Krokodil bijt vrouw tijdens cruise

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

True North
True North
In het westen van Australië is een 23-jarige vrouw aangevallen door een krokodil. Die greep haar toen ze aan het zwemmen was in een zoetwatermeer tijdens een luxecruise, zo meld hnl.be. Tara Hawkes voer als werkneemster mee met het kleine, uiterst luxueuze cruiseschip True North toen ze ging zwemmen bij Dugong Bay. Daar werd ze aangevallen door een twee meter lange zoutwaterkrokodil die zich vastbeet in haar benen.

Bijtwonden

Een passagier schoot Hawkes te hulp en wist haar te bevrijden, waarna ze terug naar de boot werd gebracht. De helikopter van het schip vloog haar vervolgens naar het ziekenhuis in Derby. Hier werd ze behandeld voor bijtwonden aan haar bovenbenen. Haar toestand is stabiel, maar ze moet vermoedelijk nog naar een ander ziekenhuis om verder behandeld te worden. De aanval vond plaats amper twee dagen nadat een haai een man doodde in hetzelfde gebied van de deelstaat Western Australia. 

Rijke toeristen

Een cruise met de True North is populair bij zowel toeristen als lokale inwoners. Onlangs maakte het Amerikaanse model Jerry Hall en haar Australische vriend Warwick Hemsley nog een trip met het schip naar de Kimberleyregio. Op True North, speciaal gebouwd om afgelegen oerwoudgebieden te bezoeken, is plaats voor 36 passagiers en 20 bemanningsleden. Een excursie is niet goedkoop: voor een reis naar de Kimberleyregio met zeven overnachtingen ben je al snel zo'n 7.000 tot 11.000 euro per persoon kwijt.

Reacties

 
#1 Jeanette 03-04-2012 15:01
mazzel. ze had dood kunnen zijn. wist ze niet dat daar krokodillen waren?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

Win kaarten voor de Vakantiebeurs in 2023

De Jaarbeurs in Utrecht is van 12 tot en met 15 januari 2023 weer het toneel van de Vakantiebeurs. De echte reisliefhebber heeft die data uiteraard al in zijn of haar agenda staan, want voor het eerst sinds 2020 is er weer sprake van een fysiek evenement. In 2021 en 2022 ging de Vakantiebeurs vanwege corona niet door of was er sprake van een online editie.

Lees verder

Win een boek over blijvend geluk

Win een boek over blijvend geluk

Geluk... wat 'Hygge' is voor Denemarken en 'Ikigai' voor Japan, is 'Haengbog' voor Zuid-Korea. En the Korean Wave zal waarschijnlijk niet veel mensen ontgaan zijn; van literatuur, films en keramiek tot restaurantjes en K-pop. Zuid-Korea is het land waar de mensen samen eten, familie belangrijk is, de natuur wordt omarmd en schoonheid een groot goed is.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder