Krokodil bijt vrouw tijdens cruise

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

True North
True North
In het westen van Australië is een 23-jarige vrouw aangevallen door een krokodil. Die greep haar toen ze aan het zwemmen was in een zoetwatermeer tijdens een luxecruise, zo meld hnl.be. Tara Hawkes voer als werkneemster mee met het kleine, uiterst luxueuze cruiseschip True North toen ze ging zwemmen bij Dugong Bay. Daar werd ze aangevallen door een twee meter lange zoutwaterkrokodil die zich vastbeet in haar benen.

Bijtwonden

Een passagier schoot Hawkes te hulp en wist haar te bevrijden, waarna ze terug naar de boot werd gebracht. De helikopter van het schip vloog haar vervolgens naar het ziekenhuis in Derby. Hier werd ze behandeld voor bijtwonden aan haar bovenbenen. Haar toestand is stabiel, maar ze moet vermoedelijk nog naar een ander ziekenhuis om verder behandeld te worden. De aanval vond plaats amper twee dagen nadat een haai een man doodde in hetzelfde gebied van de deelstaat Western Australia. 

Rijke toeristen

Een cruise met de True North is populair bij zowel toeristen als lokale inwoners. Onlangs maakte het Amerikaanse model Jerry Hall en haar Australische vriend Warwick Hemsley nog een trip met het schip naar de Kimberleyregio. Op True North, speciaal gebouwd om afgelegen oerwoudgebieden te bezoeken, is plaats voor 36 passagiers en 20 bemanningsleden. Een excursie is niet goedkoop: voor een reis naar de Kimberleyregio met zeven overnachtingen ben je al snel zo'n 7.000 tot 11.000 euro per persoon kwijt.

Reacties

 
#1 Jeanette 03-04-2012 15:01
mazzel. ze had dood kunnen zijn. wist ze niet dat daar krokodillen waren?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder