Vijf kandidaten voor Fiets Innovatie Awards 2022

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
e-bike met fietsverlichting
Ziemie fietsverlichting ©pr_rai_vereniging

Uit 16 inzendingen heeft een jury 5 nominaties geselecteerd voor de Fiets Innovatie Awards 2022. Die worden 10 maart - samen met de Fiets Awards 2022 – uitgereikt tijdens een online event. Er komen steeds meer e-bikes, vooral ook door de coronacrisis. Uit de jaarcijfers van RAI Vereniging en Bovag blijkt dat in 2020 de verkoop van elektrische fietsen steeg met ruim 30 procent, naar 547.000 stuks.

 

 

 

 

De vijf genomineerden Fiets Innovatie Awards 2022 zijn:

  1. Ziemie fietsverlichting (foto)
  2. Battery-box van Battery Control
  3. Reco One van Advanced Ebike
  4. Tracefy GPS tracker
  5. Batavus Finez remlicht

Korte uitleg over de vijf genomineerden:

Ziemie fietsverlichting

Een fietslamp die het onderlichaam van de fietser verlicht en zo de bewegende benen, ook wel ‘biomotion’, zichtbaar maakt. Als medeweggebruikers deze biomotion zien, herkennen ze de fietser automatisch als mens en zijn ze ook automatisch oplettender en voorzichtiger. Ziemie is niet hinderend voor ander verkeer.

Battery-box

De Battery-box is geschikt voor het veilig laden van lithium ion e-bike batterijen. De box is bestand tegen de explosieve druk die ontstaat tijdens een accubrand. De box houdt controle over het vuur en de hoge temperatuur, de giftige rookgassen worden veilig afgevoerd en houdt het vuur, met mogelijke rondvliegende cel-deeltjes, in de box.

E-bikes te kust en te keur en volop aanbiedingen bij Stella fietsen.

Reco One

De Reco One ebike van het Duitse merk Advanced Ebike is het resultaat van een lang gekoesterde wens om duurzaam fietsen te produceren. De Reco One is voorzien van een innovatie frametechnologie bestaande uit composietmateriaal dat 100 procent kan worden gerecycled. Het frame wordt met behulp van een spuitgietproces in Duitsland vervaardigd. De productie resulteert in 50 procent minder CO2-uitstoot.

Tracefy GPS tracker

Tracefy komt met een nieuwe GPS Tracker die o.a. gebruik maakt van het 4G netwerk en naast een GPS verbinding ook een can-bus verbinding maakt met de boordcomputer van een e-bike. Zo kunnen desgewenst draadloos errors worden uitgelezen en software worden geüpdatet. Via de Tracefy-app wordt een gebruiker gewaarschuwd als zijn voertuig wordt verplaatst en hij niet in de buurt is. Blijkt een voertuig te zijn gestolen, dan kan deze eenvoudig worden teruggehaald door een gekoppelde opsporingsdienst die via de app kan worden ingeschakeld.

Kijk hier voor tips voor het kopen van een e-bike.

Batavus Finez remlicht

Voor consumenten die meer bewust worden van de verandering op de fietspaden en behoefte hebben aan specificaties die hun zichtbaarheid en veiligheid verbeteren is er nu dit speciaal ontwerpen achterlicht. Het achterlicht reageert door op te lichten op moment dat de fietsers remt. Dit vergroot de veiligheid door achteropkomend verkeer tijdig te waarschuwen.

Fietslichten, trackers en battery box kopen

Bij Bol.com heb je een ruim aanbod voor van alles voor je fiets, en meer. 

Bij Reisartikelen.nl vind je alles voor je fiets en je reis 

Al 17 jaar verkiezingen Fiets Awards

RAI Vereniging organiseert de Fiets Innovatie Awards voor de 17de keer. De Fiets Innovatie Awards zijn in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche.

RAI Vereniging (Rijwiel & Automobiel Industrie) behartigt de belangen van meer dan 700 fabrikanten en importeurs van personenauto's en vrachtauto's, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen voor deze voertuigen en van garage-uitrusting zijn bij de vereniging aangesloten.

Meer lezen over fietsen?

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder