Terroristen claimen neerhalen Russische Airbus

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: jihadisten claimen neerhalen AirbusEen groep jihadisten heeft verklaard gisteren het passagierstoestel van Kolavia boven de Sinaï te hebben neergehaald, melden internationale media. De Airbus met 224 inzittenden stortte in alle vroegte neer in het bergachtige schiereiland van Egypte. Geen van de 217 passagiers en 7 bemanningsleden overleefde de crash. 

De groep Wilayat Sinaï (Provincie Sinaï) heeft de aanslag geclaimd. De verantwoordelijkheid is opgeëist in een verklaring, die op een website van aanhangers van Islamitische Staat (IS) is geplaatst. Of er daadwerkelijk sprake is van een aanslag is niet duidelijk. Onderzoek van beide vluchtdatarecorders moet uitsluitsel bieden over de toedracht van het drama. Tot die duidelijkheid er is, mijden enkele van de grootste Europese luchtvaartmaatschappijen het gebied boven de Sinaï. Air France-KLM, Lufthansa en British Airways hebben dit zaterdag gemeld.
 

Het Russische toestel stortte neer op de terugreis van de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh naar Sint Petersburg. Onder de passagiers waren veel toeristen en kinderen.

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Canada, van alles te doen in elk seizoen

Hou je van de prachtige kleuren van de herfst? Geniet je van ontluikend groen in de lente? Smelt je bij witte landschappen of word je vrolijk van zon en warmte? Wat je voorkeur ook is, Canada heeft het.

Lees verder

Achterhoek: topper in eigen land

Achterhoek: topper in eigen land

Vakantie in eigen land is populair als vanouds, mede door de aanhoudende discussies in het buitenland over coronamaatregelen. Met zo’n 26 miljoen aankomsten van landgenoten in logiesaccommodaties in Nederland bereikt 2021 weer het niveau van 2019, het laatste jaar voor de pandemie, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Lees verder

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder