Weer sterke drank in Tsjechië

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Drankschandaal Tsjechië
Drankschandaal Tsjechië
Mondjesmaat valt in Tsjechië weer sterke drank te krijgen. De overheid heeft het verbod op de verkoop grotendeels opgeheven. Het verbod werd twee weken geleden ingesteld vanwege een schandaal met vergiftigde alcohol, dat inmiddels aan 26 mensen het leven heeft gekost.Volgens de Tsjechische autoriteiten is met de arrestatie van twee hoofdverdachten, deze week, het gevaar geweken. De mannen, die verantwoordelijk worden gehouden voor de vergiftiging, werkten in een bedrijf dat ruitenvloeistof voor auto’s maakt. Ze zouden goedkope fabrieksalcohol hebben verkocht aan mensen die deze vloeistof dan toevoegden aan sterke drank.
Sterke drank geproduceerd voor 2012 mag nu weer in Tsjechië worden verkocht. Voor drank die na die tijd is gemaakt, wordt een nieuw keurmerk verplicht.

3x naar Tsjechië

Wintersport Reuzengebergte
Wintersport Reuzengebergte
Het Reuzengebergte is het hele jaar door een aanlokkelijk vakantiegebied. Specialist Tsjecho Reizen heeft in het centrum van Spindleruv Mlyn een nieuwe ontdekking gedaan voor het nadere winterseizoen: Hotel Barbora. De accommodatie ligt in de buurt van de skipistes, waar ook kinderen en beginners goed uit de voeten kunnen.


Meer behoefte aan wellness in het Reuzengebergte? Kies dan voor een arrangement in het Wellness Hotel van Harrachov. Een tip: maak eerst een wandeling langs de bekende Mumlava-watervallen en laat je daarna in hotel Centrum verwennen met bijvoorbeeld een hydromassage.

Voor het hele gezin of de hele familie een luxe villa huren aan het Lipnomeer? Meer weten over dit bijzondere meer in het zuiden van Tsjechië? Lees dan deze reportage.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder