Krokodil bijt vrouw tijdens cruise

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

True North
True North
In het westen van Australië is een 23-jarige vrouw aangevallen door een krokodil. Die greep haar toen ze aan het zwemmen was in een zoetwatermeer tijdens een luxecruise, zo meld hnl.be. Tara Hawkes voer als werkneemster mee met het kleine, uiterst luxueuze cruiseschip True North toen ze ging zwemmen bij Dugong Bay. Daar werd ze aangevallen door een twee meter lange zoutwaterkrokodil die zich vastbeet in haar benen.

Bijtwonden

Een passagier schoot Hawkes te hulp en wist haar te bevrijden, waarna ze terug naar de boot werd gebracht. De helikopter van het schip vloog haar vervolgens naar het ziekenhuis in Derby. Hier werd ze behandeld voor bijtwonden aan haar bovenbenen. Haar toestand is stabiel, maar ze moet vermoedelijk nog naar een ander ziekenhuis om verder behandeld te worden. De aanval vond plaats amper twee dagen nadat een haai een man doodde in hetzelfde gebied van de deelstaat Western Australia. 

Rijke toeristen

Een cruise met de True North is populair bij zowel toeristen als lokale inwoners. Onlangs maakte het Amerikaanse model Jerry Hall en haar Australische vriend Warwick Hemsley nog een trip met het schip naar de Kimberleyregio. Op True North, speciaal gebouwd om afgelegen oerwoudgebieden te bezoeken, is plaats voor 36 passagiers en 20 bemanningsleden. Een excursie is niet goedkoop: voor een reis naar de Kimberleyregio met zeven overnachtingen ben je al snel zo'n 7.000 tot 11.000 euro per persoon kwijt.

Reacties

 
#1 Jeanette 03-04-2012 15:01
mazzel. ze had dood kunnen zijn. wist ze niet dat daar krokodillen waren?
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder