Hotelkamer op Ibiza fors duurder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotel op IbizaIbiza is de top 11 binnengestormd van plekken waar je het meest moet betalen voor een hotelovernachting. De prijzen op het Spaanse feesteiland zijn in de eerste helft van 2014 gemiddeld met 30 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Reizigers uit de eurozone moeten er rekening mee houden dat een nachtje hotel nu gemiddeld 159 euro kost, tegen 122 euro in 2013, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com.

 

Boek je volgende hotel bij Hotels.com

Ibiza staat in de jongste top 11 op de laatste plaats, waarmee dus nog tien plaatsen/steden een hogere gemiddelde hotelkamerprijs kennen. Op 1 staat nog altijd Muscat. In de hoofdstad van Oman daalden de prijzen weliswaar met gemiddeld 6 procent, maar dan nog moet er voor een nachtje slapen gemiddeld 222 euro worden betaald. Het Italiaanse Capri blijft op 2 staan, de nieuwe nummer 3 is Key West, in de Amerikaanse staat Florida.

De exclusieve top 11:

 

Bestemming         

2014 in euro's

2013 in euro's

Verandering in procenten

1

Muscat, Oman

 222  

236

-6 

2

Capri, Italië                    

215

213

1

3

Key West, VS

210

181

16

4

Monte Carlo, Monaco

200

190

5

5

New York, VS 

184

183

1

7

Genève, Zwitserland 

174

172

2

8

Dubai, Dubai    

174

177

-2

9

Amalfi, Italië

170

171

0

10

Boston, VS

165

155

6

11 Ibiza, Spanje 159 122 30


De Hotels.com HPI verscheen voor het eerst in 2004 en is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De HPI vermeldt de daadwerkelijk door gasten betaalde kamerprijzen per overnachting (en niet de geadverteerde tarieven). De laatste HPI vergelijkt de prijzen in de eerste helft van 2014 met de prijzen in de eerste helft van 2013.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland: 12 tips voor een museum in elke provincie

Musea in Nederland. We hebben een lijstje gemaakt van 12 musea in Nederland, in elke provincie een, die misschien wat onbekender zijn, maar absoluut de moeite waard. Van kunst en geschiedenis, tot wetenschap of cultureel erfgoed, je vindt het in deze musea.

Lees verder

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Ik ga op kampeervakantie en ik neem mee...

Of je nu een kampeervakantie onderneemt in een tent, caravan of camper, er zijn enkele essentiële zaken die je niet mag vergeten om je vakantie soepel en plezierig te laten verlopen. Hier zijn enkele belangrijke dingen die zeker niet mogen ontbreken.

Lees verder

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Ontdek de andere kant van de wereld in Australië en Nieuw-Zeeland

Breng een bezoek aan de andere kant van de wereld, door een reis naar Australië of Nieuw-Zeeland te boeken. Beide landen hebben je ontzettend veel te bieden op het gebied van natuur en cultuur. Daarbij hoef je niet bang te zijn dat je er niet kunt ontspannen na een drukke periode op het werk of tijdens je studie; beide landen beschikken over tal van fraaie stranden. In dit artikel lees je meer over wat het reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland zo de moeite waard maakt.

Lees verder

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Wellness en luxe, ook voor een nachtje weg

Voor veel mensen is een hotelkamer vooral om in te slapen. Zeker bij een stedentrip of weekendje weg is de overnachting vaak ondergeschikt aan de bestemming. Maar een fijn hotel, luxe kamer en een heerlijk bed dragen zeker bij aan het plezier van het nachtje of weekendje weg. En dat hoeft echt niet duur te zijn.

Lees verder

Kerstmarkten in Europa: zeven tips

Kerstmarkten in Europa: zeven tips
Kerstmarkten. Voor veel mensen betekent dat sfeer en gezelligheid. Stap in de auto, neem de bus of pak de trein naar een van deze kerstmarkten in Europa. Van klein tot groot, van ondergronds tot op het water, kerstmarktliefhebbers kunnen dit jaar hun hart weer ophalen.

Lees verder

De vele voordelen van een vakantiehuis

De vele voordelen van een vakantiehuis

Nederlanders gaan steeds vaker op vakantie in eigen land of in een van onze buurlanden. Dichtbij en duurzaam zijn hierbij de sleutelwoorden, al spelen ook luxe en ligging duidelijk mee. Daarbij kiezen steeds meer mensen voor het gemak van een vakantiehuis op een vakantiepark.

Lees verder