Krokodil bijt vrouw tijdens cruise

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

True North
True North
In het westen van Australië is een 23-jarige vrouw aangevallen door een krokodil. Die greep haar toen ze aan het zwemmen was in een zoetwatermeer tijdens een luxecruise, zo meld hnl.be. Tara Hawkes voer als werkneemster mee met het kleine, uiterst luxueuze cruiseschip True North toen ze ging zwemmen bij Dugong Bay. Daar werd ze aangevallen door een twee meter lange zoutwaterkrokodil die zich vastbeet in haar benen.

Bijtwonden

Een passagier schoot Hawkes te hulp en wist haar te bevrijden, waarna ze terug naar de boot werd gebracht. De helikopter van het schip vloog haar vervolgens naar het ziekenhuis in Derby. Hier werd ze behandeld voor bijtwonden aan haar bovenbenen. Haar toestand is stabiel, maar ze moet vermoedelijk nog naar een ander ziekenhuis om verder behandeld te worden. De aanval vond plaats amper twee dagen nadat een haai een man doodde in hetzelfde gebied van de deelstaat Western Australia. 

Rijke toeristen

Een cruise met de True North is populair bij zowel toeristen als lokale inwoners. Onlangs maakte het Amerikaanse model Jerry Hall en haar Australische vriend Warwick Hemsley nog een trip met het schip naar de Kimberleyregio. Op True North, speciaal gebouwd om afgelegen oerwoudgebieden te bezoeken, is plaats voor 36 passagiers en 20 bemanningsleden. Een excursie is niet goedkoop: voor een reis naar de Kimberleyregio met zeven overnachtingen ben je al snel zo'n 7.000 tot 11.000 euro per persoon kwijt.

Reacties

 
#1 Jeanette 03-04-2012 15:01
mazzel. ze had dood kunnen zijn. wist ze niet dat daar krokodillen waren?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Wat zijn de beste fietsroutes van 2024?

Vijf trajecten in zes Europese landen zijn in de race voor de titel ‘beste fietsroute van 2024’. Nederland heeft dit jaar concurrentie te duchten van Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Zweden. De winnaar wordt vrijdag 23 februari bekend op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht. Lees verder hoe je entreekaarten kunt winnen voor deze beurs.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder