Europeaan minder op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zonvakantie
Zonvakantie
Slechts zo’n zes op de tien Europeanen (58%) is voornemens om dit jaar op zomervakantie te gaan. Nooit eerder konden de onderzoekers van Ipsos/Europe Assistance een dergelijk laag percentage noteren tijdens de studie, die sinds 2005 jaarlijks plaatsheeft. “De crisis raakt eindelijk de vakantieplannen”, staat als conclusie in het rapport. Veel ondervraagden zeggen niet langer verscheidene vakanties per jaar te boeken.

Voor de studie ondervroegen de onderzoekers telefonisch 3523 mensen van 18 jaar en ouder in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, België en Oostenrijk.
Vooral Italianen, Spanjaarden en Britten blijken op hun zomervakantie te bezuinigen. Van de Britten en Spanjaarden gaat deze zomer nauwelijks de helft (51%) op pad. Fransen zijn de enigen die vaker weg gaan deze zomer: met 70% zijn ze nu de fanatiekste vakantiegangers.

Meer of minder besteden?

Ondervraagden in de Zuid-Europese landen zijn daarnaast van plan fors minder te besteden aan hun vakantie. Duitsers en Fransen denken juist meer geld uit te gaan geven.
Van de ondervraagde Europeanen viert bijna de helft (48%) vakantie in eigen land. Het genoemde percentage is een stijging van 1% ten opzichte van 2011. Veruit de meesten blijven in Europa, waarbij Frankrijk volgens dit onderzoek de titel van favoriete bestemming heeft overgenomen van Italië.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder