Sportief op Gran Canaria

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

gran canaria
Gran Canaria
Gran Canaria is bij veel mensen bekend als een prima  zon- en strandbestemming, zowel voor naturisten als niet-naturisten. Maar dit wat eenzijdige zonimago doet het Spaanse eiland geen recht. Gran Canaria is ook bij uitstek een actieve vakantiebestemming. Het klimaat is daarvoor, op de warme zomermaanden juli en augustus na, uitstekend geschikt voor een wandel, fiets- of mountainbikevakantie.

Vooral het ruige binnenland en het bergachtige noorden zijn geschikt voor de actieve vakantieganger. Er zijn zowel lichte- als zware  lichte wandel- of fietstochten, en voor de super fietssportievelingen zijn er een aantal pittige colletjes. Gran Canaria telt zo'n 2000 kilometer aan wandelpaden. Veel daarvan volgen de oude koninklijke routes ‘caminos reales’ die aangelegd werden om het binnenland te ontsluiten.

Wandel- en cultureel festival
Om kennis te maken met de wandelmogelijkheden is er van 15 tot en met 22 september een wandelfestival waarbij dagelijks onder begeleiding van ervaren gidsen wandeltochten georganiseerd worden. Ze variëren van licht tot zwaar en je wandelt in groepjes van  maximaal 25 personen. Nadere Engelstalige informatie over het evenement staat op www.grancanariawalkingfestival.es. En wil je sportieve inspanning afwisselen met culturele ontspanning dan is Las Palmas op 21 september 'the place to be' met een cultureel festival.

Ook genieten op Gran Canaria?
Boek eens de bijzondere Finca La Mareta, te boeken bij Eliza was here, inclusief vlucht en huurauto, vanaf € 553,-- Naar aanbieder Eliza was here...
Of Finca Las Longueras, inclusief vlucht en huurauto vanaf € 660,--  Naar aanbieder Eliza was here...
Liever een van de andere accommodaties? Kijk bij ons aanbod Gran Canaria.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder