Terroristen claimen neerhalen Russische Airbus

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Puur op reis: jihadisten claimen neerhalen AirbusEen groep jihadisten heeft verklaard gisteren het passagierstoestel van Kolavia boven de Sinaï te hebben neergehaald, melden internationale media. De Airbus met 224 inzittenden stortte in alle vroegte neer in het bergachtige schiereiland van Egypte. Geen van de 217 passagiers en 7 bemanningsleden overleefde de crash. 

De groep Wilayat Sinaï (Provincie Sinaï) heeft de aanslag geclaimd. De verantwoordelijkheid is opgeëist in een verklaring, die op een website van aanhangers van Islamitische Staat (IS) is geplaatst. Of er daadwerkelijk sprake is van een aanslag is niet duidelijk. Onderzoek van beide vluchtdatarecorders moet uitsluitsel bieden over de toedracht van het drama. Tot die duidelijkheid er is, mijden enkele van de grootste Europese luchtvaartmaatschappijen het gebied boven de Sinaï. Air France-KLM, Lufthansa en British Airways hebben dit zaterdag gemeld.
 

Het Russische toestel stortte neer op de terugreis van de Egyptische badplaats Sharm-el-Sheikh naar Sint Petersburg. Onder de passagiers waren veel toeristen en kinderen.

Wees zeker van een goede verzekering!

Wees zeker van een goede verzekering!

Als de coronapandemie één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel het belang van een goede zorgverzekering. In de basisverzekering is weliswaar voor iedereen het nodige geregeld, maar op basis van persoonlijke wensen en activiteiten is een aanvullende verzekering vaak geen overbodige luxe.

Lees verder

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Grenzeloos kuren bij onze oosterburen

Bronnen, baden, zuivere lucht. Duitsland is voor velen nog altijd het kuurland bij uitstek. Maar wat kun je nu precies waar doen? Puur op reis zet de soorten kuren en kuuroorden op een rij en doet een aantal reissuggesties in Niedersachsen, Nordrhein-Westfalen, Rheinland-Pfalz, Hessen, Saarland en Baden-Württemberg. Uiteraard zijn er in Duitsland nog veel meer mogelijkheden, maar daarvoor moet je dan wel meer tijd willen en kunnen uittrekken om grenzeloos te kunnen kuren.

Lees verder

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Verrassingen in de Belgische Ardennen

Bij Nederlandse sportliefhebbers staan de Belgische Ardennen jaarlijks op de agenda, met Formule 1-coryfee Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps en wielrenner Mathieu van der Poel in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. De streek in het zuidoosten van België bekoort ook Nederlandse vakantiegangers, vooral gezien het grote aantal toeristische verrassingen.

Lees verder

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Mondkapjes: welke wel, welke niet?

Na de persconferentie van dinsdag 13 oktober is het duidelijk: nadat de mondkapjes al verplicht waren in het openbaar vervoer worden ze ook verplicht in winkels en publieke binnenruimtes. Nederland is daarmee niet het enige land, ook in veel andere landen zijn mondkapjes verplicht. Handig en noodzakelijk om er dus voldoende te hebben. Maar welke mondkapjes moet je nu gebruiken? Zijn ze allemaal even goed? En klopt de naam ‘mond’kapjes wel?

Lees verder

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis, want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder