Air New Zealand schiet een bok met bikini-video

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Omstreden video van Air New ZealandHobbits die de veiligheidsinstructies via het tv-kanaal in de vliegtuigcabine verzorgen: leuk. Jonge vrouwen die in bikini hetzelfde doen: niet leuk. Althans, dat vinden meer dan 6000 mensen die op internet een petitie hebben ondertekend vanwege het seksistische karakter van het filmpje. De bedenker, Air New Zealand, heeft zich inmiddels bedacht: de uiting wordt niet meer vertoond in de toestellen van de nationale luchtvaartmaatschappij van Nieuw-Zeeland.

Een zegsman van Air New Zealand ontkent overigens dat de petitie de aanleiding is om het gewraakte werkstuk uit het reizigerscircuit te halen. Helaas voor de luchtvaartmaatschappij staat het filmpje nog op YouTube, waar het inmiddels bijna 5,5 miljoen keer is bekeken. Wil jij ook kijken?

Boek je vliegtickets bij Vliegwinkel.nl

Reacties

 
#1 Hanneke 05-07-2014 21:56
Ik vind het gewoon een leuk filmpje. Jemig zeg, vallen we tegenwoordig overal over? Een knipoog, humor en ja, mooie vrouwen in bikini. Nou én?
Melden aan beheerder
 

Op dit artikel kun je niet (meer) reageren.

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitse gerechten ontdekt tijdens je reis? Maak ze zelf!

Duitsland, onze grote oosterbuur, is een bijzonder land, ook op culinair gebied. Binnen Europa kent eigenlijk ieder land zijn eigen keuken. Natuurlijk zijn er overeenkomsten, maar er bestaan ook grote verschillen, zelfs als je buren bent zoals Nederland en Duitsland. Ben jij in Duitsland op vakantie geweest en heb je hier lekkere gerechten ontdekt die je thuis ook wel zou willen maken? Lees dan snel verder.

Lees verder

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Ontdek de andere kanten van Ibiza

Van alle eilanden in de Balearen staat Ibiza bekend als ‘feesteiland’. Vooral het zuiden van dit Spaanse eiland heeft die reputatie. Maar Ibiza heeft ook een oosten, westen, midden en noorden. Letterlijk de andere kanten. Tijd om die te ontdekken!

Lees verder

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Nederlander graag met auto naar het buitenland

Meer en meer Nederlanders vieren dit jaar de zomervakantie weer in het buitenland. De belangstelling voor een verblijf in eigen land blijft weliswaar groot, maar de hang naar avontuur over de grens wordt groter en groter, zo wees onderzoek van bureau Trends & Tourism uit.

Lees verder

Droombestemming Amerika

Droombestemming Amerika

Vraag naar iemands favoriete reisbestemmingen en bijna zeker wordt Amerika genoemd. De Verenigde Staten oefenen op vakantiegangers een magische aantrekkingskracht uit, simpelweg vanwege het ongekende aanbod voor jong en oud. Hoog tijd dus om Amerika ook eens op jouw bucketlist te zetten.

Lees verder

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit: 7 tips voor leuke trips

Dagje uit? Het kan weer nu attracties, pretparken, dierentuinen en musea weer open zijn. Samen, of met familie of vrienden een dagje weg. Wat waren in 2021 populaire uitjes en zijn ook in 2022 de moeite waard. Inspiratie nodig? Lees deze zeven tips.

Lees verder

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Van PCR tot boosteren: reizen in tijden van corona

Corona en coronamaatregelen. Het ene land wil dit, het andere dat. Reizen naar jouw favoriete vakantiebestemming is nog nooit zo lastig geweest, met al die verschillende voorwaarden rond corona. Want er zijn er nogal wat, variërend van PCR tot boosteren en een goed ingevuld gele vaccinatieboekje. Puur op reis komt met een overzicht.

Lees verder