Sportief op Gran Canaria

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

gran canaria
Gran Canaria
Gran Canaria is bij veel mensen bekend als een prima  zon- en strandbestemming, zowel voor naturisten als niet-naturisten. Maar dit wat eenzijdige zonimago doet het Spaanse eiland geen recht. Gran Canaria is ook bij uitstek een actieve vakantiebestemming. Het klimaat is daarvoor, op de warme zomermaanden juli en augustus na, uitstekend geschikt voor een wandel, fiets- of mountainbikevakantie.

Vooral het ruige binnenland en het bergachtige noorden zijn geschikt voor de actieve vakantieganger. Er zijn zowel lichte- als zware  lichte wandel- of fietstochten, en voor de super fietssportievelingen zijn er een aantal pittige colletjes. Gran Canaria telt zo'n 2000 kilometer aan wandelpaden. Veel daarvan volgen de oude koninklijke routes ‘caminos reales’ die aangelegd werden om het binnenland te ontsluiten.

Wandel- en cultureel festival
Om kennis te maken met de wandelmogelijkheden is er van 15 tot en met 22 september een wandelfestival waarbij dagelijks onder begeleiding van ervaren gidsen wandeltochten georganiseerd worden. Ze variëren van licht tot zwaar en je wandelt in groepjes van  maximaal 25 personen. Nadere Engelstalige informatie over het evenement staat op www.grancanariawalkingfestival.es. En wil je sportieve inspanning afwisselen met culturele ontspanning dan is Las Palmas op 21 september 'the place to be' met een cultureel festival.

Ook genieten op Gran Canaria?
Boek eens de bijzondere Finca La Mareta, te boeken bij Eliza was here, inclusief vlucht en huurauto, vanaf € 553,-- Naar aanbieder Eliza was here...
Of Finca Las Longueras, inclusief vlucht en huurauto vanaf € 660,--  Naar aanbieder Eliza was here...
Liever een van de andere accommodaties? Kijk bij ons aanbod Gran Canaria.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder