Rommelende vulkaan in IJsland

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Bardarbunga Het IJslandse metereologische instituut heeft het risico dat de vulkaan Bárðarbunga uitbarst, verhoogd naar niveau vier op de schaal van vijf. Er zijn nog geen tekenen van uitbarsting, maar het instituut meldt dat de vulkaan sinds zaterdag zeer actief is. Er zijn in korte tijd honderden kleine aardbevingen gemeten.

 

De Bárðarbunga is het grootste vulkanisch systeem op IJsland en ligt onder de ijskap van de Vatnajökull-gletsjer in het zuidwesten van het land. Volgens de IJslandse KNMI is de seismische activiteit in dit gebied niet meer zo hoog geweest sinds 1996. Naast de bevingen die constant gemeten worden zijn er sterke aanwijzingen dat er op minder dan 10 kilometer diepte sprake is van een voortdurende stroom magma.

Een aantal wegen in het gebied rond de vulkaan is inmiddels gesloten.

Eyjafjallajökull

​De uitbarsting van de vulkaan Eyjafjallajökull leidde 4 jaar geleden tot een 6 dagen durende verstoring van het vliegverkeer in Europa.
Ook in 2011 had het vliegverkeer hinder van een vulkaanuitbarsting in IJsland.

 

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Relaxen in een hotelkamer met eigen bubbelbad

Veel hotels hebben wellnessvoorzieningen zoals een publieke sauna, een whirlpool, bubbelbad of stoombad. Maar hoe lekker is het om je kamer niet uit te hoeven en toch te genieten van een ontspannende privé-wellnesservaring.

Lees verder

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Hoe verminder je de winterdip? Lees de tips

Ben jij in de winter ook vermoeider en heb je een neerslachtig gevoel? Is futloos met grote letters boven je hoofd geschreven en is dat niet te wijten aan je gezondheid? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van de winterblues of winterdip. En zeker nu in coronatijd hebben nog meer mensen last van negatieve gevoelens die de winterdip versterken.

Lees verder

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Een vakantie vol luxe: voor het echte ‘wowgevoel’

Echt even alles kunnen loslaten, of populairder gezegd, lekker de boel de boel laten. En dan is het natuurlijk extra prettig als jouw vakantieverblijf van alle gemakken is voorzien. Gewoon, relaxen in alle luxe, zoals in het privézwembad in de voortuin. Wow!

Lees verder

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

17 Stedentrips: van bekend tot betoverend

Steden hebben nog altijd een bijzondere aantrekkingskracht op reizigers. Voor een romantisch weekendje weg, enkele dagen shoppen of een langere ontdekkingsreis langs cultuur en architectuur. Puur op reis doet 17 suggesties voor Europese stedentrips. Naar bekende en minder bekende steden, naar de hoofdsteden van wijn en smaak, en naar enkele echte hoofdsteden. Ze zijn allemaal per vliegtuig, en sommige ook per trein, te bereiken.

Lees verder

Sneek ontdekken per boot

Sneek ontdekken per boot

Zeg Friesland en je denkt meteen aan water en waterrecreatie. Zeg Sneek en je denkt meteen aan de Sneekweek en het Sneekermeer. Logisch toch om Sneek te ontdekken vanaf het water. En daarvoor hoef je niet eens een fanatiek watersporter te zijn of een eigen boot te hebben!

Lees verder

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

5 Mooie plekken waar je het noorderlicht goed kunt zien

Het noorderlicht met eigen ogen zien. Bij veel mensen staat het op hun verlanglijstje. En met het opheffen van de reisbeperkingen is een reis naar het noorderlicht ook weer mogelijk. Maar wat zijn nu de mooiste of beste plekken om dit fenomeen te kunnen zien?

Lees verder