Herdenking van slachtoffers MH17 bij Schiphol

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Bloemenzee op Schiphol na ramp met MH17In Vijfhuizen bij Schiphol worden zondag 17 juli de 298 slachtoffers herdacht van de ramp met vlucht MH17. Dat gebeurt op de plek waar de Stichting Vliegramp MH17 volgend jaar een monument wil onthullen ter nagedachtenis aan de slachtoffers. De plechtigheid heeft een besloten karakter en is alleen toegankelijk voor nabestaanden.

Zij vullen het programma zelf in met toespraken, zang en dans. Bekend is al wel dat alle 298 namen van de slachtoffers worden opgelezen en dat er een minuut stilte wordt gehouden. Dat gebeurt rond het tijdstip dat op 17 juli 2014 het radiocontact met de Boeing 777 van Malaysia Airlines verloren ging. Het toestel werd boven Oost-Oekraïne neergehaald. Vlucht MH17 was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Aan boord bevonden zich 283 passagiers en 15 bemanningsleden. Onder de passagiers waren 196 Nederlanders.

Het gedenkteken dat de stichting wil realiseren, is een wand van 6 meter hoog en 25 meter lang. Het monument staat symbool voor de zwaarte van het verlies, aldus Stichting Vliegramp MH17. In het midden zit een ‘oog’, een gat waar zonlicht doorheen komt. Dit staat symbool voor hoop. Een belangrijke eis van de nabestaanden is dat op het gedenkteken alle 298 namen van de slachtoffers komen.

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder