Sportief op Gran Canaria

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

gran canaria
Gran Canaria
Gran Canaria is bij veel mensen bekend als een prima  zon- en strandbestemming, zowel voor naturisten als niet-naturisten. Maar dit wat eenzijdige zonimago doet het Spaanse eiland geen recht. Gran Canaria is ook bij uitstek een actieve vakantiebestemming. Het klimaat is daarvoor, op de warme zomermaanden juli en augustus na, uitstekend geschikt voor een wandel, fiets- of mountainbikevakantie.

Vooral het ruige binnenland en het bergachtige noorden zijn geschikt voor de actieve vakantieganger. Er zijn zowel lichte- als zware  lichte wandel- of fietstochten, en voor de super fietssportievelingen zijn er een aantal pittige colletjes. Gran Canaria telt zo'n 2000 kilometer aan wandelpaden. Veel daarvan volgen de oude koninklijke routes ‘caminos reales’ die aangelegd werden om het binnenland te ontsluiten.

Wandel- en cultureel festival
Om kennis te maken met de wandelmogelijkheden is er van 15 tot en met 22 september een wandelfestival waarbij dagelijks onder begeleiding van ervaren gidsen wandeltochten georganiseerd worden. Ze variëren van licht tot zwaar en je wandelt in groepjes van  maximaal 25 personen. Nadere Engelstalige informatie over het evenement staat op www.grancanariawalkingfestival.es. En wil je sportieve inspanning afwisselen met culturele ontspanning dan is Las Palmas op 21 september 'the place to be' met een cultureel festival.

Ook genieten op Gran Canaria?
Boek eens de bijzondere Finca La Mareta, te boeken bij Eliza was here, inclusief vlucht en huurauto, vanaf € 553,-- Naar aanbieder Eliza was here...
Of Finca Las Longueras, inclusief vlucht en huurauto vanaf € 660,--  Naar aanbieder Eliza was here...
Liever een van de andere accommodaties? Kijk bij ons aanbod Gran Canaria.

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder

Win het Amerika Only Magabook 6

Win het Amerika Only Magabook 6

Op dit moment zijn door de coronapandemie de grenzen tussen Nederland en Amerika nog gesloten en zijn de berichten in het nieuws niet echt gezellig te noemen. Maar dat betekent niet dat er helemaal niets leuks te melden is over het land. Kijk maar eens in het nieuwe Amerika Only Magabook 6. Puur op reis geeft in samenwerking met de uitgever een boek weg, dus doe mee met de winactie.

Lees verder