Europeaan minder op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zonvakantie
Zonvakantie
Slechts zo’n zes op de tien Europeanen (58%) is voornemens om dit jaar op zomervakantie te gaan. Nooit eerder konden de onderzoekers van Ipsos/Europe Assistance een dergelijk laag percentage noteren tijdens de studie, die sinds 2005 jaarlijks plaatsheeft. “De crisis raakt eindelijk de vakantieplannen”, staat als conclusie in het rapport. Veel ondervraagden zeggen niet langer verscheidene vakanties per jaar te boeken.

Voor de studie ondervroegen de onderzoekers telefonisch 3523 mensen van 18 jaar en ouder in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, België en Oostenrijk.
Vooral Italianen, Spanjaarden en Britten blijken op hun zomervakantie te bezuinigen. Van de Britten en Spanjaarden gaat deze zomer nauwelijks de helft (51%) op pad. Fransen zijn de enigen die vaker weg gaan deze zomer: met 70% zijn ze nu de fanatiekste vakantiegangers.

Meer of minder besteden?

Ondervraagden in de Zuid-Europese landen zijn daarnaast van plan fors minder te besteden aan hun vakantie. Duitsers en Fransen denken juist meer geld uit te gaan geven.
Van de ondervraagde Europeanen viert bijna de helft (48%) vakantie in eigen land. Het genoemde percentage is een stijging van 1% ten opzichte van 2011. Veruit de meesten blijven in Europa, waarbij Frankrijk volgens dit onderzoek de titel van favoriete bestemming heeft overgenomen van Italië.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder