Weer sterke drank in Tsjechië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Drankschandaal Tsjechië
Drankschandaal Tsjechië
Mondjesmaat valt in Tsjechië weer sterke drank te krijgen. De overheid heeft het verbod op de verkoop grotendeels opgeheven. Het verbod werd twee weken geleden ingesteld vanwege een schandaal met vergiftigde alcohol, dat inmiddels aan 26 mensen het leven heeft gekost.Volgens de Tsjechische autoriteiten is met de arrestatie van twee hoofdverdachten, deze week, het gevaar geweken. De mannen, die verantwoordelijk worden gehouden voor de vergiftiging, werkten in een bedrijf dat ruitenvloeistof voor auto’s maakt. Ze zouden goedkope fabrieksalcohol hebben verkocht aan mensen die deze vloeistof dan toevoegden aan sterke drank.
Sterke drank geproduceerd voor 2012 mag nu weer in Tsjechië worden verkocht. Voor drank die na die tijd is gemaakt, wordt een nieuw keurmerk verplicht.

3x naar Tsjechië

Wintersport Reuzengebergte
Wintersport Reuzengebergte
Het Reuzengebergte is het hele jaar door een aanlokkelijk vakantiegebied. Specialist Tsjecho Reizen heeft in het centrum van Spindleruv Mlyn een nieuwe ontdekking gedaan voor het nadere winterseizoen: Hotel Barbora. De accommodatie ligt in de buurt van de skipistes, waar ook kinderen en beginners goed uit de voeten kunnen.


Meer behoefte aan wellness in het Reuzengebergte? Kies dan voor een arrangement in het Wellness Hotel van Harrachov. Een tip: maak eerst een wandeling langs de bekende Mumlava-watervallen en laat je daarna in hotel Centrum verwennen met bijvoorbeeld een hydromassage.

Voor het hele gezin of de hele familie een luxe villa huren aan het Lipnomeer? Meer weten over dit bijzondere meer in het zuiden van Tsjechië? Lees dan deze reportage.

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

Fiets en Wandelbeurs komt eraan! Win entreekaarten

De leukste beurs voor fietsers en wandelaars wordt in 2023 gehouden op 24, 25 en 26 februari in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de beurs weer allerlei nieuws en info over fiets- en wandelbestemmingen, en de bekendmaking van de winnaar van de ‘beste fietsroute van 2023’. En om het helemaal een feestje te maken geven we in samenwerking met de Fiets en Wandelbeurs entreekaarten weg.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder