Fly Brazil vraagt faillissement aan

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fly Brazil faillietReisorganisatie Fly Brazil gaat vandaag faillissement aanvragen, meldt de NOS. De onderneming, die rondreizen door Brazilië en vakanties aanbood naar kuststeden als Fortaleza en Natal, kan de rekeningen niet meer betalen. Fly Brazil is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Mensen die al een reis via Fly Brazil hadden geboekt, kunnen via de SGR hun geld terugkrijgen.

Eerder vandaag had Ocean Blue Latin America BV uit Almere, die ook handelt onder de naam Fly Brazil, financieel onvermogen aangemeld bij de SGR. Klanten die rechtstreeks bij Fly Brazil een reis hebben geboekt en niet meer op reis gaan, krijgen binnenkort te horen hoe zij vooruitbetaalde reissommen van de SGR krijgen terugbetaald.

Volgens de SGR zijn momenteel een paar honderd klanten van Fly Brazil op vakantie in Brazilië. Ze zijn allemaal met vluchten van Arke naar Brazilië gevlogen. In overleg met Arke bekijkt SGR wat met de vakantiegangers gaat gebeuren. Het is nog niet duidelijk of ze hun vakantie af kunnen maken of eerder worden teruggevlogen naar Nederland.

Uitleg over claims

Op de website van de SGR staat hoe mensen een eventuele schadeclaim kunnen indienen. Klanten die via een reisbureau hebben geboekt, kunnen bij dat bureau terecht voor meer informatie en hulp bij het indienen van een claim.

SGR geeft klanten het dringende advies om geen betalingen meer te doen aan Fly Brazil, ‘ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator’. Betalingen gedaan na 4 november worden niet meer door de organisatie gegarandeerd.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder