Turkije stapt volledig over op digitaal visum

5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Ballonvaart TurkijeUPDATE: Het Turks Verkeersbureau liet weten dat Zoover een onjuist bericht heeft verspreid. Het is ook na 1 november nog mogelijk om een visum op de luchthaven te kopen.

Een visum kopen op een Turkse luchthaven is vanaf 1 november verleden tijd. Vanaf die datum moet een reiziger het visum (e-visa) vooraf online aanvragen; ter plekke een visum kopen is dan niet meer mogelijk. Vakantiesite Zoover juicht de nieuwe digitale afhandeling toe, omdat hiermee de vertrouwde rijen toeristen op de luchthavens in Turkije verdwijnen.

 

Het visum kan volgens Zoover het veiligst worden aangeschaft via de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Turkije. Betaling kan per Visa of Mastercard, en wellicht binnenkort ook met IDeal en Paypal.

Officiële kanalen

De e-visa worden naast via de officiële kanalen ook verkocht via tussenpersonen. Zoover waarschuwt dat er goed moet worden gekeken naar de authenticiteit van deze websites en de gebruikte beveiliging van de sites. ,,Tot op heden zijn er geen valse visum-sites gelokaliseerd, maar bij andere landen waar digitale visa verplicht zijn is dit wel geconstateerd,” stelt een zegsman van Zoover. ,,Wel zijn er verschillende aanbieders die persoonsgegevens onbeveiligd verzenden over het internet. Hiermee lopen consumenten het risico dat persoonsgegevens op straat komen te liggen.”

Sticker en stempel

Als het e-visa is goedgekeurd, wordt het per e-mail toegestuurd. De reiziger dient het visum in geprinte vorm te tonen op de luchthaven van aankomst. De e-visa (Electronic Visa Application) vervangt de bekende sticker en stempel. Iedere reiziger moet een e-visa hebben. Als je met vier personen naar Turkije gaat, moet je vier e-visa aanvragen.

Voorwaarden

Een e-visa voor Turkije is 180 dagen geldig vanaf de gekozen datum van aankomst. Je mag dan verscheidene keren Turkije in, maar niet langer dan 90 dagen achter elkaar. Alle paspoorten van het reisgezelschap dienen vanaf de datum van aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Ook kinderen hebben een eigen reisdocument nodig, dat nog 6 maanden geldig is.

Reacties

 
#1 Annermarijke 19-12-2014 09:33
In het begin dacht ik:" Wat een gedoe allemaal". Acheraf ben ik erg blij dat ik mijn e-visum Turkije ...ine heb aangevraagd. Binnen drie uur had ik mijn e-visum keurig in mijn mailbox binnen. Daarnaast heb ik gewoon met Ideal kunnen betalen! Mijn reisbureau adviseerde me om een betrouwbare en veilige website te kiezen. Daarnaast hadden vrienden van mij ervaring met visumdienstturkije... . Ik heb mijn e-visum Turkije dus ook gewoon aangevraagd bij LINKS WORDEN DOOR HET SYSTEEM AUTOMATISCH VERWIJDERD. Supersnelle service !

Toen ik in Turkije kwam kon ik gewoon langs de douane lopen en hoefde ik niet in lange wachtrijen te staan. Echt verschrikkelijk was dat. Waarom zou je in de wachtrij moeten staan als je heel eenvoudig ...ine kunt bestellen ?
Melden aan beheerder
 
 
#2 Suzanne 15-01-2015 21:48
Ik had geen creditcard. Gelukkig wel vooraf Eem e-visum ...ine aangevraagd. Op de website LINKS VERWIJDERD DOOR HET SYSTEEM was de aanvraag binnen 5 minuten geregeld. Ik kon betalen met iDeal. Daarna heb ik het visum in een envelop met een leuk kaartje ontvangen. Bedankt!
Melden aan beheerder
 
 
#3 Peters 14-03-2015 09:44
Mijn visum Turkije had ik vorige maand bij LINKS WORDEN DOOR HET SYSTEEM AUTOMATISCH VERWIJDERD aangevraagd voor 20,95euro. Het visum werd snel geleverd en het bestellen ging gemakkijk. Je kon met iDEAL betalen en er waren ook nog andere mogelijkheden.
Melden aan beheerder
 
 
#4 Erol 02-09-2015 13:02
Ik had mijn visum binnen 24 uur. LINKS AUTOMATISCH VERWIJDERD DOOR HET SYSTEEM wat een service zeg!
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Op stedentrip vanaf Rotterdam Airport

Er zijn erg veel mooie steden te ontdekken in Europa, die een prima bestemming zouden zijn voor een stedentrip. Bezoek de meest indrukwekkende bezienswaardigheden, van historische monumenten tot moderne architectuur. Vliegen kan vanaf verschillende luchthavens, waaronder Rotterdam Airport. Deze luchthaven is compact en daardoor een fijne start voor jouw vliegreis. We vertellen we je in dit artikel meer over stedentrips maken vanaf Rotterdam Airport.

Lees verder

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Het Forum Romanum in Rome: een reis door de tijd

Ga je naar Rome dan stap je letterlijk terug in de geschiedenis. Rome is geplaveid met historische gebouwen en plekken. Natuurlijk kun je niet om het Colosseum heen, maar het politieke, religieuze en commerciële centrum van het oude Rome mag je ook niet missen: het Forum Romanum. Stap het Forum Romanum binnen en je wandelt terug naar de tijd van keizers, gladiatoren en politieke intriges.  In dit artikel nemen we je mee op een virtuele reis door dit iconische historische complex, en geven we handige tips voor een onvergetelijk bezoek.

Lees verder

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Hij komt eraan, de Puur op reis Vakantie Special!

Eind maart verspreiden we een speciale Vakantie Special onder de abonnees van onze nieuwsbrief. Voor de snelle beslissers hebben wij nog beperkte advertentieruimte. Adverteren kan in de vorm van een banner, een aanbieding of een advertorial waarin een accommodatie, bestemming of reis wordt uitgelicht. Maar de Vakantie Special heeft meer!

Lees verder

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Win entreekaarten voor Keukenhof 2024

Dit jaar is een extra feestelijk jaar voor Keukenhof: het bloemenpark in Lisse viert in 2024 haar 75-jarig bestaan. Reden voor een feestje en door mee te doen aan onze prijsvraag kun je entreekaarten winnen om dit feestje mee te maken.

Lees verder

Kampeertips voor beginners

Kampeertips voor beginners

Of je nu jong of oud bent, kiest voor een tent of een luxe ingerichte sta-caravan op een camping of vakantiepark, als je voor het eerst gaat kamperen zul je vast iets hebben aan deze kampeertips. Kamperen geeft veel mensen het gevoel van vrijheid. Kamperen is een heel andere beleving dan een hotelkamer of appartement. Je kunt de serene rust van de natuur opzoeken en toch de nabijheid van een stad of leuke toeristische attracties.Heb je zelf kampeertips? Dan kun je andere beginnend kampeerders helpen door deze te delen.

Lees verder

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder