Hotelkamer op Ibiza fors duurder

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Hotel op IbizaIbiza is de top 11 binnengestormd van plekken waar je het meest moet betalen voor een hotelovernachting. De prijzen op het Spaanse feesteiland zijn in de eerste helft van 2014 gemiddeld met 30 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Reizigers uit de eurozone moeten er rekening mee houden dat een nachtje hotel nu gemiddeld 159 euro kost, tegen 122 euro in 2013, zo blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van boekingssite Hotels.com.

 

Boek je volgende hotel bij Hotels.com

Ibiza staat in de jongste top 11 op de laatste plaats, waarmee dus nog tien plaatsen/steden een hogere gemiddelde hotelkamerprijs kennen. Op 1 staat nog altijd Muscat. In de hoofdstad van Oman daalden de prijzen weliswaar met gemiddeld 6 procent, maar dan nog moet er voor een nachtje slapen gemiddeld 222 euro worden betaald. Het Italiaanse Capri blijft op 2 staan, de nieuwe nummer 3 is Key West, in de Amerikaanse staat Florida.

De exclusieve top 11:

 

Bestemming         

2014 in euro's

2013 in euro's

Verandering in procenten

1

Muscat, Oman

 222  

236

-6 

2

Capri, Italië                    

215

213

1

3

Key West, VS

210

181

16

4

Monte Carlo, Monaco

200

190

5

5

New York, VS 

184

183

1

7

Genève, Zwitserland 

174

172

2

8

Dubai, Dubai    

174

177

-2

9

Amalfi, Italië

170

171

0

10

Boston, VS

165

155

6

11 Ibiza, Spanje 159 122 30


De Hotels.com HPI verscheen voor het eerst in 2004 en is gebaseerd op boekingen gemaakt via Hotels.com. De HPI vermeldt de daadwerkelijk door gasten betaalde kamerprijzen per overnachting (en niet de geadverteerde tarieven). De laatste HPI vergelijkt de prijzen in de eerste helft van 2014 met de prijzen in de eerste helft van 2013.

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

Van Gogh Drenthe beste fietsroute van 2024

De Van Gogh Drenthe is verkozen tot de beste fietsroute van 2024. De Nederlandse kanshebber troefde vier andere Europese kandidaten af: La Vélobuissonnière (Frankrijk), Unionsleden (Noorwegen en Zweden), Lech Radweg (Duitsland en Oostenrijk) en de Cykelleden Skåne (Zweden). De bekendmaking was op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Lees verder

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

Tips voor culturele uitjes in de Auvergne-Rhône-Alpes

De regio Auvergne-Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk is heel divers: van berglandschappen tussen natuurparken, van wellness in Aix-les-Bains, Brides-les-Bains of Vichy tot cultuur in dorpen en steden als Annecy, Chambéry, Clermont-Ferrand, Grenoble en Lyon. Niet alleen de steden ademen geschiedenis, ook de diverse musea laten je kennis maken met de historie en bijzonderheden van de stad, de natuur en/of het gebied. We geven tien tips voor een interessante middag of dag.

Lees verder

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Wintersportvakantie: ga goed voorbereid op reis

Beenbreuken, knieletsel en hersenschuddingen. Jaarlijks ontvangt alarmcentrale Eurocross Assistance 1.600 meldingen over ongevallen op de piste. Veel van deze ongevallen kunnen worden voorkomen door de juiste voorbereiding, maar ook door je werkelijke niveau te kennen. Uit onderzoek van Eurocross blijkt namelijk dat 80% van de wintersporters het eigen skiniveau overschat, waardoor zij mogelijk pistes en omstandigheden kiezen die niet aansluiten op hun werkelijke niveau.

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Noorderlicht: dit natuurfenomeen met je eigen ogen zien staat bij veel mensen op hun verlanglijstje. Maar waar kun je nu het beste het noorderlicht zien. Wordt het Zweden? Of toch IJsland? We geven je vijf mooie plekken, die overigens ook zonder het noorderlicht zeer de moeite waard zijn

Lees verder

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen gezond is gezond, maar wel op goede wandelschoenen

Wandelen is niet alleen een geweldige manier om in beweging te blijven en kan ook enorm plezierig zijn, of je nu graag een ommetje maakt in het park, een stevige wandeling in de natuur maakt of op een meerdaagse trektocht gaat. En daarvoor zijn goede wandelschoenen essentieel voor jouw comfort en gezondheid.

Lees verder

Alles wat je wilt weten over de sauna

Alles wat je wilt weten over de sauna

Naar de sauna gaan iets uit onze tijd? Nee hoor, het idee van een sauna is al zo oud als de steentijd. De Romeinen hadden hele badsessies in de thermen en de indianen in Noord-Amerika ontdeden zich van stof en vuil in de tipi. Natuurlijk zagen de sauna’s er toen wel iets anders uit: men nam de zweetbaden in een met gloeiende stenen verhitte tent of hut. Het principe van de sauna is echter nog precies hetzelfde: het verhitten van het lichaam en dat vervolgens afkoelen met koud water. Een sauna is simpelweg een vorm van baden.

Lees verder