mensen het leven heeft gekost.Volgens de Tsjechische autoriteiten is met de arrestatie van twee hoofdverdachten, deze week, het gevaar geweken. De mannen, die verantwoordelijk worden gehouden voor de vergiftiging, werkten in een bedrijf dat ruitenvloeistof voor auto’s maakt. Ze zouden goedkope fabrieksalcohol hebben verkocht aan mensen die deze vloeistof dan toevoegden aan sterke drank.
Sterke drank geproduceerd voor 2012 mag nu weer in Tsjechië worden verkocht. Voor drank die na die tijd is gemaakt, wordt een nieuw keurmerk verplicht.

3x naar Tsjechië

Wintersport Reuzengebergte
Wintersport Reuzengebergte
Het Reuzengebergte is het hele jaar door een aanlokkelijk vakantiegebied. Specialist Tsjecho Reizen heeft in het centrum van Spindleruv Mlyn een nieuwe ontdekking gedaan voor het nadere winterseizoen: Hotel Barbora. De accommodatie ligt in de buurt van de skipistes, waar ook kinderen en beginners goed uit de voeten kunnen.


Meer behoefte aan wellness in het Reuzengebergte? Kies dan voor een arrangement in het Wellness Hotel van Harrachov. Een tip: maak eerst een wandeling langs de bekende Mumlava-watervallen en laat je daarna in hotel Centrum verwennen met bijvoorbeeld een hydromassage.

Voor het hele gezin of de hele familie een luxe villa huren aan het Lipnomeer? Meer weten over dit bijzondere meer in het zuiden van Tsjechië? Lees dan deze reportage.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder