Dagje weg is dure grap

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eurobiljet
Eurobiljet
Een dagje weg is anno 2012 een flinke aanslag op je portemonnee. De entreeprijzen van dierentuinen, musea en attractieparken zijn gemiddeld met 50 procent gestegen de afgelopen 10 jaar volgens de 'Dagje-weg-index' van het ING Economisch bureau. Dat is behoorlijk meer dan de totale inflatie van 19 procent in diezelfde periode.

 
Een compleet dagje uit, met entree, vervoer en een hapje eten werd 33% duurder. In dit percentage zit de prijsontwikkeling van de entreekosten en de prijzen van een etentje een restaurant of fastfoodketen inbegrepen. Ook de prijzen in de horeca stegen de laatste 10 jaar harder dan de inflatie. Fastfoodketens en afhaalrestaurants werden 28 procent duurder en restaurants 26 procent.
 
Het afgelopen jaar stegen de prijzen totaal met 2,9 procent, dat is ruim boven de inflatie van 2,1 procent. Een van de redenen is de verhoging van het btw tarief van 6 naar 19 procent voor concert- en theaterkaartjes. Deze verhoging werd 1 juli 2011 ingevoerd en nu, precies een jaar later, weer ongedaan gemaakt.
Ook vervoerskosten zijn met 46 procent de afgelopen 10 jaar flink gestegen. Vooral de prijzen van treinkaartjes, autogebruik en parkeren werden flink duurder.

Reacties

 
#1 Rein 18-07-2012 15:10
Moet zeggen dat wij minder dagjes weggaan. Het is echt zoveel duurder geworden.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder