Gratis Wi-Fi nog steeds belangrijk bij hotelkeuze

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

KoffieEen vers kopje koffie bij het ontbijt scoort hoog, maar gratis Wi-Fi blijft de belangrijkste faciliteit bij het zoeken naar een hotel voor vrijetijds- en zakelijke overnachtingen. Toch neemt het belang daarvan langzaam af, zo ontdekte Hotels.com in het wereldwijde Hotelvoorzieningenonderzoek 2015. Redenen daarvoor zijn ondermeer het grotere aantal gratis publieke Wi-Fi hotspots en de verbeterde mobiele abonnementen waardoor reizigers minder afhankelijk zijn van van Wi-Fi in hotels

Overal online op 1

Gratis Wi-Fi is de belangrijkste factor bij het kiezen van een hotel voor vrijetijdsovernachtingen (30 procent), vergeleken met 34 procent in 2013.
50 procent van de respondenten vindt gratis Wi-Fi een must-have tijdens een zakelijke overnachting. Twee jaar geleden was dat 56 procent.
Gratis Wi-Fi is een technische faciliteit waarvan 60 procent van de respondenten hoopt dat het als standaarddienst wordt aangeboden in alle hotels. Dit is 6 procent lager dan in 2013.

Eten en drinken

  • Gratis ontbijt is opnieuw de één na belangrijkste faciliteit voor vrijetijdsreiziger (21 procent) en de derde must-have voor zakenreizigers (12 procent).
  • Zakenreizigers vinden de nabijheid van openbaar vervoer, restaurants en winkels belangrijker dan een gratis maaltijd.
  • Reizigers genieten het meest van vers fruit en koffie of thee bij het ontbijt (beide 16 procent). Ook vlees (12 procent), eieren (12 procent), brood of toast (8 procent) en een lekkere selectie van sapjes (8 procent) worden graag genuttigd. Nederlanders geven het meest om een vers kopje koffie of thee bij het ontbijt (66 procent).
  • Moderne koffie- of espressomachines zijn de favoriete faciliteiten op de kamer (23 procent).
  • Een gratis flesje water is voor 33 procent van de respondenten de simpelste faciliteit die ze graag in hotelkamers zien.
  • Gratis ontbijt is de hoogst scorende niet-technische faciliteit, die reizigers graag als standaard zien in alle hotels (27 procent), gevolgd door een koelkast voor persoonlijk gebruik (15 procent).
  • Slechts 3 procent van de respondenten zegt dat ze het gratis ontbijt schrappen als ze op die manier minder hoeven te betalen voor de hotelovernachting.
  • De droomfaciliteit van reizigers is het bezoeken van een chocolaterie om zelf iets lekkers uit te zoeken voor het slapen gaan (34 procent).
  • Nederlanders voelen meer voor elke dag verse bloemen in de hotelkamer (35 procent).

Parkeren en technologie

Op de derde plek vinden vrijetijdsreizigers gratis parkeren het belangrijkst bij het boeken van een hotelovernachting (10 procent).
Voor 22 procent van de mensen zijn bekabelde kamers met één afstandsbediening om meerdere faciliteiten te bedienen belangrijk. Daarna komt de aanwezigheid van docking stations met 15 procent.
Opladers en HD televisies zijn voor 8 procent  de meest gewilde technische faciliteit, die standaard aangeboden dient te worden.

Boek je hotel

Minder in trek

  • 24 procent van de wereldreizigers vindt minibars overbodig en 17 procent geeft aan dat de minibars ongebruikt achter blijven.
  • Telefoons in badkamers zijn het minst gebruikte voorwerp (22 procent). Draadloze telefoons krijgen maar 1 procent van de stemmen als gewenste simpele faciliteit in een hotelkamer.
  • Nederlanders geven aan dat de broekpers een item is dat zij nauwelijks gebruiken (30 procent).

Gasten met vlugge vingers

Bij de vraag of de respondenten ooit iets uit een hotelkamer mee hebben genomen zonder te retourneren, reageerde maar 27 procent van de Argentijnse hotelgasten met ‘niks’, gevolgd door Singaporese en Spaanse gasten met respectievelijk 29 procent en 30 procent. Dit is een groot verschil met Nederlanders (51 procent), Colombianen (69 procent) en Noren (67 procent). Koreanen, Chinezen en Denen gaven aan dat zij nog nooit iets uit een hotel hebben gestolen. De meest gestolen voorwerpen zijn schrijfwaren (20 procent), gevolgd door slippers (12 procent) en sleutelkaarten (10 procent).

Wat vind jij de belangrijkste voorziening in een hotel?

Reacties

 
#1 anneke 07-05-2015 17:36
ik zie het meenemen van een paar slippers die anders weggegooid worden totaal niet als diefstal. Een pennetje trouwens ook niet. En wat moet je nou met een waardeloze sleutelkaart?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

De mooiste fietsroutes in Slovenië

De mooiste fietsroutes in Slovenië

Of je nu een relaxte fietstocht wilt maken, of wel van een beetje uitdaging houdt, in Slovenië kun je altijd een passende fietstocht vinden. Van schilderachtige hoogten in centraal Slovenië, een rit door heuvelachtige landschappen of een tocht door uitgestrekte bossen, in combinatie met het mediterrane klimaat vormen de afwisselende landschappen van het  landde ideale mix voor een fietsvakantie. We tippen de volgende fietsroutes.

Lees verder

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder