Hotelgasten beboet voor kritische beoordeling op TripAdvisor

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotel Broadway BlackpoolDe directie van een Brits hotel heeft twee gasten ‘beboet’ voor het plaatsen van een negatieve beoordeling op de website TripAdvisor. Tony en Jan Jenkinson sliepen in augustus één nacht in het Broadway Hotel in Blackpool en kwamen tot de slotsom dat ze hadden geslapen in ‘een verrot stinkend krot, gerund door Muppets’. Tot verbazing van het echtpaar bleek via de creditcard niet alleen de kamerprijs afgeschreven, maar ook 100 pond (125 euro) voor het plaatsen van de kritiek op internet.

Volgens de hoteldirectie stond een en ander in de kleine lettertjes van de overeenkomst, die het echtpaar had getekend toen de kamer in Blackpool werd geboekt. Britse media hebben gemeld dat de gasten de ‘boete’ willen terugvorderen via hun creditcardmaatschappij. Een consumentenorganisatie in Engeland doet inmiddels onderzoek naar de handelwijze van het hotel. TripAdvisor heeft aangekondigd zo nodig stappen te ondernemen om de integriteit van de site te beschermen, uit vrees voor een vorm van censuur.

Boetes van hotels voor slechte recensies komen overigens vaker voor, meldt de Volkskrant. In de Verenigde Staten was afgelopen zomer ophef over een hotel dat gasten tot wel 500 dollar beboette voor negatieve recensies op sites als Yelp.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder