Fly Brazil vraagt faillissement aan

4.25 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Fly Brazil faillietReisorganisatie Fly Brazil gaat vandaag faillissement aanvragen, meldt de NOS. De onderneming, die rondreizen door Brazilië en vakanties aanbood naar kuststeden als Fortaleza en Natal, kan de rekeningen niet meer betalen. Fly Brazil is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Mensen die al een reis via Fly Brazil hadden geboekt, kunnen via de SGR hun geld terugkrijgen.

Eerder vandaag had Ocean Blue Latin America BV uit Almere, die ook handelt onder de naam Fly Brazil, financieel onvermogen aangemeld bij de SGR. Klanten die rechtstreeks bij Fly Brazil een reis hebben geboekt en niet meer op reis gaan, krijgen binnenkort te horen hoe zij vooruitbetaalde reissommen van de SGR krijgen terugbetaald.

Volgens de SGR zijn momenteel een paar honderd klanten van Fly Brazil op vakantie in Brazilië. Ze zijn allemaal met vluchten van Arke naar Brazilië gevlogen. In overleg met Arke bekijkt SGR wat met de vakantiegangers gaat gebeuren. Het is nog niet duidelijk of ze hun vakantie af kunnen maken of eerder worden teruggevlogen naar Nederland.

Uitleg over claims

Op de website van de SGR staat hoe mensen een eventuele schadeclaim kunnen indienen. Klanten die via een reisbureau hebben geboekt, kunnen bij dat bureau terecht voor meer informatie en hulp bij het indienen van een claim.

SGR geeft klanten het dringende advies om geen betalingen meer te doen aan Fly Brazil, ‘ook niet op uitdrukkelijk verzoek van een eventueel aangestelde curator’. Betalingen gedaan na 4 november worden niet meer door de organisatie gegarandeerd.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder