Spanje is favoriete emigratieland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

vakantie
vakantie
Naar welk land zou je het liefst emigreren? Dat wilde ook World Ticket Center weten en voor het antwoord op die vraag hielden ze een telefonisch onderzoek onder meer dan 500 klanten. De meerderheid van de ondervraagden (36%) gaf aan het liefst naar Spanje of Portugal te emigreren. Australië is in trek bij 23% en buurland Duitsland scoort 21%. Voor 12% van de ondervraagden is Frankrijk het uitverkoren land om naar te emigreren en 8% geeft de voorkeur aan overige landen.

Spanje en Portugal zijn, behalve als emigratielanden, ook populaire vakantielanden. Nederlanders kiezen voor deze bestemming vanwege het aangename klimaat, in combinatie met de relatief korte vluchtduur van gemiddeld 2,5 uur. De reden dat mensen voor Australië kiezen als emigratieland is omdat men, als eenmaal het besluit om te emigreren genomen is, juist het liefst zo ver mogelijk van Nederland vandaan wil wonen.

Ook naar Spanje, Portugal, Australië of Duitsland? Of toch liever een van de andere vakantiebestemmingen? Kijk in ons reisaanbod.
Neem een voorproefje en lees onze reportages.

Heb jij ook een favoriet vakantie- of emigratieland?

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder