Hotelkamer op Ibiza fors duurder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotel op IbizaIbiza is de top 11 binnengestormd van plekken waar je het meest moet betalen voor een hotelovernachting. De prijzen op het Spaanse feesteiland zijn in de eerste helft van 2014 gemiddeld met 30 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Reizigers uit de eurozone moeten er rekening mee houden dat een nachtje hotel nu gemiddeld 159 euro kost, tegen 122 euro in 2013, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com.

 

Boek je volgende hotel bij Hotels.com

Ibiza staat in de jongste top 11 op de laatste plaats, waarmee dus nog tien plaatsen/steden een hogere gemiddelde hotelkamerprijs kennen. Op 1 staat nog altijd Muscat. In de hoofdstad van Oman daalden de prijzen weliswaar met gemiddeld 6 procent, maar dan nog moet er voor een nachtje slapen gemiddeld 222 euro worden betaald. Het Italiaanse Capri blijft op 2 staan, de nieuwe nummer 3 is Key West, in de Amerikaanse staat Florida.

De exclusieve top 11:

 

Bestemming         

2014 in euro's

2013 in euro's

Verandering in procenten

1

Muscat, Oman

 222  

236

-6 

2

Capri, Italië                    

215

213

1

3

Key West, VS

210

181

16

4

Monte Carlo, Monaco

200

190

5

5

New York, VS 

184

183

1

7

Genève, Zwitserland 

174

172

2

8

Dubai, Dubai    

174

177

-2

9

Amalfi, Italië

170

171

0

10

Boston, VS

165

155

6

11 Ibiza, Spanje 159 122 30


De Hotels.com HPI verscheen voor het eerst in 2004 en is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De HPI vermeldt de daadwerkelijk door gasten betaalde kamerprijzen per overnachting (en niet de geadverteerde tarieven). De laatste HPI vergelijkt de prijzen in de eerste helft van 2014 met de prijzen in de eerste helft van 2013.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Tips voor het meenemen van je smartphone op reis

Uiteraard neem je je smartphone mee op reis en die heb je natuurlijk in een telefoonhoesje. Want wat moet je doen zonder mobiel? Je wilt immers in contact blijven met iedereen en de smartphone gebruik je vaak ook als camera. Het is wijs om vooraf bepaalde apps te downloaden.

Lees verder

Handige dingen voor op reis

Handige dingen voor op reis

Reizen is voorbereiden, het is veel meer dan het inpakken van een koffer of rugzak. Want… wat neem je precies mee? Paspoort, geld en kleding zijn wel de bekendste zaken; er zijn echter ook handige accessoires die jouw trip veel aangenamer kunnen maken. We geven wat tips en suggesties.

Lees verder

Blijf de hitte de baas: handige tips

Blijf de hitte de baas: handige tips

Tropisch warm in Nederland? Jazeker, het komt eigenlijk best vaak voor. Vorig jaar hadden we een tropische periode Ook komende week stijgen de temperaturen tot boven de 30 graden en is het hitteplan van RIVM actief. We weten allemaal dat we moeten zorgen voor afkoeling, zowel voor onszelf als voor onze huisdieren. Veel drinken is tip nummer 1. Maar wat kun je, zeker in deze coronatijd, nog meer doen?

Lees verder

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Vertrouw je op een goed schoongemaakte hotelkamer?

Juist in deze corona-tijd is het heel belangrijk dat (hotel)kamers goed worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Veel hotels en accommodaties zorgen daar goed voor, maar er zijn er ook die nogal wat steken laten vallen, zo blijkt uit recent onderzoek van Inside Edition.

Lees verder

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

Kroatië: veilige vaarvakanties naar de mooiste plekjes

De grenzen van Kroatië zijn weer geopend. Het land heeft sinds de corona-uitbraak maar weinig besmettingen: op 1 juli 2020 staat de teller op net iets meer dan 2800 gevallen. Niets staat een heerlijke vakantie in Kroatië dan ook in de weg. En zeker niet als je dat doet op een schip of boot.

Lees verder

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Autoverzekeringen en reizen: waar moet je op letten?

Door de coronacrisis kiezen veel meer mensen voor een autovakantie. Op deze manier ben je immers niet afhankelijk van vliegmaatschappijen en het openbaar vervoer en kan je gaan en staan waar je wil. Toch zijn er wel enkele dingen waar je op moet letten als je dit jaar ervoor kiest om met de auto op vakantie te gaan. Ben je bijvoorbeeld wel goed verzekerd? Wat te doen bij pech in het buitenland? En wat moet je checken voor je vertrekt?

Lees verder