Hotelgasten beboet voor kritische beoordeling op TripAdvisor

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotel Broadway BlackpoolDe directie van een Brits hotel heeft twee gasten ‘beboet’ voor het plaatsen van een negatieve beoordeling op de website TripAdvisor. Tony en Jan Jenkinson sliepen in augustus één nacht in het Broadway Hotel in Blackpool en kwamen tot de slotsom dat ze hadden geslapen in ‘een verrot stinkend krot, gerund door Muppets’. Tot verbazing van het echtpaar bleek via de creditcard niet alleen de kamerprijs afgeschreven, maar ook 100 pond (125 euro) voor het plaatsen van de kritiek op internet.

Volgens de hoteldirectie stond een en ander in de kleine lettertjes van de overeenkomst, die het echtpaar had getekend toen de kamer in Blackpool werd geboekt. Britse media hebben gemeld dat de gasten de ‘boete’ willen terugvorderen via hun creditcardmaatschappij. Een consumentenorganisatie in Engeland doet inmiddels onderzoek naar de handelwijze van het hotel. TripAdvisor heeft aangekondigd zo nodig stappen te ondernemen om de integriteit van de site te beschermen, uit vrees voor een vorm van censuur.

Boetes van hotels voor slechte recensies komen overigens vaker voor, meldt de Volkskrant. In de Verenigde Staten was afgelopen zomer ophef over een hotel dat gasten tot wel 500 dollar beboette voor negatieve recensies op sites als Yelp.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder