Hotelkamer op Ibiza fors duurder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotel op IbizaIbiza is de top 11 binnengestormd van plekken waar je het meest moet betalen voor een hotelovernachting. De prijzen op het Spaanse feesteiland zijn in de eerste helft van 2014 gemiddeld met 30 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Reizigers uit de eurozone moeten er rekening mee houden dat een nachtje hotel nu gemiddeld 159 euro kost, tegen 122 euro in 2013, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com.

 

Boek je volgende hotel bij Hotels.com

Ibiza staat in de jongste top 11 op de laatste plaats, waarmee dus nog tien plaatsen/steden een hogere gemiddelde hotelkamerprijs kennen. Op 1 staat nog altijd Muscat. In de hoofdstad van Oman daalden de prijzen weliswaar met gemiddeld 6 procent, maar dan nog moet er voor een nachtje slapen gemiddeld 222 euro worden betaald. Het Italiaanse Capri blijft op 2 staan, de nieuwe nummer 3 is Key West, in de Amerikaanse staat Florida.

De exclusieve top 11:

 

Bestemming         

2014 in euro's

2013 in euro's

Verandering in procenten

1

Muscat, Oman

 222  

236

-6 

2

Capri, Italië                    

215

213

1

3

Key West, VS

210

181

16

4

Monte Carlo, Monaco

200

190

5

5

New York, VS 

184

183

1

7

Genève, Zwitserland 

174

172

2

8

Dubai, Dubai    

174

177

-2

9

Amalfi, Italië

170

171

0

10

Boston, VS

165

155

6

11 Ibiza, Spanje 159 122 30


De Hotels.com HPI verscheen voor het eerst in 2004 en is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De HPI vermeldt de daadwerkelijk door gasten betaalde kamerprijzen per overnachting (en niet de geadverteerde tarieven). De laatste HPI vergelijkt de prijzen in de eerste helft van 2014 met de prijzen in de eerste helft van 2013.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie? Voorkom woninginbraak

Vakantie, weekendje weg, avondje uit. Voor dieven ideaal om hun slag te slaan in je huis. Woninginbraak heeft een grote impact op je gevoel van veiligheid. Het is niet alleen het gemis van waardevolle, en soms niet waardevolle, maar dierbare spullen, maar juist ook het idee dat vreemden binnen zijn geweest, door je kasten hebben gesnuffeld en al je persoonlijke bezittingen hebben bekeken.

Lees verder

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder