Herdenking van slachtoffers MH17 bij Schiphol

4.5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: Bloemenzee op Schiphol na ramp met MH17In Vijfhuizen bij Schiphol worden zondag 17 juli de 298 slachtoffers herdacht van de ramp met vlucht MH17. Dat gebeurt op de plek waar de Stichting Vliegramp MH17 volgend jaar een monument wil onthullen ter nagedachtenis aan de slachtoffers. De plechtigheid heeft een besloten karakter en is alleen toegankelijk voor nabestaanden.

Zij vullen het programma zelf in met toespraken, zang en dans. Bekend is al wel dat alle 298 namen van de slachtoffers worden opgelezen en dat er een minuut stilte wordt gehouden. Dat gebeurt rond het tijdstip dat op 17 juli 2014 het radiocontact met de Boeing 777 van Malaysia Airlines verloren ging. Het toestel werd boven Oost-Oekraïne neergehaald. Vlucht MH17 was op weg van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Aan boord bevonden zich 283 passagiers en 15 bemanningsleden. Onder de passagiers waren 196 Nederlanders.

Het gedenkteken dat de stichting wil realiseren, is een wand van 6 meter hoog en 25 meter lang. Het monument staat symbool voor de zwaarte van het verlies, aldus Stichting Vliegramp MH17. In het midden zit een ‘oog’, een gat waar zonlicht doorheen komt. Dit staat symbool voor hoop. Een belangrijke eis van de nabestaanden is dat op het gedenkteken alle 298 namen van de slachtoffers komen.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder