Fly Brazil vraagt faillissement aan

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fly Brazil faillietReisorganisatie Fly Brazil gaat vandaag faillissement aanvragen, meldt de NOS. De onderneming, die rondreizen door Brazilië en vakanties aanbood naar kuststeden als Fortaleza en Natal, kan de rekeningen niet meer betalen. Fly Brazil is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Mensen die al een reis via Fly Brazil hadden geboekt, kunnen via de SGR hun geld terugkrijgen.

Eerder vandaag had Ocean Blue Latin America BV uit Almere, die ook handelt onder de naam Fly Brazil, financieel onvermogen aangemeld bij de SGR. Klanten die rechtstreeks bij Fly Brazil een reis hebben geboekt en niet meer op reis gaan, krijgen binnenkort te horen hoe zij vooruitbetaalde reissommen van de SGR krijgen terugbetaald.

Volgens de SGR zijn momenteel een paar honderd klanten van Fly Brazil op vakantie in Brazilië. Ze zijn allemaal met vluchten van Arke naar Brazilië gevlogen. In overleg met Arke bekijkt SGR wat met de vakantiegangers gaat gebeuren. Het is nog niet duidelijk of ze hun vakantie af kunnen maken of eerder worden teruggevlogen naar Nederland.

Uitleg over claims

Op de website van de SGR staat hoe mensen een eventuele schadeclaim kunnen indienen. Klanten die via een reisbureau hebben geboekt, kunnen bij dat bureau terecht voor meer informatie en hulp bij het indienen van een claim.

SGR geeft klanten het dringende advies om geen betalingen meer te doen aan Fly Brazil, ‘ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator’. Betalingen gedaan na 4 november worden niet meer door de organisatie gegarandeerd.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder