Israël laat kleine groepen toeristen uit bepaalde landen toe

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Israël
Israël Klaagmuur©puuropreis
In een proefprogramma om het toerisme weer op gang te brengen laat Israël vanaf 19 september weer kleine buitenlandse reisgroepen toe. Het gaat om groepen tussen de 5 en 30 personen uit landen die op de groene, gele en oranje lijsten van Israël staan. Individuele toeristen, behalve zij die familie bezoeken, worden nog niet toegelaten. Om Israël binnen te komen moet echt wel aan een aantal, ingrijpende, voorwaarden worden voldaan.

In eerste instantie liet het land in mei 2021 weer kleine reisgroepen toe. Er kwamen zo'n 2.000 bezoekers, voornamelijk uit de Verenigde Staten en Europa en dat gaf hoop op herstel in een toeristische sector die gehavend was door de pandemie. De toelating werd in augustus opgeschort toen de Delta-variant zich verspreidde met een sterke stijging van het aantal COVID-19-besmettingen in Israël als gevolg. Volgens het nieuwe plan zijn er geen beperkingen zijn op het aantal reisgroepen dat Israël binnen mag, maar groepen uit landen op de rode lijst van Israël (op dit moment Bulgarije, Brazilië, Mexico en Turkije) worden geweigerd.
 
TIME TO SMILE

De voorwaarden voor een bezoek aan Israël

  • Alle leden van de groep moeten in ieder geval volledig zijn ingeënt tegen COVID-19. De tweede dosis moet gekregen zijn in de laatste zes maanden. Als dat langer is moeten ze een boostershot hebben gehad.
  • Alle groepsleden moeten ook een negatieve PCR-test kunnen overleggen, die maximaal 72 uur voor aankomst is afgenomen.
  • Ook moeten ze een serologische test ondergaan zodra zij op de luchthaven Ben Gurion van Tel Aviv zijn geland. Dat betekent overigens wel een probleem voor mensen die bang zijn voor bloedafname.
In 2019 bezochten een recordhoogte van 4,55 miljoen toeristen Israël. Dat toeristen niet altijd de oorzaak zijn van een stijgend aantal coronabesmetting blijkt uit de opmerking van het ministerie dat "niet één coronageval werd vastgesteld onder de groepen" die binnenkwamen nadat de beperkingen in mei werden versoepeld. De minister zei te hopen dat individuele toeristen in de nabije toekomst toch toestemming zouden krijgen om het land te bezoeken, "afhankelijk van de ziektecijfers in Israël en de rest van de wereld".
 
 
Reactie toevoegen
Reacties zijn van harte welkom. Reclame maken, producten promoten of websites vermelden is niet toegestaan.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder