Hotelgasten beboet voor kritische beoordeling op TripAdvisor

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotel Broadway BlackpoolDe directie van een Brits hotel heeft twee gasten ‘beboet’ voor het plaatsen van een negatieve beoordeling op de website TripAdvisor. Tony en Jan Jenkinson sliepen in augustus één nacht in het Broadway Hotel in Blackpool en kwamen tot de slotsom dat ze hadden geslapen in ‘een verrot stinkend krot, gerund door Muppets’. Tot verbazing van het echtpaar bleek via de creditcard niet alleen de kamerprijs afgeschreven, maar ook 100 pond (125 euro) voor het plaatsen van de kritiek op internet.

Volgens de hoteldirectie stond een en ander in de kleine lettertjes van de overeenkomst, die het echtpaar had getekend toen de kamer in Blackpool werd geboekt. Britse media hebben gemeld dat de gasten de ‘boete’ willen terugvorderen via hun creditcardmaatschappij. Een consumentenorganisatie in Engeland doet inmiddels onderzoek naar de handelwijze van het hotel. TripAdvisor heeft aangekondigd zo nodig stappen te ondernemen om de integriteit van de site te beschermen, uit vrees voor een vorm van censuur.

Boetes van hotels voor slechte recensies komen overigens vaker voor, meldt de Volkskrant. In de Verenigde Staten was afgelopen zomer ophef over een hotel dat gasten tot wel 500 dollar beboette voor negatieve recensies op sites als Yelp.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Verzekerd van een mooi auto-avontuur

Wie heeft er geen herinneringen aan een vakantie met de auto? Waarschijnlijk eerst met je ouders; daarna als jong zelfstandige op avontuur, naar het zuiden van Europa. Voor velen is de auto nog altijd het populairste vakantiemiddel, voor ver weg én dichtbij. Wellicht is het een idee om binnenkort een van de volgende routes in Duitsland, België of Luxemburg te ontdekken.

Lees verder

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

Groepsvakantie met Pasen? Vergeet deze 3 boekingstips niet

De paasdagen zijn een ideale periode voor een groepsvakantie. De scholen hebben vakantie en veel mensen zijn vrij van het werk, wat ervoor zorgt dat iedereen mee kan. En daar moet je natuurlijk gebruik van maken, want niets is zo belangrijk als samen zijn met de mensen om wie je geeft. Of dat nu je familie is, of een vriendengroep. Wil je lekker genieten van een groepsvakantie met Pasen? Lees de onderstaande tips om het onvergetelijk te maken.

Lees verder

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gratis dataroaming blijft nog eens 10 jaar beschikbaar in Europa

Gebruik jij op vakantie graag je telefoon om te internetten en te bellen? Dan kun je dat ook de komende tien jaar in de Europese Unie gratis blijven doen. Sinds 2017 is er in de EU namelijk gratis dataroaming. 

Lees verder

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Vakantielanden met meeste kans op verkeersongelukken

Waar moet je nu het meeste oppassen in het verkeer als je in een volgepakte auto aan de vakantiereis begint? Het laatste waar je op een ritje naar de zon op zit te wachten is een verkeersongeluk. Het is niet in Italië met het soms temperamentvolle verkeer, of Spanje met zijn beruchte smalle straatjes waar de meeste ongelukken gebeuren. Uit onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat* blijkt dat Oostenrijk het Europese land is met de meeste verkeersslachtoffers. Het gaat dan om gewonden en dodelijke slachtoffers (fataal of gewond).

Lees verder

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië wacht op ontdekking

Slovenië is meer en meer in trek als vakantiebestemming. Toch is het nog voor veel West-Europese reizigers slechts een doorgangsland, op weg naar bijvoorbeeld Kroatië of Hongarije. Degenen die in Slovenië niet meer dan een tankstop maken, missen veel, zo ontdekten we zelf.

Lees verder

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder