Sportief op Gran Canaria

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

gran canaria
Gran Canaria
Gran Canaria is bij veel mensen bekend als een prima  zon- en strandbestemming, zowel voor naturisten als niet-naturisten. Maar dit wat eenzijdige zonimago doet het Spaanse eiland geen recht. Gran Canaria is ook bij uitstek een actieve vakantiebestemming. Het klimaat is daarvoor, op de warme zomermaanden juli en augustus na, uitstekend geschikt voor een wandel, fiets- of mountainbikevakantie.

Vooral het ruige binnenland en het bergachtige noorden zijn geschikt voor de actieve vakantieganger. Er zijn zowel lichte- als zware  lichte wandel- of fietstochten, en voor de super fietssportievelingen zijn er een aantal pittige colletjes. Gran Canaria telt zo'n 2000 kilometer aan wandelpaden. Veel daarvan volgen de oude koninklijke routes ‘caminos reales’ die aangelegd werden om het binnenland te ontsluiten.

Wandel- en cultureel festival
Om kennis te maken met de wandelmogelijkheden is er van 15 tot en met 22 september een wandelfestival waarbij dagelijks onder begeleiding van ervaren gidsen wandeltochten georganiseerd worden. Ze variëren van licht tot zwaar en je wandelt in groepjes van  maximaal 25 personen. Nadere Engelstalige informatie over het evenement staat op www.grancanariawalkingfestival.es. En wil je sportieve inspanning afwisselen met culturele ontspanning dan is Las Palmas op 21 september 'the place to be' met een cultureel festival.

Ook genieten op Gran Canaria?
Boek eens de bijzondere Finca La Mareta, te boeken bij Eliza was here, inclusief vlucht en huurauto, vanaf € 553,-- Naar aanbieder Eliza was here...
Of Finca Las Longueras, inclusief vlucht en huurauto vanaf € 660,--  Naar aanbieder Eliza was here...
Liever een van de andere accommodaties? Kijk bij ons aanbod Gran Canaria.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder