Europeaan minder op vakantie

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zonvakantie
Zonvakantie
Slechts zo’n zes op de tien Europeanen (58%) is voornemens om dit jaar op zomervakantie te gaan. Nooit eerder konden de onderzoekers van Ipsos/Europe Assistance een dergelijk laag percentage noteren tijdens de studie, die sinds 2005 jaarlijks plaatsheeft. “De crisis raakt eindelijk de vakantieplannen”, staat als conclusie in het rapport. Veel ondervraagden zeggen niet langer verscheidene vakanties per jaar te boeken.

Voor de studie ondervroegen de onderzoekers telefonisch 3523 mensen van 18 jaar en ouder in Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje, België en Oostenrijk.
Vooral Italianen, Spanjaarden en Britten blijken op hun zomervakantie te bezuinigen. Van de Britten en Spanjaarden gaat deze zomer nauwelijks de helft (51%) op pad. Fransen zijn de enigen die vaker weg gaan deze zomer: met 70% zijn ze nu de fanatiekste vakantiegangers.

Meer of minder besteden?

Ondervraagden in de Zuid-Europese landen zijn daarnaast van plan fors minder te besteden aan hun vakantie. Duitsers en Fransen denken juist meer geld uit te gaan geven.
Van de ondervraagde Europeanen viert bijna de helft (48%) vakantie in eigen land. Het genoemde percentage is een stijging van 1% ten opzichte van 2011. Veruit de meesten blijven in Europa, waarbij Frankrijk volgens dit onderzoek de titel van favoriete bestemming heeft overgenomen van Italië.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder