Vijf kandidaten voor Fiets Innovatie Awards 2022

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
e-bike met fietsverlichting
Ziemie fietsverlichting ©pr_rai_vereniging

Uit 16 inzendingen heeft een jury 5 nominaties geselecteerd voor de Fiets Innovatie Awards 2022. Die worden 10 maart - samen met de Fiets Awards 2022 – uitgereikt tijdens een online event. Er komen steeds meer e-bikes, vooral ook door de coronacrisis. Uit de jaarcijfers van RAI Vereniging en Bovag blijkt dat in 2020 de verkoop van elektrische fietsen steeg met ruim 30 procent, naar 547.000 stuks.

 

 

 

 

De vijf genomineerden Fiets Innovatie Awards 2022 zijn:

  1. Ziemie fietsverlichting (foto)
  2. Battery-box van Battery Control
  3. Reco One van Advanced Ebike
  4. Tracefy GPS tracker
  5. Batavus Finez remlicht

Korte uitleg over de vijf genomineerden:

Ziemie fietsverlichting

Een fietslamp die het onderlichaam van de fietser verlicht en zo de bewegende benen, ook wel ‘biomotion’, zichtbaar maakt. Als medeweggebruikers deze biomotion zien, herkennen ze de fietser automatisch als mens en zijn ze ook automatisch oplettender en voorzichtiger. Ziemie is niet hinderend voor ander verkeer.

Battery-box

De Battery-box is geschikt voor het veilig laden van lithium ion e-bike batterijen. De box is bestand tegen de explosieve druk die ontstaat tijdens een accubrand. De box houdt controle over het vuur en de hoge temperatuur, de giftige rookgassen worden veilig afgevoerd en houdt het vuur, met mogelijke rondvliegende cel-deeltjes, in de box.

E-bikes te kust en te keur en volop aanbiedingen bij Stella fietsen.

Reco One

De Reco One ebike van het Duitse merk Advanced Ebike is het resultaat van een lang gekoesterde wens om duurzaam fietsen te produceren. De Reco One is voorzien van een innovatie frametechnologie bestaande uit composietmateriaal dat 100 procent kan worden gerecycled. Het frame wordt met behulp van een spuitgietproces in Duitsland vervaardigd. De productie resulteert in 50 procent minder CO2-uitstoot.

Tracefy GPS tracker

Tracefy komt met een nieuwe GPS Tracker die o.a. gebruik maakt van het 4G netwerk en naast een GPS verbinding ook een can-bus verbinding maakt met de boordcomputer van een e-bike. Zo kunnen desgewenst draadloos errors worden uitgelezen en software worden geüpdatet. Via de Tracefy-app wordt een gebruiker gewaarschuwd als zijn voertuig wordt verplaatst en hij niet in de buurt is. Blijkt een voertuig te zijn gestolen, dan kan deze eenvoudig worden teruggehaald door een gekoppelde opsporingsdienst die via de app kan worden ingeschakeld.

Kijk hier voor tips voor het kopen van een e-bike.

Batavus Finez remlicht

Voor consumenten die meer bewust worden van de verandering op de fietspaden en behoefte hebben aan specificaties die hun zichtbaarheid en veiligheid verbeteren is er nu dit speciaal ontwerpen achterlicht. Het achterlicht reageert door op te lichten op moment dat de fietsers remt. Dit vergroot de veiligheid door achteropkomend verkeer tijdig te waarschuwen.

Fietslichten, trackers en battery box kopen

Bij Bol.com heb je een ruim aanbod voor van alles voor je fiets, en meer. 

Bij Reisartikelen.nl vind je alles voor je fiets en je reis 

Al 17 jaar verkiezingen Fiets Awards

RAI Vereniging organiseert de Fiets Innovatie Awards voor de 17de keer. De Fiets Innovatie Awards zijn in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche.

RAI Vereniging (Rijwiel & Automobiel Industrie) behartigt de belangen van meer dan 700 fabrikanten en importeurs van personenauto's en vrachtauto's, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen voor deze voertuigen en van garage-uitrusting zijn bij de vereniging aangesloten.

Meer lezen over fietsen?

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder