Fly Brazil vraagt faillissement aan

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fly Brazil faillietReisorganisatie Fly Brazil gaat vandaag faillissement aanvragen, meldt de NOS. De onderneming, die rondreizen door Brazilië en vakanties aanbood naar kuststeden als Fortaleza en Natal, kan de rekeningen niet meer betalen. Fly Brazil is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Mensen die al een reis via Fly Brazil hadden geboekt, kunnen via de SGR hun geld terugkrijgen.

Eerder vandaag had Ocean Blue Latin America BV uit Almere, die ook handelt onder de naam Fly Brazil, financieel onvermogen aangemeld bij de SGR. Klanten die rechtstreeks bij Fly Brazil een reis hebben geboekt en niet meer op reis gaan, krijgen binnenkort te horen hoe zij vooruitbetaalde reissommen van de SGR krijgen terugbetaald.

Volgens de SGR zijn momenteel een paar honderd klanten van Fly Brazil op vakantie in Brazilië. Ze zijn allemaal met vluchten van Arke naar Brazilië gevlogen. In overleg met Arke bekijkt SGR wat met de vakantiegangers gaat gebeuren. Het is nog niet duidelijk of ze hun vakantie af kunnen maken of eerder worden teruggevlogen naar Nederland.

Uitleg over claims

Op de website van de SGR staat hoe mensen een eventuele schadeclaim kunnen indienen. Klanten die via een reisbureau hebben geboekt, kunnen bij dat bureau terecht voor meer informatie en hulp bij het indienen van een claim.

SGR geeft klanten het dringende advies om geen betalingen meer te doen aan Fly Brazil, ‘ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator’. Betalingen gedaan na 4 november worden niet meer door de organisatie gegarandeerd.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor een lange auto- of vliegreis

Tips voor een lange auto- of vliegreis

De meeste mensen zien op tegen een lange(re) vlieg- of autoreis. Natuurlijk is het vooruitzicht van vakantie heerlijk, maar je wilt zo uitgerust mogelijk aankomen. En zeker als je economy vliegt zijn de stoelen krap, is de zitting dun en kun je amper achterover met de rugleuning. Ook in de auto kunnen stoelen oncomfortabel worden als je er langere tijd in moet zitten. We geven wat tips voor een lange auto- of vliegreis. 

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten in Europa: negen tips

Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Met de elektrische auto op weg naar Frankrijk

Nederland telt inmiddels 3,4 miljoen E-bikes en 350.000 elektrische auto’s. Prettige vervoermiddelen, al kunnen de actieradius en het laden nog wel dingetjes zijn. Puur op reis trekt voor het eerst met een elektrische auto van Nederland naar het zuiden van Frankrijk. Een verslag van onthaasten 2.0, dat kunnen we alvast voorspellen.

Lees verder

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Tips om korte en langere vliegreizen aangenamer te maken

Wat zou het heerlijk zijn om altijd businessclass of eersteklas te vliegen. Zeker op langere vluchten is dat zoveel comfortabeler dan in economy class. Helaas hangt daar ook een behoorlijk prijskaartje aan. En niet iedereen kan, of wil, zich dat extra bedrag veroorloven. Toch kun je ook voor minder geld je een aantal dingen doen om de vliegreis ook in economy een stuk aangenamer te maken.Trouwens, deze tips zijn ook zeer bruikbaar voor langere auto- bus- of treinreizen.

Lees verder

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum

Afrikaanse kunst in het Afrika Museum
Adrikaanse kunst: met de tentoonstelling In Schitterend Licht geeft het Afrika Museum in Berg en Dal een platform aan hedendaagse kunst uit Afrika. De tentoonstelling vormt een dynamische dialoog tussen heden en het recente verleden en viert de rijkdom en diversiteit van Afrikaanse kunst en de verspreiding daarvan. 

Lees verder