Vijf kandidaten voor Fiets Innovatie Awards 2022

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
e-bike met fietsverlichting
Ziemie fietsverlichting ©pr_rai_vereniging

Uit 16 inzendingen heeft een jury 5 nominaties geselecteerd voor de Fiets Innovatie Awards 2022. Die worden 10 maart - samen met de Fiets Awards 2022 – uitgereikt tijdens een online event. Er komen steeds meer e-bikes, vooral ook door de coronacrisis. Uit de jaarcijfers van RAI Vereniging en Bovag blijkt dat in 2020 de verkoop van elektrische fietsen steeg met ruim 30 procent, naar 547.000 stuks.

 

 

 

 

De vijf genomineerden Fiets Innovatie Awards 2022 zijn:

  1. Ziemie fietsverlichting (foto)
  2. Battery-box van Battery Control
  3. Reco One van Advanced Ebike
  4. Tracefy GPS tracker
  5. Batavus Finez remlicht

Korte uitleg over de vijf genomineerden:

Ziemie fietsverlichting

Een fietslamp die het onderlichaam van de fietser verlicht en zo de bewegende benen, ook wel ‘biomotion’, zichtbaar maakt. Als medeweggebruikers deze biomotion zien, herkennen ze de fietser automatisch als mens en zijn ze ook automatisch oplettender en voorzichtiger. Ziemie is niet hinderend voor ander verkeer.

Battery-box

De Battery-box is geschikt voor het veilig laden van lithium ion e-bike batterijen. De box is bestand tegen de explosieve druk die ontstaat tijdens een accubrand. De box houdt controle over het vuur en de hoge temperatuur, de giftige rookgassen worden veilig afgevoerd en houdt het vuur, met mogelijke rondvliegende cel-deeltjes, in de box.

E-bikes te kust en te keur en volop aanbiedingen bij Stella fietsen.

Reco One

De Reco One ebike van het Duitse merk Advanced Ebike is het resultaat van een lang gekoesterde wens om duurzaam fietsen te produceren. De Reco One is voorzien van een innovatie frametechnologie bestaande uit composietmateriaal dat 100 procent kan worden gerecycled. Het frame wordt met behulp van een spuitgietproces in Duitsland vervaardigd. De productie resulteert in 50 procent minder CO2-uitstoot.

Tracefy GPS tracker

Tracefy komt met een nieuwe GPS Tracker die o.a. gebruik maakt van het 4G netwerk en naast een GPS verbinding ook een can-bus verbinding maakt met de boordcomputer van een e-bike. Zo kunnen desgewenst draadloos errors worden uitgelezen en software worden geüpdatet. Via de Tracefy-app wordt een gebruiker gewaarschuwd als zijn voertuig wordt verplaatst en hij niet in de buurt is. Blijkt een voertuig te zijn gestolen, dan kan deze eenvoudig worden teruggehaald door een gekoppelde opsporingsdienst die via de app kan worden ingeschakeld.

Kijk hier voor tips voor het kopen van een e-bike.

Batavus Finez remlicht

Voor consumenten die meer bewust worden van de verandering op de fietspaden en behoefte hebben aan specificaties die hun zichtbaarheid en veiligheid verbeteren is er nu dit speciaal ontwerpen achterlicht. Het achterlicht reageert door op te lichten op moment dat de fietsers remt. Dit vergroot de veiligheid door achteropkomend verkeer tijdig te waarschuwen.

Fietslichten, trackers en battery box kopen

Bij Bol.com heb je een ruim aanbod voor van alles voor je fiets, en meer. 

Bij Reisartikelen.nl vind je alles voor je fiets en je reis 

Al 17 jaar verkiezingen Fiets Awards

RAI Vereniging organiseert de Fiets Innovatie Awards voor de 17de keer. De Fiets Innovatie Awards zijn in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche.

RAI Vereniging (Rijwiel & Automobiel Industrie) behartigt de belangen van meer dan 700 fabrikanten en importeurs van personenauto's en vrachtauto's, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen voor deze voertuigen en van garage-uitrusting zijn bij de vereniging aangesloten.

Meer lezen over fietsen?

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Welke fietsendrager heb je nodig op vakantie?

Wil je graag je eigen fiets meenemen op vakantie met de auto? Dan kun je het beste een fietsendrager aanschaffen en monteren. Met een fietsendrager kun je namelijk alle kanten op. Zeker als je veel met de auto onderweg bent voor langere tijd of voor een vakantie, is een fietsdrager de ideale manier om je fiets mee te nemen. Toch is niet iedere fietsendrager geschikt voor elke fiets of elke auto. Daarom in dit artikel tips om de juiste fietsendrager te kiezen.

Lees verder

Volop genieten in luxe en natuur

Volop genieten in luxe en natuur

Hoe is het om vakantie te vieren in een huisje op een recreatiepark? Het antwoord daarop kun je niet zo een, twee, drie geven. Het hangt er namelijk nogal vanaf welk park je kiest. Zelf hou ik van parken die niet ‘standaard’ zijn. Waar je verdwaalt in de eindeloze rij dezelfde huisjes. Wat ik wel wil is een park waar luxe en natuur wel standaard zijn. Op naar Limburg dus…

Lees verder