Vijf kandidaten voor Fiets Innovatie Awards 2022

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
e-bike met fietsverlichting
Ziemie fietsverlichting ©pr_rai_vereniging

Uit 16 inzendingen heeft een jury 5 nominaties geselecteerd voor de Fiets Innovatie Awards 2022. Die worden 10 maart - samen met de Fiets Awards 2022 – uitgereikt tijdens een online event. Er komen steeds meer e-bikes, vooral ook door de coronacrisis. Uit de jaarcijfers van RAI Vereniging en Bovag blijkt dat in 2020 de verkoop van elektrische fietsen steeg met ruim 30 procent, naar 547.000 stuks.

 

 

 

 

De vijf genomineerden Fiets Innovatie Awards 2022 zijn:

  1. Ziemie fietsverlichting (foto)
  2. Battery-box van Battery Control
  3. Reco One van Advanced Ebike
  4. Tracefy GPS tracker
  5. Batavus Finez remlicht

Korte uitleg over de vijf genomineerden:

Ziemie fietsverlichting

Een fietslamp die het onderlichaam van de fietser verlicht en zo de bewegende benen, ook wel ‘biomotion’, zichtbaar maakt. Als medeweggebruikers deze biomotion zien, herkennen ze de fietser automatisch als mens en zijn ze ook automatisch oplettender en voorzichtiger. Ziemie is niet hinderend voor ander verkeer.

Battery-box

De Battery-box is geschikt voor het veilig laden van lithium ion e-bike batterijen. De box is bestand tegen de explosieve druk die ontstaat tijdens een accubrand. De box houdt controle over het vuur en de hoge temperatuur, de giftige rookgassen worden veilig afgevoerd en houdt het vuur, met mogelijke rondvliegende cel-deeltjes, in de box.

E-bikes te kust en te keur en volop aanbiedingen bij Stella fietsen.

Reco One

De Reco One ebike van het Duitse merk Advanced Ebike is het resultaat van een lang gekoesterde wens om duurzaam fietsen te produceren. De Reco One is voorzien van een innovatie frametechnologie bestaande uit composietmateriaal dat 100 procent kan worden gerecycled. Het frame wordt met behulp van een spuitgietproces in Duitsland vervaardigd. De productie resulteert in 50 procent minder CO2-uitstoot.

Tracefy GPS tracker

Tracefy komt met een nieuwe GPS Tracker die o.a. gebruik maakt van het 4G netwerk en naast een GPS verbinding ook een can-bus verbinding maakt met de boordcomputer van een e-bike. Zo kunnen desgewenst draadloos errors worden uitgelezen en software worden geüpdatet. Via de Tracefy-app wordt een gebruiker gewaarschuwd als zijn voertuig wordt verplaatst en hij niet in de buurt is. Blijkt een voertuig te zijn gestolen, dan kan deze eenvoudig worden teruggehaald door een gekoppelde opsporingsdienst die via de app kan worden ingeschakeld.

Kijk hier voor tips voor het kopen van een e-bike.

Batavus Finez remlicht

Voor consumenten die meer bewust worden van de verandering op de fietspaden en behoefte hebben aan specificaties die hun zichtbaarheid en veiligheid verbeteren is er nu dit speciaal ontwerpen achterlicht. Het achterlicht reageert door op te lichten op moment dat de fietsers remt. Dit vergroot de veiligheid door achteropkomend verkeer tijdig te waarschuwen.

Fietslichten, trackers en battery box kopen

Bij Bol.com heb je een ruim aanbod voor van alles voor je fiets, en meer. 

Bij Reisartikelen.nl vind je alles voor je fiets en je reis 

Al 17 jaar verkiezingen Fiets Awards

RAI Vereniging organiseert de Fiets Innovatie Awards voor de 17de keer. De Fiets Innovatie Awards zijn in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche.

RAI Vereniging (Rijwiel & Automobiel Industrie) behartigt de belangen van meer dan 700 fabrikanten en importeurs van personenauto's en vrachtauto's, aanhangwagens en opleggers, carrosserieën en speciale voertuigen, motorfietsen en scooters, brom- en snorfietsen en fietsen. Ook de leveranciers van onderdelen voor deze voertuigen en van garage-uitrusting zijn bij de vereniging aangesloten.

Meer lezen over fietsen?

Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder