Dagje weg is dure grap

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Eurobiljet
Eurobiljet
Een dagje weg is anno 2012 een flinke aanslag op je portemonnee. De entreeprijzen van dierentuinen, musea en attractieparken zijn gemiddeld met 50 procent gestegen de afgelopen 10 jaar volgens de 'Dagje-weg-index' van het ING Economisch bureau. Dat is behoorlijk meer dan de totale inflatie van 19 procent in diezelfde periode.

 
Een compleet dagje uit, met entree, vervoer en een hapje eten werd 33% duurder. In dit percentage zit de prijsontwikkeling van de entreekosten en de prijzen van een etentje een restaurant of fastfoodketen inbegrepen. Ook de prijzen in de horeca stegen de laatste 10 jaar harder dan de inflatie. Fastfoodketens en afhaalrestaurants werden 28 procent duurder en restaurants 26 procent.
 
Het afgelopen jaar stegen de prijzen totaal met 2,9 procent, dat is ruim boven de inflatie van 2,1 procent. Een van de redenen is de verhoging van het btw tarief van 6 naar 19 procent voor concert- en theaterkaartjes. Deze verhoging werd 1 juli 2011 ingevoerd en nu, precies een jaar later, weer ongedaan gemaakt.
Ook vervoerskosten zijn met 46 procent de afgelopen 10 jaar flink gestegen. Vooral de prijzen van treinkaartjes, autogebruik en parkeren werden flink duurder.

Reacties

 
#1 Rein 18-07-2012 15:10
Moet zeggen dat wij minder dagjes weggaan. Het is echt zoveel duurder geworden.
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder